Пилосос – Який пилосос вибрати для дому?

Важко уявити, щоб ваш будинок був чистим без пилососа. Незалежно від того, чи в нашому домі переважають килими та килими чи паркетна підлога, пилосос ідеально підходить для видалення пилу та іншого бруду.

Але вже при першому відвідуванні магазину ви зрозумієте, що категорія даного виду техніки дуже велика і визначитися, який пилосос вибрати, непросто. Чи вибрати класичний пилосос, мішковий пилосос чи бездротовий вертикальний пилосос? А може, миючий пилосос або фільтр для води? Ми радимо, який пилосос купити.

Який тип пилососа?

Перш ніж відповісти на питання, який пилосос краще для дому, варто обговорити типи доступних пристроїв. На ринку ми можемо знайти традиційні моделі, тобто пилососи без мішка та мішкові пилососи, а також більш вдосконалені, наприклад, миючі пилососи та пилососи для води.

Вертикальні пилососи стають все більш популярними серед користувачів, особливо з дітьми або домашніми тваринами.

Пилососи – які вибрати? Найбільш популярні види:

  • Мішкові пилососи – відомий класичний тип пилососів. Бруд збирають у тканинні або паперові мішки.
  • Пилососи без мішка – не меншою популярністю користується пилосос без мішка або циклонний пилосос. Його власнику не потрібно замінювати мішки, тому що забруднюючі речовини збираються в пластиковий резервуар.
  • Водяні пилососи – модель, оснащена водяним фільтром, який збирає бруд у спеціальному резервуарі для води.
  • Миючі пилососи- дуже універсальні моделі з функцією миття, які легко видалять бруд, плями з килимів, зберуть пролиту рідину.
  • Популярні вертикальні пилососи – вони бувають двох варіантів – дротовий і бездротовий з док-станцією. В обох випадках ми тримаємо ручку пилососа в руці, а щітка пилососить підлогу – так ми не тягнемо пилосос за собою.
  • Малі ручні пилососи – невеликі пилососи, які дозволять вам легко дістатися до важкодоступних місць, як вдома, так і в автомобілі. Відсутність кабелів – велика зручність.

Чому вертикальні пилососи такі популярні?

Який пилосос купити, якщо ви хочете швидко і легко прибирати важкодоступні місця? Вертикальні пилососи швидко набирають популярність. Ми не тягаємо з собою цей тип пристроїв.

Вертикальні пилососи дуже зручні – ви тримаєте ручку пилососа в руці і штовхаєте її перед собою.

Часто вертикальні пилососи можуть перетворюватися в невеликий ручний пилосос для диванів або шаф , а також виконувати функцію швабри для вологого прибирання. Швидко очистити підлогу нам допоможе пилосос зі шваброю. Вертикальні пилососи бувають дротовими та бездротовими версіями.

Пилосос для чищення килимів – які його особливості?

Який пилосос вибрати, якщо вдома багато килимів? Пилосос з мийною функцією зазвичай коштує дорожче класичного побратима, але задуматися про його придбання варто. Тим паче, що якісний пилосос для чищення ми можемо легко придбати на ринку.


Крім того, його функціональність безперечно того варта.

Які недоліки у пральних пилососів?

Пральні пилососи зазвичай вдвічі, а то й утричі більші за класичні пристрої . Крім того, щоб їх запустити, потрібно виконати досить багато дій, пов’язаних з їх роботою . Це варто враховувати, коли вирішуєте, який пилосос купити для будинку.

Як працює пилосос для килимів?

Це дуже ефективний і ефективний спосіб очищення. Пилосос оснащений резервуаром для води і миючого засобу.

  1. Вода, змішана з миючим засобом, наноситься на килим
  2. Використовуйте спеціальну щітку, щоб почистити килим
  3. Після цього пилосос вбере надлишок води, піни та миючого засобу

Пилосос - Який пилосос вибрати для дому?

