Як отримати кредит для підприємців: поради та рекомендації

Ви займаєтеся бізнесом у цей нелегкий час? Вам потрібні кошти на закупівлю товарів, розвитку, відкриття нових робочих місць? Ви хочете вийти на нові ринки чи просто втриматися на плаву? Тоді вам варто взяти кредит для підприємців та реалізувати всі свої плани. Отримати його не так складно, як здається. Розглянемо, як це зробити.

Як отримати кредит для підприємців: поради та рекомендації

Основні кроки для отримання позики

Ми виділили основні дії, які потрібно зробити підприємцю, щоб отримати кредит. Розберемо їх детальніше:

  1. Визначення своїх потреб. Подумайте, навіщо вам потрібні гроші. Це може бути розширення бізнесу, закупівля обладнання, ремонт приміщення, виплата заробітної плати, придбання нерухомості тощо. Чітко визначте, скільки грошей вам необхідно, та на який термін ви хочете їх взяти.
  2. Вивчення умов кредитування. Сьогодні багато банків в Україні пропонують позики для підприємців. Умови в них можуть досить сильно відрізнятися. Саме тому ми й рекомендуємо вивчити пропозиції від різних фінансових організацій. Наприклад, у Банку Львів можна отримати кредит на суму до 2 мільйонів гривень без застави та з мінімальною ставкою.
  3. Підготовка паперів. Для підприємців висуваються особливі вимоги щодо документів. Вам потрібно буде надати не просто паспорт громадянина України та індивідуальний податковий номер, а й розширений витяг за рахунком, а також декларацію про доходи. У деяких випадках менеджер може попросити у вас інші документи, наприклад бізнес-план.

Після того, як ви виконаєте попередні дії, вам потрібно буде звернутися до банку та написати заявку на отримання позики. Менеджер детально проконсультує вас з усіх питань та допоможе оформити потрібні папери. Далі потрібно буде просто почекати. Як правило, рішення щодо заявки приймається протягом 1-2 робочих днів. Якщо воно буде позитивним, ви зможете отримати потрібні вам гроші та пустити їх на свої потреби.

Як отримати кредит для підприємців: поради та рекомендації

Чи варто брати кредит під час війни?

Це питання ставлять собі мільйони людей по всій Україні. І однозначної відповіді на нього просто немає. Так, ризики під час ведення бойових дій значно зростають. Кілька місяців поспіль знижується купівельна спроможність населення, порушуються звичні логістичні ланцюжки, багато складів зруйновано, а товари стали непридатними через періодичне відключення електрики.

Але подібні катаклізми — це ідеальний час для тих, хто хоче почати щось нове, розвинутися та захопити нові ринки. Головне — все правильно продумати та розрахувати. Ви зможете обійти своїх конкурентів, дати робочі місця нужденним людям, заплатити податки, які підуть на армію, зробити донати військовим та волонтерам з прибутку тощо. І якщо у вас немає достатньої суми для розвитку чи відкриття бізнесу, оптимальним варіантом розв’язання проблеми стане саме отримання кредиту для підприємців.

Джерело: Сайт www.banklviv.com