Сухе волосся – Які є способи лікування сухого волосся у чоловіків?

Сухе волосся серед жінок є предметом багатьох обговорень і аналізів. Але чоловіки часто плутаються щодо ймовірних причин сухого волосся.

Хоча кілька змін у вашому режимі догляду за волоссям допоможуть вам позбутися сухості, сухе волосся також може вказувати на якесь серйозне основне захворювання. Ось чому важливо знати, чому у чоловіків сухе волосся і що ви можете зробити, щоб його лікувати.

Читайте далі, щоб дізнатися про ймовірні причини та що ви можете зробити із сухим волоссям.

Чому у деяких чоловіків дуже сухе волосся?

Сухе волосся - Які є способи лікування сухого волосся у чоловіків?

1. Менше вироблення шкірного сала

Як і решта вашого тіла, шкіра на голові також виробляє шкірне сало. Це допомагає підтримувати шкіру голови та волосся зволоженими, а також зволоженими. Оскільки ваше волосся не виробляє природного жиру, шкірний жир залежить від вашої шкіри голови . Коли шкіра голови не виробляє достатню кількість жиру, волосся стає сухим і тьмяним.

2. Надмірне перебування на сонці

Чоловіки, які працюють на відкритому повітрі, частіше отримують сухе волосся. Сонячні промені пошкоджують кутикулу вашого волосся. Кутикула — це природний захисний механізм вашого волосся, який допомагає утримувати вологу у волоссі. Але як тільки ваша кутикула уражена, ваше волосся стає схильним до сухості, тьмяності та ламкості.

3. Над шампунем

Багато чоловіків вважають, що чим більше вони миють шампунем, тим чистішим стає їхнє волосся. Хоча це факт, що шампунь ретельно очищає ваше волосся та шкіру голови та видаляє весь бруд, пил і забруднюючі речовини, надмірне миття шампунем може видалити природні жири зі шкіри голови. Важкі пошкодження особливо помітні у чоловіків, які мають кучеряве або жорстке волосся та занадто часто використовують шампунь.

4. Нагрівальні інструменти

Нагрівальні інструменти, такі як фени та стайлери, надзвичайно шкідливі для здоров’я вашого волосся. Оскільки ці інструменти використовують тепло, щоб надати волоссю нову форму або стиль, вони можуть пошкодити кутикулу. В результаті гладке покриття вашого волосся стає ламким і тьмяним.

5. Миття волосся гарячою водою

Гаряча вода так само впливає на волосся, як і нагрівальний інструмент. Тепло пошкоджує ваші кутикули та робить волосся вразливим. Ви відчуєте сухість і випадіння волосся, якщо у вас є звичка використовувати гарячу воду для миття волосся. Холодна або злегка тепла вода – більш безпечний варіант.

6. Жорсткі продукти

Сьогодні існує велика різноманітність засобів по догляду за волоссям, призначених саме для чоловіків. Але багато продуктів містять агресивні хімічні речовини, такі як парабен, сульфат, кремній, пропанол, пропіловий спирт тощо. Більшість шампунів складаються з сульфату, оскільки це надзвичайно ефективний миючий засіб. Але сульфат видаляє природний шкірний жир зі шкіри голови, і ваше волосся стає сухим.

7. Фарба для волосся

Це ще одна причина ламкості та сухості волосся. Фарбоване волосся потребує набагато більше уваги та догляду, ніж незаймане волосся. Відбілювач, який використовується у фарбі для волосся, руйнує білкову структуру вашого волосся та завдає шкоди.

8. Проблеми з щитовидною залозою

Щитовидна залоза виконує різні функції в організмі. Окрім контролю метаболізму, він також впливає на стовбурові клітини у волосяних фолікулах і прискорює ріст волосся. [ 5 ] Отже, якщо у вас гіпотиреоз, це може вплинути на ріст вашого волосся та зробити ваше волосся сухим.

9. Хлорована вода

Якщо ви регулярно використовуєте хлоровану воду для миття голови, у довгостроковій перспективі це може зробити ваше волосся сухим і тьмяним. Рівень хлору в басейнах також може впливати на ваше волосся. Зведення до мінімуму використання хлорованої води або захист волосся під час купання може допомогти.

