Волосся – Чи корисний вітамін Е для волосся?

Ваші пошуки пружного та блискучого волосся часто приводили вас до розчарування? Що ж, мабуть, настав час включити вітамін Е у свій режим догляду за волоссям, як вважають експерти з усього світу.

Якщо ви думаєте, чи було б це мудрим рішенням, дозвольте нам уточнити, що про це має сказати наш провідний науковець, доктор Каустав Гуха.

Що таке вітамін Е? Чи допомагає вітамін Е волоссю?

Волосся - Чи корисний вітамін Е для волосся?

Вітамін Е — це жиророзчинна поживна речовина, яку можна споживати з їжею або приймати з добавками. Є кілька тверджень, що вітамін Е корисний для волосся завдяки своїм антиоксидантним властивостям. Але наукових доказів ще недостатньо.

Як використовувати вітамін Е для здорового волосся?

1. Вітамін Е в продуктах по догляду за волоссям

Ви можете вибрати шампуні, олії та кондиціонери, що містять вітамін Е. Ці засоби для догляду за волоссям містять збагачений вітаміном Е і їх можна змивати, як звичайні шампуні та кондиціонери. Обов’язково дотримуйтесь інструкцій, наведених на етикетках цих шампунів і кондиціонерів.

2. Вітамін Е в харчових джерелах

Добре збалансована дієта – це ваш вибір, якщо ви хочете додати вітамін Е. Нижче наведено продукти, багаті вітаміном Е.

  • Рослинна олія (оливкова, соняшникова та ін.)
  • Горіхи та насіння (мигдаль і соняшникове насіння є чудовим джерелом вітаміну Е)
  • Зелені листові овочі
  • Збагачені сухі сніданки
  • Брокколі
  • Арахісове масло

3. Добавки вітаміну Е

Добавки вітаміну Е доступні у вигляді безрецептурних капсул. Лікарі вважають, що для отримання максимальної користі для здоров’я людям потрібно на 50% більше вітаміну Е з харчових добавок, ніж природного вітаміну Е. Поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж використовувати добавки вітаміну Е.

4. Масла з вітаміном Е

Зростає популярність олій з вітаміном Е для волосся та шкіри. Багато олій на ринку містять настій вітаміну Е. Щоб запобігти подразненню шкіри, змішайте ці масла з іншим маслом.

Як використовувати масла:

  • Масажними рухами нанесіть масло на шкіру голови.
  • Використовуйте гребінець із широкими зубцями, щоб акуратно розчесати.
  • Залиште на олії на 15 хвилин.
  • Змити шампунем і висушити на повітрі.



Порада професіонала:


Ви можете пропустити кондиціонер, оскільки вітамін Е достатньо зволожує ваше волосся.


Переваги вітаміну Е для волосся

Волосся - Чи корисний вітамін Е для волосся?

1. Допомагає здоров’ю волосся

Антиоксидантна властивість вітаміну Е зменшує пошкодження клітин і покращує ріст волосся. Повернемося трохи до антиоксидантів. Антиоксиданти – це сполуки, які захищають ваше тіло від окисного пошкодження та нейтралізують вільні радикали.

Вільні радикали – це атоми або молекули, які утворюються, коли ваше тіло піддається впливу зовнішніх агресорів, таких як сонячне світло, забруднення, паління та старіння. Вільні радикали дикі і завжди шукають вільні електрони. Під час цього процесу полювання вони завдають шкоди вашому тілу.

Вітамін Е стимулює капіляри, тим самим посилюючи приплив крові до шкіри голови та стимулюючи ріст волосся.

2. Запобігає випаданню волосся

Одне дослідження виявило, що вітамін Е запобігає випаданню, ламкості волосся та посіченню кінчиків. Однак у цьому дослідженні взяла участь невелика група учасників. Необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити твердження, що вітамін Е може запобігти випаданню волосся.

3. Сприяє блиску волосся

Багато людей відчувають, що їхнє волосся стає блискучим після використання капсул вітаміну Е або засобів для волосся з вітаміном Е. «Забруднення, тепло та продукти для волосся завдають шкоди волоссю, залишаючи його сухим, кучерявим і тьмяним. Вважається, що вітамін Е повертає волоссю втрачений блиск», — каже доктор Каустав.

4. Балансує жир на шкірі голови

Вітамін Е утворює захисний шар на шкірі голови, щоб утримувати вологу. Суха та подразнена шкіра голови викликає багато проблем з волоссям. Вітамін Е балансує жирність і зволожує шкіру голови.

Звідки береться масло вітаміну Е?

Вітамін Е отримують з рослинних олій, таких як соєва олія. Його виробляють синтетичним шляхом із продуктів нафтохімії.

Дорослі потребують 15 мг (22,4 МО) вітаміну Е щодня. Лікарі рекомендують не більше 1500 МО природного вітаміну Е або 1100 МО синтетичного вітаміну Е на день.

Побічні ефекти вітаміну Е

Нерозбавлений вітамін Е підвищує ризик подразнення шкіри. Переконайтеся, що ви розбавили вітамін Е перед нанесенням його на шкіру голови. Добавки вітаміну Е також можуть заважати хіміотерапії.

Які ознаки перевантаження вітаміном Е?

Підвищені дози вітаміну Е можуть спричинити один або всі з наступних:

  • Порушення гормонів щитовидної залози
  • Підвищений ризик раку простати
  • Слабкі кістки

Чи корисно щодня наносити на волосся капсули вітаміну Е?

Занадто багато всього погано. Якщо у вас проблеми з витонченням волосся, ви можете використовувати капсули вітаміну Е щодня. Змішайте його з олією-носієм, наприклад кокосовою або оливковою олією, щоб максимально використати вітамін Е.

Чи краще приймати вітамін Е в капсулах чи наносити їх безпосередньо на волосся для росту?

Доктор Каустав пояснює, що хоча прийом всередину є найкращим способом, місцеве застосування може значно підвищити ефективність вітаміну Е.

Вітамін Е може стати чудовим доповненням до догляду за волоссям. Тож поверніться на свою кухню, щоб спочатку знайти його в природних джерелах їжі. Ви можете вибрати добавки, лише якщо ви не можете включити достатню кількість продуктів, багатих вітаміном Е, у свій раціон. Якщо ви вирішили використовувати засоби для догляду за волоссям, що містять вітамін Е, проконсультуйтеся з лікарем перед використанням.