The Sims 5: Все, що відомо про гру

В очікуванні продовження чудової серії від Electronic Arts і Maxis гравці не припиняють представляти, обговорювати і читати новини про The Sims 5, яка вже точно вийде, враховуючи анонс нової частини, що прозвучав.

ОФІЦІЙНИЙ АНОНС THE SIMS 5

Отже, 18 жовтня 2022 року продовження серії The Sims нарешті було анонсовано.

Однак не з таким розмахом, на який чекали шанувальники: розробники показали заготівлю майбутньої гри під робочою назвою Project Rene, і пояснили, що тайтл знаходиться на ранньому етапі виробництва і вийде не раніше 2024 року.

Така назва відсилає до ренесансу серії – з виходом The Sims 5 на франшизу чекає справжнє відродження. Принаймні так говорять нам автори гри.

Ми поки що знаємо дуже небагато про новий проект. Розробники повідомляють, що докорінно змінять мислення та поведінку симів, а також впровадять абсолютно нові способи створення та налаштування ігрових світів. Це може означати більше гнучкості щодо користувальницької кастомізації як симів, так і оточення.

Крім того, автори зазначили, що у гравців буде вибір – грати поодинці або співпрацювати з іншими, що натякає на появу елементів мультиплеєра або навіть повноцінної складової ММО. Також мова зайшла про те, що The Sims 5 можна буде грати на підтримуваних пристроях – ймовірно, список платформ, на яких буде доступний симулятор життя, розшириться і вийде за межі ПК і домашніх консолей. Ми поставили б на те, що тайтл буде доступний на комп’ютерах, консолях, мобільних платформах і в хмарних сервісах, а значить, геймери зможуть грати будь-де.

СКРІНШОТИ THE SIMS 5

Разом з анонсом розробники презентували кілька скріншотів майбутньої гри. За ними можна судити, наскільки змінився інтерфейс та які можливості з’являться у проекті. Зокрема вже зараз видно, що стало набагато більше інструментів для кастомізації інтер’єрів.

Втім, враховуючи статус ранньої розробки, до релізу The Sims 5 може прийти до нас зовсім інакше. Ми розраховуємо, що автори будуть регулярно ділитися прогресом і радитись із спільнотою про те, що шанувальники хотіли б побачити у грі.

ДАТА ВИХОДУ THE SIMS 5

Протягом останніх двадцяти років Electronic Arts випускала нову частину Sims кожні 4-5 років. Цей графік дотримувався практично релігійного фанатизму.

Перша Sims вийшла 2000 року і розійшлася тиражем 11,5 мільйонів копій. The Sims 2 побачила світ 2004-го, а The Sims 3 – 2009-го, The Sims 4 – 2014-го. Надії на анонс нової частини серії до її 20-річчя, яке відзначалося 4 лютого 2020 року, не справдилися.

В офіційному анонсі 18 жовтня 2022 року розробники повідомили, що гра знаходиться на ранньому етапі виробництва і чекати на неї варто не раніше 2024 року. Можливо, ігроболи спочатку випустять її в ранній доступ, щоб поступово довести до готового продукту.

ЩО МИ ХОТІЛИ Б БАЧИТИ У THE SIMS 5?

ВЕЛИКИЙ ВІДКРИТИЙ СВІТ БЕЗ ЕКРАНІВ ЗАВАНТАЖЕННЯ

The Sims 5: Все, що відомо про гру

Одним із найсерйозніших кроків уперед The ​​Sims 5 у порівнянні з попередніми іграми серії могли б стати великий відкритий світ, доступний для дослідження, та відсутність екранів завантаження. На жаль, у цьому немає нічого революційного – скоріше це необхідність. У минулому багато ігор серії, у тому числі Sims 3 (і навіть гра на смартфоні Nokia N-Gage), дозволяли персонажам вільно пересуватися, але в нинішній частині від цього відмовилися.

Великий світ, у якому можна ходити на роботу, тусуватися та повертатися додому – це базова потреба. Крім того, в ньому може з’явитися безліч інших моментів на кшталт прогулянок у парку з дітьми, романтичних побачень та тусовок з друзями, завдяки яким The Sims 5 стане повноцінним віртуальним світом, який не захочеться залишати. ПК стали дуже продуктивними, а відеокарти NVIDIA RTX більш ніж здатні відобразити такий великий світ навіть у роздільній здатності 4K .

І не тільки ПК – майже кожен ігровий пристрій, будь то консолі або навіть смартфони, має досить потужний для цього залізом. Ігрова індустрія рухається до стрімінгового майбутнього, коли ви зможете грати в нову частину The Sims на смартфоні з використанням хмарних технологій та кращою графікою. Немає нічого складного в реалізації карти та створення можливості для взаємодії з іншими гравцями у довгих мультиплеєрних іграх (хоча це вже нагадує World of Warcraft, правда?).

