Шоколад – Чи справді шоколад викликає появу прищів?

Вам потрібно їсти плитку шоколаду майже щодня? Якщо ви також один із тих людей, які борються з акне, ви, мабуть, чули, що шоколад викликає прищі. Але наскільки це звинувачення правдиве? І якщо так, то всі види шоколаду призводять до прищів?

Ми вирішили зробити всі відповіді доступними для вас, у тому числі те, що говорить наука. Отже, давайте дізнаємося, чи справді шоколад є винуватцем появи прищів!

Чи викликає шоколад прищі?

Шоколад - Чи справді шоколад викликає появу прищів?

Шоколад вже давно асоціюється з прищами. Це змусило багатьох дослідників провести дослідження, щоб з’ясувати правду.

Що показує дослідження?

З 1969 року шоколад розглядається як активна причина появи прищів. Перші дослідження були виключені з дискусії, оскільки вони проводилися на плитках шоколаду та цукерках, наповнених цукром та іншими інгредієнтами. У той час як низка досліджень прийшла до висновку, що шоколад є основною причиною появи прищів, деякі дослідники відкинули зв’язок між шоколадом і прищами.

Ось деякі з їхніх висновків:



Дослідження підтверджують зв’язок між шоколадом і прищами


Дослідження, що спростовують зв’язок між шоколадом і прищами


Епідеміологічне (дослідження розподілу та закономірностей) дослідження свідчить про те, що шоколад стимулює мононуклеарні клітини крові людини, змушуючи їх агресивно реагувати щоразу, коли вони контактують з бактеріями акне, такими як пропіонібактерія.


Австралійське дослідження, проведене в 2003 році, підкреслило роль інсуліну в виникненні прищів. 


Висновок робить висновок, що споживання шоколаду може впливати на рівень інсуліну в організмі, а інсулін є можливим фактором, що сприяє виникненню прищів. 


Тому прямого зв’язку між прищами і какао немає.


Подвійне сліпе дослідження було проведено на 14 схильних до акне чоловіків віком від 18 до 35 років. Результати показали, що вживання несолодкого какао корелює з акне.


Було проведено дослідження щодо впливу резистентності до інсуліну на вільгарні вугри, які є поширеним станом шкіри серед підлітків. 


Результати показують, що резистентність до інсуліну відіграє певну роль у розвитку вульгарних вугрів.


Дослідження, проведене в 2017 році, показало, що група студентів коледжу, схильних до акне, зіткнулася з найгіршою фазою акне після вживання шоколаду.


Випадок-контроль попросив дві групи молодих дорослих вести харчовий щоденник і дотримуватися дієти з високим глікемічним показником. 


У першої групи дорослих були вульгарні вугрі, а у другої групи таких проблем не було. 


Протягом певного періоду вони вживали молоко та морозиво, що довело чіткий зв’язок споживання ними їжі з акне. 


Але дослідження не виявило жодного зв’язку між прищами та шоколадом.

Шоколад - Чи справді шоколад викликає появу прищів?

Чому після вживання шоколадних батончиків з’являються прищі?

Шоколадні плитки або цукерки можуть запропонувати більше, ніж шоколад. Головним чином вони містять велику кількість цукру, який, як доведено, є інгредієнтом, що викликає прищі. Небагато цукерок і батончиків містять більше цукру, ніж какао, що може бути основною причиною появи прищів.

Дані свідчать про те, що дієта з високим вмістом глікемії, тобто їжа, збагачена вуглеводами та цукром, посилює появу прищів. До них відносяться газовані напої, солодкий хліб і деякі види шоколаду. Інсулінорезистентність (надмірний рівень глюкози в крові) впливає на вироблення шкірного сала, що закупорює пори шкіри та призводить до появи прищів.

Наявність сухого молока в шоколаді також може призвести до появи прищів у деяких людей, якщо вони раніше мали проблеми зі шкірою через молочні продукти.

Тепер, коли ви знаєте, що надмірне споживання цукру робить з вашою шкірою, цілком зрозуміло, що цукор у ваших шоколадних плитках є основною причиною появи прищів.

Який шоколад корисний для вашої шкіри?

Шоколад - Чи справді шоколад викликає появу прищів?

Какао є чудовим джерелом марганцю, який сприяє засвоєнню поживних речовин, а також підвищує вироблення статевих гормонів.

Відомо, що темний шоколад має масу переваг для краси. Він забезпечує зволоження шкіри та захист від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

Чорний шоколад також є антиоксидантом і, отже, має хорошу репутацію в зменшенні зморшок. Це запобігає руйнуванню колагену вашої шкіри, завдяки чому ви виглядаєте сяючими та молодими.

На цьому список не закінчується. Темний шоколад містить такі необхідні вітаміни, як вітамін A, B1, C, D і E. Він також багатий залізом і кальцієм. Ще одна додаткова перевага чорного шоколаду – це зниження рівня гормонів стресу. Як кажуть, шоколад миттєво піднімає настрій.

Отже, якщо ви можете шукати принаймні 50% темний шоколад або вище, з низьким вмістом цукру, це може бути корисним для вашої шкіри.

Якого шоколаду вам потрібно уникати, щоб мати гарну шкіру?

Оскільки більшість досліджень свідчать про те, що цукор є фактором, що сприяє появі прищів, краще уникати шоколаду та батончиків із високим вмістом цукру. Але лише відмова від шоколадних цукерок не змінить вашу схильну до вугрів шкіру за одну ніч. Ваша загальна дієта має велике значення.

Дослідження показало, що люди, які дотримуються західної дієти або дієти з високим вмістом глікемії, частіше стикаються з проблемами акне. Сюди входить фаст-фуд, як-от гамбургери, смажена та запечена їжа, а також напої та харчові продукти з високим ступенем обробки.

Ще одне дослідження було проведено між двома групами людей. Обидві групи їли їжу з низьким глікемічним показником, яка включала рибу та фрукти. Жодна особа з груп не мала проблем з акне. Таким чином, ваша дієта повязана з появою прищів.

Продукти, які можуть викликати прищі:

  • Фастфуд
  • Смажена їжа
  • Їжа, багата вуглеводами
  • Молочні продукти
  • Їжа, багата омега-6 жирами
  • Рафіновані зерна
  • цукор

Висновок

Не всю їжу можна звинуватити у виникненні прищів. Ваші гормони також відіграють важливу роль у виникненні прищів. Тому прищі у жінок з’являються під час статевого дозрівання і майже кожен місяць під час місячних.

У деяких випадках прищі також можуть бути генетичними. Що стосується шоколаду, то було проведено кілька опитувань, які дають суперечливі відповіді. Оскільки кілька досліджень пов’язують акне з високим споживанням цукру та молочних продуктів, споживання чорного шоколаду може бути безпечнішим. Це пов’язано з тим, що темний шоколад багатий антиоксидантами та має ряд переваг для шкіри.

Експерти вважають, що знання вашої шкіри може допомогти вам зрозуміти, що спричиняє появу прищів. Якщо якась конкретна їжа робить вашу шкіру схильною до прищів або погіршує ситуацію, уникайте її вживання. У важких і хронічних випадках звернення до лікаря завжди є найкращим варіантом.