Слабке волосся – Які причини та ознаки слабкого волосся?

Здорове волосся, блискуче волосся, об’ємне волосся, густе волосся, гарне волосся. Зрештою, усі ці списки побажань зводяться до міцності вашого волосся. згодні?

Слабке коріння волосся може призвести до легкої ламкості, випадіння та багатьох інших проблем із волоссям. Визначення ознак слабкого волосся та точної причини може допомогти вам запобігти проблемам із волоссям, перш ніж усе вийде з-під контролю. Тому ми склали список простих і легких порад щодо зміцнення слабкого волосся. Спробуй!

Ознаки слабкого волосся

Слабке волосся - Які причини та ознаки слабкого волосся?

  • Підвищена ламкість волосся
  • Посічені кінці
  • Тускле волосся
  • Шорсткість волосся
  • Сплутане волосся
  • Тонке волосся
  • Кучеряве волосся

Що викликає слабке волосся?

1. Надмірна стилізація

Тугі зачіски, часте заплітання коси та нарощене волосся спричиняють навантаження на стрижень волосся та можуть призвести до ослаблення волосся. Фарбування, хімічна завивка, надмірна термічна укладка, як-от випрямлення, завивка та сушіння феном, пошкоджують кутикулу, яка є зовнішнім захисним шаром волосся.

2. Гормональний дисбаланс

Гормональні проблеми, такі як гіпертиреоз (надмірна активність щитовидної залози) і гіпотиреоз (знижена робота щитовидної залози), спричиняють значну слабкість волосся. При таких станах, як СПКЯ (синдром полікістозних яєчників), у жінок може спостерігатися облисіння шкіри голови за чоловічим типом.

3. Неправильна дієта

Незалежно від того, чи сидите ви на швидких дієтах, чи стрес у офісі псує ваше харчування, ефект проявляється на вашому волоссі. Здорове харчування є важливим для здорового та міцного волосся. Нестача вітамінів A, D, E, заліза, цинку, біотину, ніацину, фолієвої кислоти, селену та білка може спричинити слабкість волосся.

4. Основне захворювання

Відповідно до нормального циклу волосся ваше волосся росте, потім відпочиває та випадає, щоб замінити його новим. Але у людей із такими проблемами зі здоров’ям, як пневмонія, волосся проходить фазу спокою або застою протягом тривалого періоду, що спричиняє слабке волосся та його випадання.

Мініатюризація волосся — ще один стан, при якому фолікул зменшується в розмірі. Мініатюрні волосяні фолікули не можуть виростити здорове волосся. Натомість вони виробляють слабше, коротше, ламке та тьмяне волосся.

Як зміцнити слабке волосся?

1. Збільште споживання вітамінів, заліза та цинку

Дефіцит вітамінів може стати причиною слабкості волосся. Тому важливо збільшити споживання вітамінів. Нижче наведено список продуктів з високим вмістом вітамінів, необхідних для міцного волосся.



Вітамін


Продукти харчування


Вітамін А


Морква, шпинат, яйця, молоко, йогурт, гарбуз, солодка картопля


Цинк


Сочевиця, гарбузове насіння, устриця


Залізо


Яйця, шпинат, сочевиця, червоне м’ясо


Вітамін С


Цитрусові, болгарський перець, полуниця


біотин


Лосось, авокадо, молочні продукти, печінка, яєчний жовток, горіхи та насіння


Вітамін D


Риба, яєчний жовток, молоко


Вітамін Е


Мигдаль, авокадо, шпинат, насіння соняшнику

Слабке волосся - Які причини та ознаки слабкого волосся?

Зверніться до свого лікаря, якщо ви відчуваєте, що не можете отримати всі перераховані вище поживні речовини зі свого раціону. Він може призначити вітамінні добавки для міцного волосся.

2. Глибокі кондиціонуючі процедури

Шукайте засоби глибокого кондиціонування, які містять потужні інгредієнти та довше залишаються. Добре зволожена шкіра голови є запорукою міцного волосся. Суха шкіра голови може спричинити лущення, лупу, слабкість і ламкість волосся.

3. Кератинова обробка

Кератин — білок, необхідний для міцного волосся. Кератинова обробка включає в себе нанесення продукту, що містить кератин, і його проникнення в усі пасма волосся. Кератинові процедури розгладжують волосся, видаляють кучеряве волосся та надають блиск.

4. Маска для волосся

Яйця є багатим джерелом білка і вітамінів. Вважається, що пептиди в яєчному жовтку сприяють росту волосся. Зробіть яєчну маску і нанесіть її на волосся. Ось як:

1. Використовуйте 3 яєчних жовтки та змішайте з 3 столовими ложками теплої кокосової олії.

2. Нанесіть цю суміш на шкіру голови та волосся.

3. Дайте постояти 15 хвилин і вимийте м’яким шампунем.

5. Продукти з високим вмістом білка

Ваше волосся складається зі структурного білка під назвою кератин. Чи отримуєте ви достатньо білка в їжі? Збільште споживання білка, включивши такі продукти, як яйця, риба, сир, горіхи та насіння.

6. Масаж шкіри голови

Масаж шкіри голови сприяє посиленню кровообігу волосяних фолікулів на шкірі голови. Ви можете масажувати шкіру голови, обережно натискаючи кінчиками пальців протягом 5-10 хвилин щодня. Ви також можете помасажувати шкіру голови теплою кокосовою олією і нанести її на все волосся. Через півгодини змийте звичайним шампунем. Кокосова олія загоює пошкоджені кутикули волосся і робить їх сильнішими.

Поради щодо запобігання слабкості волосся

  • Використовуйте правильні засоби для догляду за волоссям, щоб запобігти подальшому пошкодженню волосся. Вибирайте шампуні та кондиціонери, створені для вашого унікального типу волосся.
  • Спробуйте обмежити фарбування, хімічну завивку, випрямлення, сушку феном і завивку. Пам’ятайте, що тепло – ворог міцного волосся.
  • Використовуйте хороший спрей для розплутування волосся та щітку для розчісування волосся.
  • Використовуйте незмивний кондиціонер або сироватку, щоб приборкати кучеряве волосся.
  • Підстригайте волосся кожні 6-8 тижнів, щоб позбутися посічених кінчиків.
  • Уникайте використання гарячої води під час миття голови.

Як дізнатися, чи моє волосся слабке?

Один із найпростіших способів перевірити, чи ваше волосся слабке, — обережно витягнути пасмо волосся й потягнути за обидва кінці. Якщо волосся легко ламається, воно вважається слабким.

Інший спосіб – намотати кілька пасом волосся на палець і перевірити, чи не піднялися кінці. Занадто багато піднятих кінчиків говорить про слабке і пошкоджене волосся.

Висновок

Від вітамінів до масок і масажів до м’яких продуктів, є кілька речей, які можуть прийти вам на допомогу у боротьбі зі слабким волоссям. Найважливішим фактором у цьому процесі є уникання хімічних засобів і термічної укладки. Отже, ви готові зміцнити своє волосся, щоб досягти такої якості, якої ви завжди хотіли?