Як вибрати класичний пилосос?

Який пилосос вибрати серед більш традиційних моделей? Чого слід дотримуватися? Якщо ви знаєте, що функціональні можливості сучасних пилососів (наприклад, вертикальні або миючі) вам не потрібні і хочете купити класичний пилосос, то варто звернути увагу на такі особливості:

  • Потужність пилососа – ви можете прочитати більше про те, як вибрати потужність пилососа відповідно до ваших потреб, далі в цьому посібнику
  • Гучність – найтихіші пилососи наразі мають рівень шуму нижче 65 дБ. Це шум, який дозволяє нормально розмовляти, а в деяких випадках навіть дозволити комусь заснути в сусідній кімнаті. Тихий пилосос буде особливо корисний, коли у нас є маленькі діти
  • Місткість мішка – для двомісної квартири вистачить невеликого пилососа, але для більшої площі, наприклад, вдома, мішок має бути не менше 3 літрів.
  • Довжина кабелю – пилососи з довгим кабелем дозволять легко дістатися до кожного куточка квартири, не підключаючись до кількох розеток
  • Вага – незважаючи на те, що під час роботи пилосос лежить на підлозі, його пересування може бути втомливим. Невелика вага пристрою полегшує його використання, наприклад, літніми людьми

Пилосос - Який пилосос вибрати для дому?

Особливості класичних пилососів

Що ще важливо при покупці пилососа? Яку модель вибрати? Вибираючи класичний пилосос, варто звернути увагу на такі характеристики, як:

  • Авторевер – це механізм, який розмотує кабель пилососа, коли ми віддаляємося від розетки, і змотує його, коли ми наближаємося до неї. Це практична функція, яка полегшує нам пересування з пилососом
  • Роздільник дрібних предметів – іноді ми випадково тягнемо дрібний предмет – коштовність або монету. Розділювач дрібних речей дозволяє видалити загублені речі, не відкриваючи мішок для пилу
  • Система кріплення трубки – запобігає випадковому від’єднанню трубки від пилососа під час прибирання, завдяки використанню спеціальної засувки. Якщо ви хочете від’єднати трубу, просто натисніть на засув і злегка потягніть
  • Індикатор наповнення мішка – дозволяє легко контролювати, наскільки заповнений мішок, щоб замінити або спорожнити його в потрібний час, запобігаючи зниженню потужності пилососа або навіть його пошкодженню.
  • Регулювання потужності всмоктування – не кожна поверхня вимагає використання максимальної потужності пилососа. Щоб видалити бруд з паркетної підлоги, можна легко зменшити потужність всмоктування, заощадивши таким чином енергію. Однак під час чищення килимів ви можете збільшити потужність, що забезпечить більш ретельне очищення

Наскільки потужним повинен бути хороший пилосос?

Однією з ключових характеристик, яка допоможе вам визначитися, який пилосос вибрати, є його потужність. Зверніть увагу на потужність пилососа, особливо у випадку пилососів на батарейках, оскільки вони часто мають досить низьку потужність . У дешевих акумуляторних моделях сили всмоктування часто вистачає, щоб видалити крихти з кухонної стільниці або пісок з оббивки автомобіля.

Наскільки потужним повинен бути пилосос? Яке обладнання вибрати в цьому плані? Пристрої, які ми хочемо використовувати для пилососу панелей і паркетної підлоги, повинні мати приблизно 650 Вт. Якщо у нас вдома здебільшого килими та килими, нам потрібно вибрати пилосос потужністю принаймні від 750 Вт до 800 Вт.Він забезпечить достатню потужність всмоктування для їх очищення.

Якщо у нас вдома килими з довгим ворсом і у нас є тварини, які линяють шерсть, ми повинні інвестувати в пилосос з турбощіткою або пилосос з електричною щіткою з потужністю двигуна хв. 850 Вт.

Як вибрати пилосос (потужність пилососа) для поверхні, що очищається?

