Відьмак 4: все, що відомо про гру

Сонце давно вже зникло за замком Боклер, і пригоди Геральта в ігровій серії «Відьмак» завершено. Але ми, як і раніше, хочемо вбивати чудовиськ і полягати з красунями, і The Witcher 4 міг би стати найбільш підходящим для цього розвагою, на яку не шкода витратити чергові сотню-півтори годин.

RPG «Відьмак 3» продалася в кількості 25 мільйонів копій і заслужила рекордну кількість нагород «Гра року». Для багатьох вона стала не просто «готею 2015», але найкращою грою покоління, в основному завдяки захоплюючій та опрацьованій історії, що розгортається у суворому та правдоподібному світі.

Обговорювати можливість появи The Witcher 4 безглуздо, гра напевно відбудеться – адже вона вже офіційно анонсована. Проте мине ще чимало часу, перш ніж ми знову зможемо поринути у придуманий письменником Анджеєм Сапковським середньовічний світ. І все ж, у нас є деякі цікаві крихти інформації, які зможуть вгамувати вашу цікавість або підстебнути його.

ЦЕ НЕ THE WITCHER 4

Звичайно, заради зручності ми називаємо гру The Witcher 4, проте розробники відзначають, що вона отримає іншу назву – як мінімум без цифри «4».

Відьмак 4: все, що відомо про гру

Це не продовження трилогії, а, за словами CDPR, абсолютно нова сага у всесвіті «Відьмака». Відповідно, гра не буде зосереджена на історії Геральта і навіть не розповість нам про пригоди Цирі, яка б могла стати відьмачкою або, наприклад, імператрицею. Натомість, судячи з усього, на нас чекають нові персонажі і, можливо, нові місця та епохи. Хоча щодо останнього ми не впевнені.

Як би там не було, тепер знаємо точно, що Геральт пішов на заслужений відпочинок.

СЮЖЕТ

Навіть якщо ви не вичавлювали насухо всіх чудовиськ і не обмацували всі «питання» на карті в основній грі та доповненнях, в історії Геральта була поставлена ​​жирна точка. Існує кілька різних кінцівок, але, незалежно від результату, для нової повноцінної пригоди Білого Вовка залишилася дуже крихітна лазівка.

Все, що є у нас зараз щодо нової гри у серії The Witcher – це політ фантазії та припущення. Все-таки всесвіт налічує тисячі років, і сценаристи можуть взяти за основу будь-яку з епох.

Відьмак 4: все, що відомо про гру

Наприклад, ми могли б грати абсолютно новим відьмаком, пройти з ним непростий шлях навчання та випробування трав. Або ми могли б перенестися на півтори тисячі років у минуле і стати свідками сполучення Сфер, катаклізму, після якого світи об’єдналися і з’явилися всі чудовиська. А може перестрибнути в недалеке майбутнє щодо попередньої трилогії та на власні очі побачити наслідки рішень, прийнятих Геральтом, та подій, у яких він брав участь. Можливо, ми також відвідаємо нові місця та точно познайомимося як мінімум із однією новою відьмачою школою відьма : на це натякає медальйон школи Рисі, яка раніше не з’являлася в іграх серії, який зображений на тизер-арті.

Адже це лише очевидні варіанти, верхівка айсберга, якщо говорити про можливі лінії розвитку сюжету.

ПРОЩАЄМОСЬ З REDENGINE

Головна новина прозвучавшего анонсу The Witcher 4 – гра (та інші майбутні проекти CDPR) розробляється не на движку REDengine, на якому були створені «Вбивці королів» та «Дике Полювання», а на Unreal Engine 5 та можливих його продовженнях.

Це стало можливим завдяки партнерству, укладеному між CD Projekt RED та Epic Games , яке торкнеться не тільки ліцензування проектів, але й технічну розробку Unreal Engine 5 та інших версій двигуна. Команди планують тісно співпрацювати, щоб адаптувати двигун для ігор з відкритим світом .

Хоча розробники і відмовляються від власного двигуна, це все ж таки хороша новина: використання перевіреного Unreal Engine 5, та ще й у співпраці з Epic Games потенційно серйозно прискорить процес виробництва The Witcher 4.

«Один із ключових стовпів RED 2.0 – трансформації, яку зараз переживає студія – приділяти більше уваги технологіям, і саме це лежить в основі нашої співпраці з Epic Games.

Наша мета полягала не в тому, щоб легко отримати ліцензію на двигун; разом з нашими партнерами ми дивимося на це як на перший крок для тривалої та плідної спільної роботи. Для попередніх наших ігор, розробка та адаптація REDengine під кожен проект вимагала значних ресурсів та зусиль від студії.

Тому для нас було надзвичайно важливо, щоб приступаючи до роботи над наступною грою, CD PROJEKT RED якомога раніше визначила технологічний напрямок. Завдяки цьому партнерству підвищиться ефективність та передбачуваність виробничого процесу. У той же час ми матимемо доступ до найпередовіших інструментів для розробки наших ігор. Я з нетерпінням чекаю на можливість побачити, які дивовижні світи ми можемо створити в Unreal Engine 5!»

