Все, що слід знати про зморшки

Перед тим, як бігти купувати маски та креми від зморшок, слід добре знати, як саме вони з’являються та як відтягти цей процес. Адже старіння шкіри зв’язано з багатьма речами і дуже часто воно залежить від зовнішніх факторів. Саме тому, знаючи сам процес, ви будете знати, як боротись із цим.

Все, що слід знати про зморшкиПроцес формування зморшок навколо очей та на обличчі в цілому

Поверхневі зморшки можуть з’являтись при змінах в епідермісі, а от зміни у дермі уже ведуть до появи глибоких зморшок. Зверніть увагу, що цей процес розпочинається при порушенні кровообігу та живлення нашої шкіри, підшкірної клітковини та м’язів.  При цьому зміни відбуваються у всіх шарах шкіри, починаючи з гідроліпідної мантії, яка захищає обличчя від інфекцій та відповідає за її зволоження. В дермі виробляються такі важливі для шкіри компоненти, як колаген, еластин та гіалуронова кислота. Якщо в ній розпочинаються зміни, то вироблення цих незамінних компонентів вповільнюється, що і впливає на пружність шкіри. В свою чергу не менш важливим є обмінний процес, якщо шкіра зневоднюється, то в результаті ми отримуємо не чіткі контури обличчя, появу глибоких зморшок та загальну в’ялість.

Все, що слід знати про зморшкиМімічні та статистичні зморшки

Усі зморшки відрізняються одна від одної залежно від глибини, причини та місця появи. При активності лицевих м’язів з’являються такі набридливі для усіх мімічні зморшки. Коли шкіра ще досить молода та еластична, тоді мімічні зморшки розгладжуються у спокійному стані обличчя. Проте з часом ці «заломи» шкіри залишаються. Тут не варто довго думати і гадати, як позбутись зморшок під очима, адже краще їх попередити. Саме тому дерматологи радять з певного віку (25 років) використовувати крем навколо очей аби максимально довго зберегти еластичність шкіри та не дати зморшкам шансів на швидку появу.

Варто також зазначити, що саме мімічні зморшки першими з’являються на наших обличчях. Найчастіше вони знаходяться на лобі, між бровами та навколо очей. Їх легко можна корегувати з допомогою сучасних засобів, наприклад, ботулічним токсином типу А. коли ж мова іде про статистичні зморшки, то краще виконувати корекцію з допомогою філерів.

Вплив гормонів та віку

Все, що слід знати про зморшкиКолаген напряму зв’язаний з пружністю шкіри обличчя, проте з віком, а точніше від 25 років, він постійно зменшується (приблизно на 1% в рік). Саме тому для того, щоб запобігти передчасному старінню шкіри, варто обирати для неї правильний догляд. Це не обов’язково повинні бути дуже дорогі процедури, ви можете навіть готувати крем від зморшок в домашніх умовах, головне, щоб це був регулярний догляд.

Крім того на кількість колагену та еластину впливаю естрогени, якщо їх кількість знижується, то процеси старіння прискорюються. Різке падіння цих жіночих гормонів припадає на період менопаузи, проте поступове їх зниження починається з 30 років. Саме з цього віку слід звертати увагу на антивікові засоби та допомагати своїй шкірі вистояти у боротьбі зі старінням. Найбільш поширеним засобом з колагеном, є колагенові патчі.

Сонце, як ворог нашої шкіри

Все, що слід знати про зморшкиУльтрафіолет приводить до порушення роботи клітин, висихання шкіри та послаблення її захисного бар’єру. Тому не слід залишати свою шкіру без уваги під палючим сонцем. Використовуйте креми для обличчя з високим рівнем захисту від впливу ультрафіолетових променів. Сьогодні ви можете навіть декоративну косметику обрати з додатковим захистом, таку як пудри та тональні засоби.

Це далеко не всі фактори, що ведуть до старіння шкіри обличчя, є ще:

  • погана якість води;
  • забруднене навколишнє середовище;
  • неправильне харчування;
  • недостатня кількість сну;
  • погані звички, особливо куріння;
  • швидка зміна ваги;
  • надмірне споживання цукру и не тільки.

Намагайтесь вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватись та відмовитись від поганих звичок. Якщо ви ще й додасте до цього правильно підібрані засоби для догляду за обличчям, то зможете відкласти старіння шкіри на декілька років.

  • Все, що слід знати про зморшки