Шпалери на стіну для підлітків: фотошпалери для хлопчика та дівчинки в спальню, якими поклеїти кімнату, фото

Підлітковий вік вважається непростим, діти починають вибирати одяг, демонструвати свої смаки. Догодити їм часто буває непросто. Така поведінка часто проявляється у потребі мати свій простір. Дитяча кімната повинна відповідати сучасним вимогам, поєднувати функції спальні, робочого кабінету, місця для ігор, іноді навіть спортзалу. Важливу роль відіграє оформлення кімнати, зокрема вибір шпалер.

Шпалери для підлітка можуть відрізнятись від тих, що використовуються для декорування решти приміщення.

Особливості декору шпалер для хлопчиків та дівчаток

При створенні дизайну повинні враховуватися переваги та інтереси підлітка, які можуть змінюватись у цьому віці дуже швидко. Універсальним варіантом оформлення кімнати для дівчинки вважаються краєвиди та квіти. До певного періоду підходять оздоблювальні матеріали з картинками принцес, ляльок Барбі, Русалочки. При виборі оздоблення для хлопчиків слід зважати на його інтереси. Підлітки у віці дуже цінують тематичний дизайн, спальня може бути оформлена у вигляді каюти корабля, підводного світу, космічної станції.

Герої улюблених серіалів чи фільмів можуть прикрашати стіну на фотошпалерах.

При проживанні в одній кімнаті хлопчика та дівчинки рекомендується зонувати простір за допомогою чоловічих та жіночих відтінків. Чоловічими відтінками вважаються зелений, блакитний, синій, жіночими – м’ятний, лавандовий. Найкращим варіантом вважається придбання матеріалів, які виглядають органічно незалежно від статі дітей.

Морська тема часто використовується для оформлення дитячої кімнати.

Холодні кольори для оформлення приміщення застосовувати не слід. Допускаються невеликі вставки, які стримуватимуть та налаштовуватимуть підлітка на відпочинок. Стильне рішення – вибір шпалер, декорованих відтінками, що плавно перетікають. Урізноманітнити кімнату дитини допоможуть фотошпалери з Томом та Джеррі, героями Льодовикового періоду, піратів Карибського моря тощо.

Крім героїв, це можуть бути сюжети комп’ютерних ігор або епізоди фільмів.

Важливо! Простір маленької кімнати може бути візуально розширений за рахунок світлих шпалер з малюнками або візерунками.

Шпалери в кімнату можна використовувати для зонування кожного функціонального простору. При оформленні місця для ігор рекомендується використовувати яскраві шпалери з малюнками та орнаментами на дитячу тему. Все це добре виглядає на нейтральному тлі. Для зони для сну підходять приємні заспокійливі кольори. Важливо враховувати, що діти почуватимуться комфортно у загальній кімнаті лише за умови позитивного сприйняття її дизайну.

У маленькій кімнаті краще використовувати світлу палітру, найкраще візуально збільшують простір білий та блакитний колір.

Різновиди дизайну шпалер для стін

Сьогодні існує велика кількість ідей для оздоблення стін. При виборі обов’язково враховується стиль інтер’єру.

Стилеві напрямки

Створення дизайну для підліткової кімнати завжди передбачає використання величезної кількості варіантів. Вибір стилю залежить від характеру та інтересів дитини. Шанувальникам пригод підійде морський стиль. Творчі особистості віддають перевагу лофту, авангарду. При захопленні певним музичним напрямом, культурою країни, комп’ютерною грою слід припинити вибір на тематичних шпалерах.

Кімната підлітка із автомобільною тематикою. У дизайні використані глибокі темні кольори.

Сучасний

У таких шпалерах поєднуються м’які тони та експресивні зображення. Такий варіант привабить шанувальників благородної стриманості та краси, мінімалізму, поєднання класики, ганьби-теку, модерну. У каталозі представлені полотна з імітацією тканини, штукатурки, іржі на металі, потертого бетону. Досить часто зустрічаються футуристичні елементи, незвичайне зображення звичних орнаментів.

Відмінними помічниками стануть геометричні шпалери, напрямок фігур зробить кімнату вищою або ширшою.

Морський

Морський стиль підходить для оздоблення кімнати для хлопчиків. Такі полотна виконані у синіх та бірюзових відтінках, обов’язково присутня тема моря. Дизайн найчастіше виконується за допомогою фотошпалер. Одну стіну рекомендується обклеїти полотном із зображенням океану та берегів із пальмами. Решту стін слід обробити в білих або блакитних тонах покриттями з хвилястою структурою. Можна також знайти шпалери для підлітків із типово морською символікою — штурвалами, мотузками, якорями, рятівними колами, хвилями.