  • Пилосос для панелей і паркету: приблизно 650 Вт
  • Пилосос для килимів і килимових покриттів: 750 – 800 Вт
  • Хороший пилосос для килимів з довгим ворсом: мінімум 850 Вт
  • Пилосос для шерсті домашніх тварин: мінімум 850 Вт

Види фільтрів в пилососах

Повітряний фільтр – ще одна важлива особливість, на яку ми повинні звернути увагу, вирішуючи, який пилосос вибрати. Звичайно, ми хочемо уникнути ситуації, коли частина пилу, який всмоктувався пилососом, виходила з іншого боку. До найпопулярніших типів фільтрів в пилососах відносяться:

  • Мікрофільтр – тонкий шар нетканого полотна, що забезпечує лише базовий захист від пилу
  • Фільтр HEPA – виготовлений зі спеченого скла, що забезпечує дуже високий рівень фільтрації. Цей рівень масштабується чисельно. Найкращий захист забезпечує фільтр HEPA H14. Гарантує відмінний захист від пилу. Рекомендується людям, схильним до алергії.
  • Фільтр для води – забруднення і пил збираються в спеціальній ємності з водою.

Пилосос з фільтром HEPA – для кого?

Який пилосос вибрати, якщо ви хочете гарантувати відмінну фільтрацію повітря? У такій ситуації давайте виберемо пристрій, оснащений фільтром HEPA (High Efficiency Particulate Air filter) – бажано HEPA H13 або H14. Особливо він повинен бути цікавий алергікам і людям з проблемами дихальних шляхів – наприклад, астматикам

Пилосос із фільтром HEPA також підійде для дому з тваринами, наприклад, собакою чи котом. Якщо у вас алергія на шерсть тварин, високий ступінь фільтрації буде дуже корисним.

Як працює пилосос з водяним фільтром?

Пилосос з водяним фільтром оснащений спеціальною ємністю з водою, через яку протікає забруднене повітря.

Пил та інші забруднення залишаються у воді, а чисте повітря виходить назовні.

Після пилососу нам залишається лише викинути брудну воду. Безсумнівною перевагою водяного фільтра є його низька вартість експлуатації . Як і у випадку з пилососами без мішка, для пилососів з водяним фільтром мішки нам не потрібні.

Пилосос - Який пилосос вибрати для дому?

Які насадки і щітки повинні бути в пилососі?

Різні види насадок і щіток дозволяють значно збільшити можливості пилососів. Які поради вибрати? Чого слід дотримуватися? Якщо в нашому будинку є тварини або у домочадців довга шерсть, ретельно пропилососити килим звичайною насадкою може бути проблематично. Найпопулярніші щітки для пилососа, які йдуть в комплекті з пилососом:

  • Електрична щітка – її корпус має спеціальний валик з жорсткою щетиною. Під час роботи пилососа електродвигун, розташований в щітці, приводить в рух валик і обертанням «розчісує» пилососені поверхні. Це дуже ефективне рішення. Однак у нього є один недолік – електричну щітку необхідно з’єднувати з корпусом пилососа за допомогою кабелю. Для одних людей це не проблема, а для інших це турбує
  • Турбощітка – альтернатива електрощітці. Турбощітка має аналогічну функцію, але не працює від двигуна. Він приводиться в рух повітряним потоком, створюваним пилососом. І саме повітря приводить в рух валик зі щетиною.
  • Щілинна насадка – класичні щітки досить великі і не завжди здатні ретельно пропилососити всі закутки. Щілинна насадка має маленький і вузький кінчик, який можна натиснути буквально куди завгодно
  • Щітка з натуральною щетиною – щітка з ніжною щетиною захищає оброблені пилососом поверхні, запобігаючи їх подряпинам
  • Двофункціональна щітка – компроміс між класичною щіткою для килимів і щіткою для паркету. Має спеціальний перемикач, який миттєво змінює режими