Волосся – Чи корисна кератинова обробка для волосся?

Щоразу, коли ви відвідуєте салон, чи перукарі хваляться кератином як остаточним рішенням для вашого сухого та кучерявого волосся? Чи замислювалися ви над його випробуванням після їх неодноразових спроб продати послугу?

Що ж, кератин є останнім модним словом у догляду за волоссям завдяки його ефекту розгладження. Але чи безпечні для вас усі види кератинових процедур? І чи справді вони ефективні? Дозвольте нам відповісти на всі запитання, які виникають у вас у голові.

Що таке кератин? Що робить кератин для вашого волосся?

Волосся - Чи корисна кератинова обробка для волосся?

Кератин — це білок, який міститься у волоссі і відповідає за його здоров’я. Це також структурний білок, який міститься у ваших нігтях і шкірі. Протеїн захищає ваше волосся від вологи, яка є основною причиною кучерявості.

Тож вам цікаво, навіщо вам кератинові процедури, коли він природним чином присутній у вашому волоссі? Це тому, що ваше волосся з часом втрачає кератин через сонячне світло, забруднення та агресивне лікування волосся. Таким чином, лікування кератином допомагає білку досягати ваших волосяних фолікулів і їх пор.

Чи добре кератинове лікування для вашого волосся?

Кератинова обробка — це хімічний процес на волоссі для досягнення м’якого та блискучого волосся, яке інакше було б кучерявим. Відомо, що він випрямляє навіть найтугіші локони. Ефект від такого лікування може тривати до шести місяців.

Однак ви не можете заперечувати той факт, що кератинове лікування використовує високу температуру для вашого волосся. Так для кого це насправді? Якщо ви щодня користуєтеся термічним укладанням то кератинова процедура найкраща для вас.

Порада професіонала:

Уникайте термічної укладки протягом кількох місяців після процедури, щоб скористатися всіма її перевагами. Результати залежать від типу обробки, температури праски та пористості вашого волосся. Поговоріть зі своїм стилістом, щоб оцінити тип вашого волосся та методи нанесення.

Які продукти містять кератин?

  • Чорниця
  • червоне мясо
  • мигдаль
  • Устриці
  • молоко
  • Яйця
  • Лосось
  • Горіхи
  • Йогурт
  • курка

Методи кератинового лікування волосся

Волосся - Чи корисна кератинова обробка для волосся?

Перший крок – миття голови. Потім ваш перукар нанесе кератин на ваше вологе волосся або висушить феном і нанесе продукт. Для нанесення продукту використовується пензлик, а для рівномірного розподілу — гребінець із дрібними зубами.

Формула повинна наситити кожне пасмо приблизно на півгодини. Наступним кроком буде використання тепла та праски для випрямлення волосся. Переконайтеся, що ваш стиліст використовує професійну титанову праску та встановлює правильну температуру. Завжди починайте з низьких температур.

Порада професіонала:

Не мийте голову протягом трьох днів і не зав’язуйте його назад, оскільки це може завадити фіксації волосся. Після процедури вас попросять уникати використання солоної води в басейні та сульфатних шампунів.

Чи є побічні ефекти від лікування кератином?

Більшість процедур з кератином вивільняють формальдегід, який є відомим канцерогеном (з’єднання, що викликає рак). Формальдегід — це безбарвний газ із сильним запахом, який зазвичай використовується в клеї.

Побічні ефекти формальдегіду включають кровотечу з носа, подряпини в очах і біль у горлі. Про це протягом багатьох років повідомляють стилісти.

Іншим можливим побічним ефектом лікування кератином є ламкість волосся. Висока температура праски може висушити волосся та призвести до його ламкості в найближчі дні.

Тому вибирайте кератинові процедури без формальдегіду, наприклад ті, що містять гліоксилову кислоту, щоб бути безпечними. Але останній може бути менш ефективним. Тому вибирайте, виходячи зі своїх пріоритетів.

Експерти з питань волосся радять не наголошувати на проблемах формальдегіду, оскільки ви можете проходити кератинове лікування лише тричі на рік. Переконайтеся, що салон, де ви це робите, добре провітрюється.



Примітка:


Якщо у вас є реакція на лікування кератином, повідомте про це на веб-сайті FDA.


Хто повинен уникати цього?

Уникайте лікування кератином, якщо ви вагітна жінка. Хоча немає конкретних наукових доказів його шкідливого впливу під час вагітності, хімічні речовини, присутні в ньому, зазвичай вважаються небезпечними під час вагітності.

Чи можна зав’язувати волосся після кератину?

Уникайте зав’язування волосся у хвости принаймні протягом трьох днів після процедури кератину. Це може створити вигин у вашому щойно випрямленому волоссі. Догляд за кератиновими процедурами вимагає безсульфатних шампунів.

Скільки триває сеанс кератинової обробки?

Кератинова процедура займає 2-4 години. Тривалість кератинового лікування залежить від:

  • Текстура вашого волосся
  • Об’єм волосся
  • Формула лікування

Чи можна робити кератинове лікування вдома?

Так, ви можете робити кератинові процедури вдома, але результати салонного лікування кращі. Обов’язково перевірте інгредієнти кератинових засобів, доступних на ринку. Більшість із них можуть бути просто кремнієм і кондиціонуючими засобами.

Також прочитайте інструкції щодо прання, сушіння феном і випрямлення. Домашнє лікування кератином змивається за кілька тижнів, тоді як салонне лікування може тривати кілька місяців.

Висновок

Якщо ви хочете скоротити регулярне сушіння феном і випрямлення, але все одно бажаєте надзвичайно гладке та блискуче волосся, зробіть кератинове лікування. Поговоріть зі своїм перукарем про лікування кератином гліоксилової кислоти, якщо у вас дуже тонке волосся, схильне до теплових пошкоджень. Також пам’ятайте, що не рекомендується вагітним.