Волосся – Як розгладити волосся не пошкодивши його?

Переходимо відразу до справи. Ми всі хочемо гладкого волосся. Крапка.

І як знайти легке, швидке та довготривале рішення? Введіть процедури для розгладження волосся.

Але стоп. Ваше бажання гладкого та блискучого волосся цілком може бути виконано за допомогою процедур для розгладження волосся. Однак вони можуть мати довгострокові наслідки для здоров’я вашого волосся. Отже, ось усе, що ви повинні знати про них перед тим, як відправитися на сеанс.

Що таке розгладження волосся?

Волосся - Як розгладити волосся не пошкодивши його?

Розгладження волосся — це тимчасова хімічна процедура, спрямована на лікування неслухняного, кучерявого та неслухняного волосся. У ньому використовується розчин формальдегіду [1] для зволоження пасом волосся, яке потім висушується та розправляється за допомогою праски. Процедура розгладжує волосся, усуває пухнастість і сухість. Це швидке рішення для тих, хто планує випрямити волосся.

На відміну від випрямлення волосся, розгладження не змінює кардинально структуру волосся. Замість цього він усуває пухнастість і сухість, а також розгладжує волосся, що зберігається до 6 місяців або більше, залежно від догляду за волоссям. Це швидке рішення для тих, хто планує випрямити волосся. Однак це не допоможе вам зробити покерне гладке волосся.

Які існують різні техніки розгладження волосся?

Салонні методи

A. Сушка феном

Якщо ви запізнюєтеся на вечірку чи зустріч і вам потрібно негайно гладке волосся, сушка феном — найкращий варіант. Це робить волосся гладким і слухняним, але результати зберігаються до наступного миття волосся. Добре підходить для хвилястого та кучерявого волосся. Перед початком використовуйте хороший термозахисний спрей.

Б. Випрямлення

Зазвичай випрямлення виконується праскою, а результат зберігається протягом доби. Ви можете досягти надзвичайно м’якого та прямого волосся. Знову ж таки, не забувайте використовувати термозахисний спрей, щоб не пошкодити волосся.

C. Традиційні розслаблюючі засоби для волосся

Ця процедура усуває завивку та розгладжує волосся. Найбільше підходить для хвилястого і злегка кучерявого волосся. Результати можуть зберігатися до 4-6 місяців. Якщо у вас чутлива шкіра голови, вибирайте розслаблюючі засоби, такі як гідроксид гуанідину та гідроксид кальцію.

D. Кератинове лікування

Кератин – це білок волосся, який надає волоссю силу. Кератинові процедури поділяються на бразильську обробку, кератинову терапію та цистеїнову терапію.

Бразильський викид популярний неспроста. Він також сумісний з освітленим волоссям. Це надає волоссю гладкість і блиск, чого неможливо отримати з хімічними релаксантами.

Розчин формальдегіду наноситься на волосся, висушується і випрямляється праскою. Розчин руйнує водневі зв’язки в молекулах кератину волосся. Вирівнювання кератинових ниток порушується, і коли волосся укладається за допомогою праски, пасма ідеально укладаються, щоб виглядати гладкими та блискучими. Цей процес займає 3-5 годин.

У лікуванні цистеїном використовуються кератинові засоби без формальдегіду, які не викликають побічних ефектів і екстремальної небезпеки нагрівання.

E. Термічне відновлення або японське випрямлення

Таке лікування розриває зв’язки у волоссі за допомогою хімічного розчину. Потім волосся змінюється за допомогою праски. Нейтралізатор наноситься на кінці, щоб закріпити пряму форму волосся. Він вимагає регулярного підфарбовування, але надзвичайно корисний для розпущених і середніх локонів.



Поговоріть зі своїм стилістом, якщо у вас алергія на будь-які хімічні речовини, у вас 


проблеми з випаданням волосся. Подумайте про тестування волосся в салоні та проконсультуйтеся з дерматологом, якщо виявите будь-яку проблему.

F. Процес розгладження волосся

1. Ваш стиліст підготує ваше волосся до процедури. Вони ретельно вимиють і кондиціонують ваше волосся, а також висушать його феном.