Палітра, що найкраще передає морську атмосферу, наповнена відтінками синього та пісочного та білого.

Прованс

Стиль французького села підходить для оформлення гарної кімнати для дівчинки. Покриття виконуються в білих, лавандових, приглушених блакитних або салатових відтінках. Інтер’єр прикрасять палітурки, фарбоване дерево, мереживо. Для оформлення приміщення підійдуть полотна із квітковим орнаментом, ромбами. Чудово виглядають золотисті або сріблясті відтінки, блакитні з рожевими квітами. Ідеально підходять світлі шпалери в кімнату для підлітка дівчинки із квітковим орнаментом.

Стиль прованс відрізняється легкістю та романтичністю.

Класика

Шпалери в класичному стилі підходять для оздоблення кімнат для хлопчиків та дівчаток. У класику вписуються вінілові покриття блакитного, білого, бежевого, жовтого відтінків, доречно виглядають овальні орнаменти. Для дівчат підійде дамаський малюнок (вензелі, орнамент, огірки).

Класичний дизайн буде доречним для оформлення кімнати для будь-якого віку.

Лофт

Шпалери в стилі лофт вважаються чудовою альтернативою бетону або цегли. Такий варіант відрізняється практичністю, малюнок чудово впишеться в будь-який інтер’єр. Для оформлення підліткової кімнати підійдуть імітація цегляних стін, бетонних поверхонь, дерева. Перевагу слід віддавати вираженій фактурі, рельєфним малюнкам, ефектно виглядають металізовані полотна. Одну зі стін слід зробити максимально яскравою, наклеїти на неї покриття фіолетового, жовтогарячого або жовтого кольорів. Зробити акцент допоможуть геометричні фігури.

Стіни можна прикрашати цегляною кладкою, шпалерами з імітацією бетону або грубої штукатурки.

Колірна палітра

Палітра фарб для оформлення кімнати фарб досить широка, підлітки люблять яскраві відтінки. Буяння фарб можна дозволити собі тільки в цьому віці. Від агресивних відтінків слід відмовитись, оскільки вони можуть викликати дратівливість. При виборі повинні враховуватись особливості психіки. Оптимальним варіантом вважаються нейтральні тони, перевагу слід віддавати пісковим, білим, сірим відтінкам. Все це можна розбавити яскравими аксесуарами. Іноді не заважатиме чорний колір, який слід використовувати в помірних пропорціях. Він допоможе наголосити на окремих елементах дизайну.

Стильний сірий тон вдало гармонує з іншими фарбами, комбінації можуть бути спокійними і лаконічними або сміливими і яскравими.

Від червоного кольору при оформленні підліткової кімнати рекомендується відмовитись, у такому приміщенні неможливо зосередитися на навчанні. При необхідності він може бути замінений на світліші відтінки. При оформленні кімнати допускаються червоні вставки та деталі, основне тло має бути спокійним. Непоганим варіантом для оформлення кімнати вважається синій колір, він має розслаблюючі властивості, допомагає позбутися роздратування. Синій та блакитний відтінки не рекомендується вибирати для оформлення кімнати спокійної дитини. Малоактивні діти у такому приміщенні розслабляться ще більше та не захочуть робити уроки.

Червоний можна використовувати як інтер’єрні акценти в декорі або оздобленні.

Ідеальними відтінками для підлітків вважаються жовтий, зелений та їх варіації. Кольори пов’язані з літом, сприяють активізації. Негативно впливає на стан підлітка відсутня. Жовтий допоможе візуально збільшити простір приміщення.

Спокійні відтінки покращують самопочуття і позитивно впливають на свідомість.

Важливо! Слід враховувати, що переваги кольору можуть дуже швидко змінюватися, найкраще купити шпалери під фарбування.

Різноманітність малюнків та фото для шпалер

Сьогодні існує велика кількість оформлення дитячої кімнати, щорічно випускаються нові колекції. Завжди можна поклеїти звичайні або шпалери з різними малюнками.

Спокійний та елегантний колір стане вдалим вибором для класичного та сучасного дизайну дитячої.

ЗД фотошпалери

Об’ємні 3D-шпалери вражають реалістичністю. Незважаючи на складність наклеювання, вони користуються все більшим попитом. Такі покриття створюють ефект присутності, це може бути берег океану чи дах хмарочоса. Розміри також відрізняються – від невеликого панно до панорами на всю стіну.

Підліткам найчастіше до вподоби пейзажі мегаполісів або визначні пам’ятки столиць світу.