ВОДІННЯ АВТОМОБІЛІВ

Геймплей з відкритим світом передбачає наявність транспортних засобів, щоб гравець міг дістатися потрібного місця на машині, мотоциклі або велосипеді. The Sims 5 просто повинна пустити нас покерувати.

Дурні відмовки розробників про те, чому вони не дають гравцям машини, більше не працюють. Навіть у згаданій грі для телефону N-Gage можна було їздити велосипедом.

Можливість пересуватися між картами на транспорті повинна зробити гру більш цільною та дружньою до користувача, подібно до великих ігор типу «Відьмака 3».

БАТЬКИ І ДІТИ

The Sims 5: Все, що відомо про гру

Після виходу The Sims 4 гравці були сильно розчаровані тим, що в ній відразу не було малюків, а багато базових можливостей геймплею було перенесено на додаток. Після страшного вибуху невдоволення деякі з них були представлені у вигляді безкоштовних оновлень. Ми сподіваємося, що батьки та малюки у Sims 5 будуть доступні відразу на старті, як і інший популярний контент попередніх ігор серії.

ПОВНА КАСТОМІЗАЦІЯ ПЕРСОНАЖІВ ТА СИСТЕМА ДОРОСЛІШАННЯ

Система дорослішання The Sims 4 дійсно погана, і в новій грі її потрібно виправити. Судячи з мрій фанатів на форумах, нова гра з повністю переробленим двигуном повинна дозволити гравцям повністю змінювати зовнішність своїх персонажів, у тому числі колір шкіри, очей, волосся, татуювання, статуру і т.д. Це дозволить гравцям сильніше поринути у процес і виділятися з натовпу.

ДОСТУПНІСТЬ ВЕЛИКИХ DLC НА СТАРТІ

Гравці сподіваються на доступність більшої частини контенту вже на старті у складі гри. Зокрема, це стосується малечі та басейнів. Але не менш цікавий доступ до кількох великих DLC без необхідності чекати кілька місяців, як це було досі.

Більша кількість контенту допоможе підвищити продажі The Sims 5, а гравці не нудьгуватимуть без необхідності чекати на черговий великий DLC. Початківцям, не знайомим із серією раніше, теж буде цікаво зрозуміти, в чому причина ажіотажу, а покупка додаткового контенту відразу після виходу базової гри дозволить отримати більш повноцінні відчуття.

THE SIMS 5 У ВІРТУАЛЬНІЙ РЕАЛЬНОСТІ

The Sims 5: Все, що відомо про гру

Найбільший хайп навколо гри пов’язаний із підтримкою віртуальної реальності одразу на старті. Серія, на подив багатьох, вийшла на консолях PS4 і Xbox One, незважаючи на початкову відсутність відповідного управління для досягнення порівнянної з ПК свободи. Можливо, на нас чекає ще одна подібна інновація.

На Reddit був опублікований пост, згодом віддалений через проблеми з авторськими правами, в якому цікавилися думкою гравців про гру в окулярах віртуальної реальності від Oculus, HTC або інших компаній.

ОПТИМІЗАЦІЯ ДЛЯ PS5 ТА XBOX SERIES

Очевидно, гра буде орієнтована на ПК та нові консолі та розроблена з урахуванням повноцінного використання потужності їхнього заліза. Завдяки вражаючій потужності нових консолей PlayStation 5 і Xbox Series X розробники Sims 5 отримають нескінченні можливості для створення дійсно відкритого світу з величезною кількістю персонажів, що одночасно знаходяться на екрані, прозорої інтеграції зі смартфонами і, можливо, віртуальною реальністю, наприклад, PSVR2.

Нещодавно Microsoft додала своїй консолі Xbox One підтримку миші та клавіатури . Це стало продовженням їхньої активної підтримки PC-геймерів функціями кросплатформової гри та Play Anywhere. До моменту виходу не буде великої різниці між грою The Sims 5 клавіатурою і мишею на ПК або Xbox, тому гра чудово підійде для консолей майбутнього.

На даний момент розробники не створювали жодних ексклюзивних оголошень для консолей. Але якщо The Sims 5 буде популярнішою на новому поколінні консолей Microsoft і Sony, у майбутньому ми цілком можемо побачити тимчасові чи постійні ексклюзивні набори одягу чи предметів.

ПООДИНОКИЙ ТА МУЛЬТИПЛЕЄРНИЙ РЕЖИМИ

The Sims 5: Все, що відомо про гру

Джерело цієї інформації – ніхто інший, як генеральний директор Electronic Arts Ендрю Вілсон. На зустрічі з інвесторами він глибоко розкрив тему розвитку Sims як серії. Потім він додав, що The Sims Online була абсолютно унікальним продуктом, який існував тоді, коли Інтернет ще не був готовий до мультиплеєрних ігор.