2. Далі на волосся нанесіть крем/розчин для випрямлення та залиште на 20-30 хвилин. Цей крем дозволяє розірвати зв’язки в кератині волосся.

3. Потім крем/розчин змивається. Пізніше ваш стиліст знову висушить ваше волосся феном.

4. Після цього ваше волосся буде випрямлено праскою при високій температурі.

5. Потім нанесіть крем-нейтралізатор ще на 20-30 хвилин, щоб закріпити ефект прасування.Потім крем змивається ще через 30 хвилин.

6. Потім наноситься крем-нейтралізатор, щоб закріпити ефект, і волосся миється ще через 30 хвилин.



Примітка:


На ринку є креми для розгладження волосся, які швидко надають здорового вигляду волоссю. 


Ось список інгредієнтів, які можуть містити такі продукти:

  • біотин
  • Вітамін Е
  • Вітамін B5
  • Олія насіння морінги
  • Амінокислоти
  • Марокканська арганова олія
  • масло авокадо

Лікування в домашніх умовах

A. Обробка гарячою олією

Це давній засіб для розгладження волосся. Він глибоко живить ваше волосся, проникає в коріння та пасма, щоб забезпечити силу, блиск і слухняність. Нагрійте будь-яку олію, наприклад кокосову, оливкову, солодкого мигдалю, касторову або жожоба, протягом хвилини-двох і нанесіть на шкіру голови та пасма. Масаж гарячої олії покращує кровообіг шкіри голови, надає волоссю міцність і робить волосся гладким.

Ви також можете додати ефірні олії, такі як розмарин, чебрець або лаванда, до ваших масел-носіїв, наприклад кокосової олії. Замочивши волосся в олії на 30 хвилин, вимийте м’яким шампунем і кондиціонером.

B. Бананова маска

Банани корисні не тільки для організму, але й для волосся. Він багатий вуглеводами, калієм, натуральними маслами і вітамінами. Зробіть маску для волосся з банана, оливкової олії та сиру, нанесіть на волосся на 20 хвилин і змийте м’яким шампунем. Зменшує завивання і робить волосся гладким.

C. Майонезна маска

Майонез містить амінокислоти і потужний антиоксидант. Змішайте чашку майонезу з 2 чайними ложками розтертого авокадо і нанесіть на волосся. Змийте через годину.

D. Полоскання яблучним оцтом

Яблучний оцет — це легке та швидке домашнє рішення для досягнення гладкості та блиску волосся без використання хімікатів. Він балансує рН шкіри голови, видаляє накопичення продукту та закриває кутикули волосся, роблячи їх гладкими та блискучими.

Вимийте волосся шампунем і кондиціонером і нанесіть яблучний оцет. Залиште на хвилину, перш ніж змити холодною водою.


Що потрібно зробити перед сеансом розгладження волосся

Волосся - Як розгладити волосся не пошкодивши його?

1. Проведіть належне дослідження салону, який ви розглядаєте, стилістів і продуктів, які вони використовують.

2. Дізнайтеся свій тип волосся. Методика лікування може відрізнятися залежно від типу вашого волосся.

3. Остерігайтеся дисконтних угод. Можливо, вони не використовують високоякісні продукти.

4. Зрозумійте свої продукти. Бренди продуктів, які салони використовують для розгладження волосся, багато говорять про їх довіру та сертифікати.

5. Обговоріть зі своїм стилістом, чи ви вже проходили процедуру розгладжування волосся раніше.

6. Після завершення створення салону обговоріть зі своїм стилістом тип волосся, структуру, відповідний догляд тощо. Переконайтеся, що результат лікування відповідає вашим вимогам.

7. Переконайтеся, що обраний вами салон добре провітрюється. Для розгладження волосся використовується формальдегід, пари якого можуть викликати побічні ефекти.

Поради щодо догляду за волоссям після розгладжування

Використовуйте засоби догляду за волоссям, які захищають стрижень волосся. Продукти на основі силікону — найкращий вибір. Для миття голови використовуйте безсульфатні шампуні.

Не зав’язуйте волосся в тугі хвости принаймні два дні, щоб уникнути шкідливих наслідків.