Під цеглу

Стінові покриття з імітацією цегли прикрасять кімнату для хлопчика-підлітка. Відтінки полотна також відрізняються, слід віддавати перевагу світлим кольорам.

Цегла може підтримувати модний урбаністичний напрямок лофт або стати акцентом для спокійнішого провансу.

Графіті

Графіті – чудовий варіант для оформлення кімнати сучасного підлітка. Стріт-арт на стінах за потреби допоможе приховати нерівні стіни, незначні дефекти ремонту. Покриття можуть використовуватись також для зонування простору. Малюнок графіті на вузькій стіні допоможе візуально розширити приміщення.

Для обробки кімнати підлітка найбільш зручним способом обробки будуть фотошпалери із зображенням графіті.

Краєвиди

Краєвиди в будь-якому інтер’єрі створять атмосферу легкості та гармонії. Варіантів малюнків є велика кількість. Дитина сама має вибрати підходящий для неї пейзаж — лісові масиви, ранковий чи осінній ліс, гори, морські сюжети, водоспади чи пустеля.

На шпалерах може бути, наприклад, Ейфелева вежа або Тауерський міст.

Спортивна тематика

Шпалери на спортивну тематику декоровані фотографіями баскетбольних, футбольних команд, картинками спортивної атрибутики. Картинка може бути кольоровою або чорно-білою. У разі доречно виглядають акварельні зображення, силуетні картини. Динаміку кімнаті додадуть зображення сноубордера, що спускається з гори, або серфера, що ковзає по хвилі. Вибір сюжетів дуже великий, зустрічаються полотна зі спортивним інструментом, тренажерами.

На фото мінімалістична літня спальня зі спортивною тематикою. Одна зі стін оздоблена фотошпалери з підсвічуванням.

Техніка

На таких шпалерах часто зображені фотографії спорткарів, мотоциклів, сучасних автомобілів, кораблів, яхт. Сюди можна віднести панорами відомих світових столиць.

Шпалери із зображенням техніки більше підходить молодим людям, хоч і дівчатам ця тема цілком може бути цікавою.

Герої та сюжети фільмів

Великою популярністю у підлітків мають шпалери з героями аніме, відомих фільмів. Серед них мотиви фільмів Людина-павук, Трансформери, Зоряні війни, Гаррі Поттер, Аватар і т. д. Можна також підібрати полотна із зображеннями героїв комп’ютерних ігор, мультфільмів.

Підлітки часто обирають захоплення, яким віддають багато вільного часу.

Геометрія

Для оформлення дитячої кімнати підійдуть шпалери з рівними смугами та лініями, вертикальні лінії допоможуть візуально збільшити висоту стелі, розширити простір. Горизонтальні лінії розширюють стіни, що є особливо актуальним для невеликих кімнат. Ромби, квадрати, кола допоможуть створити акценти. Великі фігури сприяють наближенню стін і зменшують простір, дрібні візерунки мають зворотний ефект.

Найбільш універсальний візерунок – це смужка, залежно від її напрямку і змінюватиметься простір.

Карта

Географічні карти на всю стіну вважаються останнім трендом. Вони виконують освітню функцію, а не лише прикрашають приміщення. Такі покриття відмінно впишуться в будь-який інтер’єр, сприятимуть розвитку допитливості.

Карта світу, зоряного неба або казкова піратська намальована карта підійде для оформлення кімнати метального та допитливого підлітка.

Нюанси комбінування різних видів шпалер в інтер’єрі

Комбінування різних видів шпалер дозволить зробити інтер’єр підліткової кімнати унікальним, неповторним.

Особливості комбінування:

  • поєднання дорослого та дитячого стилів, заміна мультяшних героїв на дитячі кольори;
  • дотримання балансу світлих та яскравих відтінків, відмова від строкатих орнаментів;
  • поєднання покриття з імітацією каменю та пластикових панелей – допоможуть створити стильний інтер’єр;
  • візуальне виділення окремих зон за допомогою шпалер – для обробки спальної зони слід використовувати світлі відтінки, для навчальної підійдуть малюнки, що сприяють концентрації;
  • одну стіну слід залишити під плакати, постери, тематичні аксесуари.

На фото кімната підлітка у стилі нова класика. При оформленні використовувалися різні відтінки синього кольору.

Якими шпалерами краще поклеїти кімнату підлітка

При виборі шпалер обов’язково враховуються стать дитини. Інтер’єр кімнати для дівчинки 12 років має бути виконаний у ніжних романтичних тонах. Для хлопчиків підходить спортивна тематика, темні кольори, брутальні фактури, тематичні сюжети. При оформленні спальні слід віддавати перевагу спокійним тонам, неяскравим фактурам.