– Технічний директор CD Projekt RED Павло Заводний

Відьмак 4: все, що відомо про гру

«Під час розробки Unreal Engine 5 одна з наших цілей полягала в тому, щоб дозволити командам створювати динамічні відкриті світи, що поєднують безпрецедентний масштаб і рівень опрацювання. Ми раді співпрацювати з CD Projekt RED та разом розширювати межі можливого в іграх. І віримо, що найближчими роками вся спільнота розробників виграє від нашої співпраці».

– Тім Суїні, засновник і генеральний директор Epic Games

Разом з тим, остаточно з REDengine студія не прощається: двигун все ще використовується в Cyberpunk 2077, і на ньому буде розроблено майбутнє доповнення до цієї гри.

ЖОДНОЇ ЕКСКЛЮЗИВНОСТІ

Після анонсу співпраці CDPR та Epic Games багато геймерів занепокоїлися, що The Witcher 4 може стати ексклюзивом магазину Epic Games Store . Ігророби поспішили розвіяти сумніви: нова гра не буде ексклюзивною для будь-якого торгового майданчика, тому варто розраховувати, що вона вийде як мінімум у GOG, і напевно – у Steam.

РАННІ НОВИНИ ПРО «ВІДЬМАК»

Спершу невелике уточнення. 3 липня 2019 року повідомлялося, що CDPR працює над трьома іграми серії Сyberpunk, що змусило багатьох фанатів засумніватися в майбутньому серії «Відьмака». На щастя, це виявилося непорозумінням – над проектами Cyberpunk працюють три студії, тобто ще дві команди для інших проектів. Сподіваємося, що один із них – четвертий «Відьмак».

Що стосується власне новин, то почнемо ми, мабуть, із гарною. Незважаючи на все те, що ми чули до виходу гри, зі світом «Відьмака», схоже, ще не покінчено. «Ми не вбиваємо цей світ, не кидаємо його, – сказав Івінський в інтерв’ю Polygon у 2013 році , – але, безперечно, ми хочемо зробити гру грандіозним фіналом». І він відразу подразнив фанатів, додавши: «Можливо, Геральт з’явиться в наших наступних іграх».

Відьмак 4: все, що відомо про гру

В інтерв’ю польському фінансовому порталу Strefainwestorow Кічинський кілька разів заявив, що сама серія «Відьмак» завжди розглядалася ними як трилогія, однак у майбутньому вони випустять у тій чи іншій формі нову гру в цьому світі. Це твердження у перекладі з’явилося на форумі ResetEra у листопаді 2017 року . У липні 2018 року Кічинський у розмові з Bankier підтвердив, що новий «Відьмак» з’явиться, але він точно не називатиметься The Witcher 4.

Ще один сюрприз фанати “Відьмака” отримали в день виходу однойменного серіалу на Netflix. CD Projekt Red повідомили про «зміцнення» відносин із творцем «Відьмака» Анджеєм Сапковським. По суті, це означає, що у польського розробника «з’явилися нові права, зокрема, на пов’язану із серією інтелектуальну власність у відеоіграх, графічних новелах, настільних іграх та сувенірній продукції».

ДАТА ВИХОДУ

Зрозуміло, її нема. Мине ще як мінімум пару років, перш ніж ми почуємо хоч щось про прогрес розробки наступної гри серії. Стадія активного виробництва The Witcher 3 зайняла три з половиною роки, а на сьогоднішній день немає жодних свідчень того, що четвертий «Відьмак» увійшов до стадії продакшену, враховуючи, що CD Projekt RED все ще працює над DLC до Cyberpunk 2077.

Якщо говорити про дату виходу, то ми ставили б на кінець поточного покоління консолей. Принаймні ми сподіваємося, що гра вийде на поточному поколінні, а не наступному.

На жаль, прогнози поки що невтішні. Після скандалу, пов’язаного з жахливим станом Cyberpunk 2077 на релізі, були інші — гру вилучили з продажу в PS Store, акції CD Projekt RED втратили у вартості, і врешті-решт студію зламали хакери, які викрали вихідний код кількох ігор.

Відновлюватися гравцям доведеться довго. Полагодити Cyberpunk 2077, випустити заплановані доповнення, повернути довіру фанатів… Труднощі, що наклалися з пандемією та іншими струсами у світі, лише уповільнять цей процес.

Ми б не стали чекати на нову ААА-гру від студії в найближчі 3-4 роки. З іншого боку, можна випустити невеликий проект у серії The Witcher , на кшталт Thronebreaker: The Witcher Tales. Це не те, на що чекають шанувальники Геральта, але гра дасть можливість підтримувати інтерес аудиторії, хоч і навряд чи розійдеться таким же великим тиражем, як The Witcher 3.

ТРЕЙЛЕР

Щоб обговорювати трейлер, спочатку було б непогано отримати його. Можливо, якщо всі ми щиро помолимося Вічному Вогню… У будь-якому випадку, краще вдатися до ностальгії, переглянувши в черговий раз цей відмінний ролик до річниці серії.

Власне, ось і все, що у нас є на наступного «Відьмака». Варто запастися терпінням і, якщо ви цього ще не зробили, пройти всі доповнення до цього, поза сумнівом, шедевру.