Проте, часи давно змінилися, і майже кожна нової гри тепер є онлайн-складова. Такі проекти, як Fortnite та PUBG, щодня залучають мільйони гравців. Наслідуючи цей тренд, генеральний директор EA підтвердив, що був би радий повернути в гру мультиплеєр. І хай гру розробляє Maxis, навряд чи кого дивує, що Electronic Arts як видавець також матиме певний вплив на вигляд нової гри.

The Sims 5 буде переважно одиночною грою, як і більшість інших ігор недавнього часу. Але окрема команда швидше за все працює над мультиплеєрною версією, яка дозволить гравцям співпрацювати на дуже серйозному рівні.

Теоретично в цьому плані гра може бути схожа на Minecraft і дозволить гравцям розвиватися, створювати спільноти, будувати будинки та спілкуватися один з одним. У той же час цим може бути обумовлена ​​деяка нерівність, пов’язана з різними доповненнями та наборами, якими володіють гравці, що, у свою чергу, може призвести до моделі, аналогічної до «королівських битв». Ідея в тому, щоб залучити більше гравців та дозволити їм купувати скіни, теми та інші пакети.

БЕЗКОШТОВНА ОНЛАЙН-ВЕРСІЯ THE SIMS 5

The Sims 5: Все, що відомо про гру

На даний момент це абсолютно непідтверджена чутка з розряду «хотілок» деяких гравців, але повністю скидати з рахунків її не можна. Суть у тому, щоб зробити крок у бік «королівських битв» та зробити безкоштовну онлайн-версію The Sims 5, доступну масовій спільноті гравців. Це призведе до формування абсолютно нової аудиторії, яка зможе грати в мультиплеєрній спільноті, подібній до того, про яку розповідав генеральний директор EA.

Джерело цього слуху – пост на Reddit, де гравці задалися питанням, чи піде Maxis стопами Call of Duty та багатьох інших популярних ігор. Коли провідні ігри приваблюють мільйони гравців, приєднатися до них не зашкодить. Крім того, Electronic Arts вже випустила Apex Legends, безкоштовну «королівську битву». Продовження цієї ідеї дозволило б залучити в онлайн мільйони гравців, а продаж косметичних предметів приносили б дохід, необхідний для утримання серверів.

THE SIMS 5 НА NINTENDO SWITCH

The Sims 5: Все, що відомо про гру

Найбільш популярне серед геймерів прохання – портативна версія гри, в яку можна грати на ходу. Враховуючи, наскільки часто вона зустрічається в інтернеті, гра, зрештою, все ж таки може вийти на Nintendo Switch . PS Vita від Sony остаточно зійшла з дистанції, тому конкурентів у портативному сегменті Nintendo не залишилося. Можливі також варіанти зі стрімінговими сервісами, але для таких унікальних ігор, як The Sims, яким для нормальної гри необхідні фізичний контролер, миша та клавіатура, їх ще доведеться доопрацювати.

Враховуючи, що в новій The Sims 5 напевно буде просунута графіка, на даний момент її порт на Nintendo Switch – лише слух, але це цілком можливо. Зрештою, портувати зараз на Switch стару The Sims 4 точно немає сенсу. Натомість варто направити ресурси на створення набагато кращої гри.

Крім того, потужні технічні характеристики консолей Xbox Series X та PlayStation 5 відіграватимуть значну роль у підвищенні якості гри. Завдяки наявності NVMe SSD вони зможуть забезпечити практично миттєве завантаження, можливість відразу повертатися в гру там, де ви перервалися, а також близькі до ПК можливості підключення периферії, щоб грати в The Sims такою, якою вона була задумана.

ЧОГО НЕ ХОТІЛОСЯ Б БАЧИТИ У THE SIMS 5?

Electronic Arts і Maxis безперечно повинні виправити безліч помилок, допущених у нинішній грі. Відповідальність головним чином лежить на видавцеві, який повинен знати, що спільнота The Sims ніколи не схвалить такі речі, як мікротранзакції, навіть незважаючи на те, що люди насолодою купують доповнення, ігрові набори та інші DLC, що випускаються протягом життєвого циклу гри.

НЕПОТРІБНІ ДОПОВНЕННЯ

Коли гравців змушують купувати контент, який мав бути у базовій грі, це також неприйнятно. Найважливіший контент має бути доступний на старті, а гравців, які готові віддати 20 доларів або більше за свою улюблену гру, можна радувати новими цікавими доповненнями. У Battlefield V відмовилися від преміального перепустки, оскільки він розколював ігрову спільноту, у Battlefront II система мікротранзакцій була виправлена ​​– EA змінює свої підходи, і це добрий знак для The Sims 5.