Що робити, коли відчуваєте давлячий біль в грудній клітці?

Почуття болю або тиску в грудній клітці може бути ознакою, як не фатальних проблем (наприклад, остеохондрозу, порушення травлення), так і набагато більш серйозних – нападу стенокардії або інфаркту міокарда. У будь-якому випадку, дізнатися причину його появи та усунути його необхідно, своєчасно відвідавши лікаря.

Біль у грудях: основні причини

Відчуття болю, що виникають в середині грудної клітини, знайомі переважній більшості людства. Причини цього можуть бути найрізноманітнішими. Добре коли вона є причиною простого фізичного перенапруження, але гірше, якщо біль в грудях свідчить про наявність серйозного захворювання.

Біль у грудях може бути викликаний захворюванням органів безпосередньо в грудній клітці, або свідчити про захворювання органів, що знаходяться в черевній порожнині. Крім того, захворювання діафрагми, стравоходу, легенів або серця теж можуть викликати відчуття, коли болить у грудях.

Але чим би вона не викликався, так чи інакше, давлячий біль в грудній клітці завжди дає привід для того, щоб подбати про своє здоров’я. В першу чергу, необхідно з’ясувати причини такого болю, і виключити захворювання, якими вона може бути викликаний. Така робота під силу тільки кваліфікованим фахівцям в області медицини.

Звертаючись до лікаря, необхідно знати характер болей в середині грудної клітини. Залежно від цього, біль, як правило, проявляється наступними відчуттями:

  • ниючий біль в середині грудної клітини;
  • тупий біль в грудях;
  • гострий біль;
  • біль у грудях схожий на печіння;
  • давлячий біль в грудній клітці.

При появі будь-якої з перерахованих вище больових відчуттів в грудній клітці, необхідно негайно звернутися до лікаря.

Зверніть увагу, при виникненні болю в грудях під час навантаження необхідно обов’язково встановити її причину. Якщо симптом слабшає через кілька хвилин після закінчення навантаження і не повторюється під час відпочинку, обстеження можна пройти протягом найближчих декількох тижнів. У цій ситуації для обстеження можна звернутися до сімейного лікаря або кардіолога. Проте, ви мусите негайно викликати швидку медичну допомогу, якщо біль такого характеру:

  • пекуча або різкий біль в грудній клітці, що віддає в ліву або обидві руки, шию, під ліву лопатку, нижню щелепу, верхню частину живота;
  • біль в грудній клітці тривалістю більше 15 хв, що не полегшується після відпочинку;
  • біль в грудній клітці в поєднанні з нестабільним або прискореним серцевим ритмом, поверхневим диханням, нудотою або блювотою, підвищеним потовиділенням, запамороченням, занепокоєнням або непритомністю;
  • раптові сильні болі в грудях, переривчастий подих або кашель з кров’ю.

Дуже важливо вчасно зреагувати на проблему, тоді ви легко зможете вирішити її з допомогою лікарів. Адже тільки уважне ставлення до власного здоров’я, може дати нам можливість щасливо прожити багато років.

  • Що робити, коли відчуваєте давлячий біль в грудній клітці?

    Завдяки співпраці з різноплановими компаніями, маю досвід написання статей на різноманітну тематику. Хобі — кухня та все, що пов’язано з домашніми солодощами. Все це дозволяє мені створювати якісний контент для читачів блогу.

    View all posts