Не змащуйте волосся принаймні 15 днів. Після цього ви можете помасажувати волосся та шкіру голови кокосовою, оливковою або мигдальною олією. Вважається, що кокосова олія відновлює втрачений білок у пошкодженому волоссі.

Час від часу застосовуйте маски для зволоження та зміцнення волосся.

Обмежте використання інструментів для укладання волосся, щоб запобігти тепловому пошкодженню волосся. Якщо ви хочете висушити феном, використовуйте холодне налаштування.

Не мочіть волосся протягом трьох днів після розгладження волосся.

Переконайтеся, що ваше волосся залишаються прямими під час сну.

Не використовуйте гарячу воду для миття голови. Це може видалити вологу з пасом.

Уникайте фарбування або мелірування волосся протягом наступних шести місяців.

Уникайте використання гребінця для волосся. Замість цього вибирайте гребінець із широкими зубцями.

Нанесіть сироватку для волосся через кілька днів після процедури, щоб захистити волосся від сонця, бруду та пилу.

Скільки тривають розгладжуючі процедури?

Розгладження волосся – тимчасова процедура. Ефект триває від 2 до 5 місяців. Однак це також залежить від росту вашого волосся та догляду за ним.

Хто може зробити розгладження волосся?

Якщо ви маєте хвилясте або кучеряве волосся та маєте нестерпне кучерявість, ви можете легко отримати користь від процедури для розгладження волосся. Це допомагає приборкати кучерявість і зробити волосся гладким і прямим. Люди з тонким волоссям також можуть піти на розгладження волосся. Однак лікування може бути неефективним для тих, у кого густе та надзвичайно кучеряве волосся.

Примітка:

Обмежте процедури для розгладження волосся до трьох разів на рік, оскільки вони можуть призвести до ламкості волосся, якщо їх робити надмірно. Якщо у вас надзвичайно тонке та ламке волосся, повністю уникайте процедур для розгладження волосся.

Недоліки процедури для розгладження волосся

Волосся - Як розгладити волосся не пошкодивши його?

Спочатку, коли використовувався формальдегід, стилісти скаржилися на різкий запах, печіння в очах і печіння в носі. Тому вибирайте добре провітрюваний салон і професійного терапевта.

Формальдегід токсичний за своєю природою. Це може викликати подразнення очей, дихальних шляхів і шкіри, біль у грудях, блювоту та висип. Він також вважається речовиною, що викликає рак (канцероген). Згідно з дослідженням, формальдегід пов’язаний зі збільшенням шансів розвитку астми. Надмірне тепло від праски під час процесу також може пошкодити волосся.

«Краще уникати розгладжування, якщо у вас пошкоджене, ламке, надмірно сухе волосся. Розгладжування діє шляхом розриву зв’язків між волоссям і його реструктуризації», – каже Прута Навале, керівник відділу розробки продуктів SkinKraft.

Далі вона додає: «Наразі немає альтернативи довготривалому хімічному розгладженню волосся. Живлення волосся за допомогою маски для волосся, багатої на кератин, допоможе зберегти текстуру волосся та зробити його більш слухняним».

Розгладження волосся проти випрямлення волосся

Розгладження волосся має на меті приборкати кучеряве волосся, щоб зробити його гладким, тоді як випрямлення волосся дає вам пряме волосся, а гладкість є додатковою перевагою.

Розгладжування — це тимчасовий процес, який найкраще підходить для тонкого хвилястого або злегка кучерявого волосся. Випрямлення, з іншого боку, є постійним процесом, який може впоратися навіть із самими кучерявими кучерями.

Розгладження вважається менш шкідливим у порівнянні з випрямленням.

Висновок

Процедури для розгладження волосся є великим хітом у сучасному світі. Тому що, погодьтеся, у кого є час на звичайні масла та маски? Враховуючи переваги, які вони можуть запропонувати, можна не помітити кілька негативних моментів цих процедур, за умови, що ви виконуєте їх у професійному та добре провітрюваному салоні. І регулярний догляд є обов’язковим, якщо ви збираєтеся розгладити волосся.

Отже, ви збираєтеся спробувати одну з процедур для розгладження волосся? Дайте нам знати!