Волосся – Як доглядати за волоссям за допомогою корейської косметики?

K-Beauty вже є однією з найпопулярніших процедур догляду за шкірою у світі. Але корейська процедура догляду за волоссям також швидко набирає популярності.

Але що робить це такою революцією краси і як її прийняти? Давай дізнаємось.

Корейський догляд за волоссям

Волосся - Як доглядати за волоссям за допомогою корейської косметики?

У догляді за волоссям у корейському стилі шкірі голови приділяється таке ж значення та увага, як і волоссю. Людина, яка практикує цю процедуру, матиме молоде та зволожене волосся завдяки здоровій шкірі голови, без мертвої, лущиться шкіри та бруду.

Незалежно від вашого типу волосся, ця розширена корейська процедура догляду за волоссям, що складається з 10 кроків, зволожить і омолодить ваше волосся, а також оживить шкіру голови. Отже, як працює корейський догляд за волоссям?

1. Скалер для шкіри голови

Засіб для очищення шкіри голови, дуже просто кажучи, це шампунь, але для вашої шкіри голови. Це перший і один із найважливіших кроків корейського догляду за волоссям. Засіб для очищення шкіри голови, який складається з саліцилату, запобігає накопиченню жиру та омертвілої шкіри та підтримує шкіру голови здоровою.

Рекомендується використовувати скалер для шкіри голови лише раз на тиждень або раз на два тижні як частину вашого режиму догляду за волоссям. Засіб для нарощування рідкий і, на відміну від шампуню, не піниться. Нанесіть його безпосередньо на шкіру голови перед використанням шампуню та залиште приблизно на 10 хвилин перед змиванням.

Що стосується засобів для догляду за волоссям, ви повинні ретельно перевірити інгредієнти, перш ніж знайти той, який підходить саме вашому волоссю. Тому обов’язково дізнайтеся про це експерта.

2. Шампунь

Шампунь – це другий крок у вашому корейському режимі догляду за волоссям для молодого, блискучого волосся. Обов’язково виберіть щадний шампунь для шкіри голови, який відповідає вашим потребам і типу волосся. Це допоможе позбутися бруду з волосся, не порушуючи рН шкіри голови. Спініть шампунь і масажними рухами нанесіть його на шкіру голови.

3. Масаж шкіри голови

Деякі рекомендують масажер для шкіри голови або щітку для шкіри голови для більшого росту волосся. Використання масажера для шкіри голови покращить кровообіг в області шкіри голови та допоможе стимулювати ріст волосся.

Дослідження показало, що масаж шкіри голови призвів до збільшення густоти волосся. Тому не дивно, що масаж шкіри голови є невід’ємною частиною корейського догляду за волоссям. Після миття голови м’якими круговими рухами використовуйте масажер для шкіри голови або щітку.

4. Кондиціонер

Кондиціонер додається після шампуню в 10-етапній корейській схемі догляду за волоссям. Перед нанесенням кондиціонера трохи просушіть волосся рушником і нанесіть його на стрижень волосся, а не на шкіру голови.

Кондиціонування є важливим кроком, оскільки воно зволожує та живить ваше волосся. Залиште на пару хвилин, перш ніж змити.

5. Маска для волосся

Як і ваше обличчя, ваше волосся теж потребує масок! Маски для волосся часто містять різні інгредієнти, призначені для різних цілей. Існують маски, які допомагають живити сухе волосся з кокосовою та аргановою олією, маски, які допомагають запобігти кучерявості з помякшувальними компонентами, і маски, які допомагають ламкості волосся з касторовою олією, серед інших.

Отже, виберіть той, який підходить саме вам. Однак обов’язково вибирайте маску для волосся без шкідливих інгредієнтів, таких як сульфати, силікон або парабени. Рекомендується використовувати маску для волосся раз на тиждень.

6. Ополіскування волосся

Ополіскування яблучним оцтом вважається важливим кроком у цій рутині догляду за волоссям, оскільки воно допомагає підтримувати рН шкіри голови.

Для застосування змішайте яблучний оцет з невеликою кількістю води та нанесіть на шкіру голови. Змийте його, не даючи йому сидіти. Результати включають чистішу шкіру голови, яка позбавляє таких проблем, як сухість, свербіж і накопичення бруду.

7. Лікування шкіри голови

Відповідно до корейської процедури догляду за волоссям, догляд за шкірою голови є основою здоров’я волосся. Існують також маски, скраби та засоби для очищення шкіри голови. Вони допоможуть відновити шкіру голови та позбутися лупи та сухості шкіри голови.