Сухе волосся - Які є способи лікування сухого волосся у чоловіків?

Як лікувати сухе волосся у чоловіків?

1. Обмежте сеанси миття голови

Оскільки надмірна кількість шампуню може зробити ваше волосся сухим, спробуйте обмежити його використання. Миття голови двічі на тиждень має бути достатнім. Якщо вам необхідно щодня мити волосся шампунем, використовуйте м’який шампунь і кондиціонер. Ви також можете вибрати сухий шампунь або незмивний шампунь для регулярного використання.

2. Виберіть правильний продукт

Не використовуйте засоби, не призначені для чоловічого волосся. Багато чоловіків не витрачають час на покупку засобів для догляду за волоссям і часто використовують те, що використовують дами в домі. Купуйте засоби для догляду за волоссям, які відповідають вашому типу волосся, призначені для чоловіків і не містять хімікатів.

3. Припиніть використання фена

Оскільки сушіння феном не принесе користі вашому волоссю, краще його уникати. Під час кожного миття висушуйте волосся рушником. Якщо у вас коротке волосся, найкращим варіантом буде сушка рушником. Якщо ви відрощуєте волосся і сушити рушником вам незручно, можна скористатися феном. Але переконайтеся, що це не стане звичайною звичкою.

4. Масляний масаж

Будь то суха шкіра чи сухе волосся, олія – це рятівник. Зробіть собі масляний масаж за ніч до того, як плануєте мити голову. Виберіть будь-яку олію-носій, наприклад кокосову, соняшникову, оливкову, арганову, для масажу шкіри голови та зволоження волосся.

5. Використовуйте холодну воду

Тривале використання гарячої води може пошкодити ваше волосся багатьма способами. Натомість використовуйте холодну воду, коли миєте голову. Холодна вода допоможе вам затримати вологу у волоссі.

6. Глибоке кондиціонування

Якщо у вас сильна сухість волосся, і воно з кожним днем ​​стає все більш кучерявим, ви можете піти на процедуру глибокого кондиціонування. Придбайте шампунь глибокого кондиціонування та кондиціонер для волосся та використовуйте їх правильно. Ви також можете придбати собі маску для волосся, щоб ще більше підживити волосся.

Що станеться, якщо не лікувати сухе волосся у чоловіків?

1. Якщо не лікувати, ваше сухе волосся буде ще більше пошкодженим і схильним до ламкості.

2. Ви можете зіткнутися із сильним випаданням волосся.

3. Сухість може призвести до лупи та інших серйозних інфекцій, таких як себорейний дерматит.

4. Ви відчуєте сверблячі сухі плями на шкірі голови.

5. Через свербіж ви також можете помітити запалення шкіри голови.

6. Якщо ви не лікуєте своє сухе волосся, поки це ще можливо, втрата волосся може зробити вас лисиною.

7. Крім того, сухість волосся може бути ознакою основного стану здоров’я. Якщо не звернути увагу, це може призвести до чогось серйозного.

Поради щодо запобігання сухості волосся у чоловіків

  • Проконсультуйтеся з дієтологом і дотримуйтеся правильного режиму харчування. Хороша дієта повинна містити цинк, фолієву кислоту та біотин, які сприятимуть росту волосся.
  • Додайте білкові добавки до свого догляду за волоссям.
  • Уникайте куріння та вживання алкоголю, якщо ви хочете міцного здоров’я та зволоженого волосся.
  • Спробуйте виконувати вправи від рук, щоб покращити кровообіг у вашому тілі. Якщо кровотік досягає шкіри голови без будь-яких труднощів, стан вашого волосся теж покращиться.
  • Використовуйте щітку з щетини кабана, щоб розчесати волосся.

Висновок

Сухе волосся не є чимось новим серед чоловіків, але багатьом може бути важко впоратися з ним. Створення правильного режиму догляду за волоссям може бути ідеальним рішенням для боротьби з вашим сухим волоссям. Обмежене миття голови, уникання агресивних хімічних засобів і глибоке кондиціонування волосся – ось кілька кроків, які можуть допомогти. Трохи догляду можна подолати проблему в зародку, забезпечивши густе, м’яке та зволожене волосся!