Рекомендується використовувати маску для шкіри голови раз на тиждень після миття голови, якщо це не маска для волосся перед шампунем, яку можна наносити безпосередньо на волосся за допомогою насадок. Залиште на кілька хвилин, перш ніж змити.

8. Тонер

Кожен з різних тоніків для шкіри голови має низку переваг, таких як очищення шкіри голови, запобігання випаданню та витончення волосся, надання об’єму волоссю та заспокоєння запалень. Тонік для волосся може мати антимікробні, зволожуючі та глибоко очищувальні властивості або може бути насичений поживними речовинами.

Використання правильного тонера для волосся також може допомогти запобігти пошкодженню волосся через забруднення. Після душу рекомендується використовувати тонік для шкіри голови. Злегка просушіть волосся рушником, щоб воно більше не було мокрим, і розпиліть тонік на шкіру голови.

9. Сироватка

Сироватка для шкіри голови допомагає живити шкіру голови зсередини та довше зберігає зволоженість волосся. Окрім глибокого зволоження, сироватка для шкіри голови також може допомогти зменшити ламкість волосся. Найбільшою перевагою використання сироватки є те, що вона робить ваше волосся більш слухняним. Висушіть волосся рушником, перш ніж втирати сироватку.

10. Лікування на ніч

Час від часу корисно давати волоссю відновлюватися та живитися протягом ночі. Існує безліч засобів для нічного догляду за волоссям, які можуть глибоко живити ваші пасма та відновлювати пошкоджене волосся. Порадьтеся з лікарем, щоб вибрати правильний продукт для вашого типу волосся.

Корейські поради по догляду за волоссям

  • Ви побачите, що марокканська олія є ключовим інгредієнтом багатьох корейських засобів для волосся, призначених для інтенсивного зволоження волосся.
  • Намагайтеся захистити своє волосся від пошкоджень через вплив забруднюючих речовин або шкідливих ультрафіолетових променів, використовуючи шарф або модну шапку.
  • Майте на увазі, що незалежно від того, наскільки дорогий продукт, якщо він не підходить вашому типу волосся або не призначений для вашої проблеми, він може погіршити стан вашого волосся.
  • Більшість корейських дієт наповнені кімчі, улюбленою стравою корейських знаменитостей. Кімчі складається з ферментованих овочів і приправ. Це джерело потрібних поживних речовин, у тому числі селену, який зберігає блиск волосся. Дослідження показало, що Кімчі та Чеонгукджанг допомогли збільшити товщину волосся та зменшити наслідки облисіння. Cheonggukjang — це не що інше, як ферментована соєва паста, яка широко використовується в корейських стравах.
  • Якщо ви регулярно укладаєте волосся, надзвичайно важливо захистити його від теплового пошкодження. Нанесіть на волосся термозахисний засіб перед укладанням, це запобіжить ламкості.

Як часто знаменитості миють волосся?

Волосся - Як доглядати за волоссям за допомогою корейської косметики?

Корейська актриса Пак Шин Хе заявила, що ніколи не лягає спати з мокрим волоссям і наполегливо рекомендує вам сушити його феном перед сном, щоб запобігти накопиченню бактерій у шкірі голови.

Корейська модель Ірен Кім, яка прославилася завдяки експериментам із райдужними кольорами волосся, пропонує використовувати залишки зволожуючого крему для обличчя замість олії для волосся, щоб боротися з сухими та посіченими кінчиками. Модель Тіана Толстая порекомендувала маски для волосся своїми руками, щоб глибоко живити волосся .

Зазвичай рекомендується мити голову раз на два-три дні. Однак важко отримати правильну відповідь на те, як часто ви повинні мити голову, тому що це дійсно залежить від вашого типу волосся.

Недостатнє миття голови може призвести до накопичення бруду та сухості і ламкості волосся. Тому важливо поговорити з експертами, щоб справді зрозуміти свій тип волосся та правильний спосіб догляду за ним.

Волосся - Як доглядати за волоссям за допомогою корейської косметики?

Висновок

Пам’ятайте, що турбота про здоров’я шкіри голови є основою корейського режиму догляду за волоссям. Побалуйте шкіру голови процедурами, масажами та масками. Ви повинні поговорити з експертом, щоб переконатися, що ви вибрали продукт із правильними інгредієнтами, призначеними для ваших проблем. Консультація експерта також допоможе вам виключити будь-які продукти на основі вашої історії алергії.