Ноутбук – Який ноутбук для офісної та віддаленої роботи?

Зміст

Професіонали та підприємці все частіше вибирають ноутбук, а не стаціонарний комп’ютер, оскільки він дає їм набагато більшу свободу дій: як в офісі, так і поза ним. Однак не кожен блокнот буде однаково добре виконувати роботу – щоб виправдати покладені на нього очікування, він повинен мати певні особливості.

Які характеристики повинні мати хороші бізнес-ноутбуки, щоб вам було простіше відповісти на питання, який бізнес-ноутбук вибрати? Також ми відібрали найкращі моделі та склали рейтинг бізнес-ноутбуків, який ви знайдете в кінці статті. Перегляньте наш вибір на 2023 рік!

Коротко, найважливіші характеристики бізнес-ноутбука:

Якщо у вас немає часу прочитати весь посібник (хоча ми настійно рекомендуємо вам це зробити), нижче наведено найважливіші функції, які повинен мати хороший ноутбук для роботи.

  • Корпус з високоякісних матеріалів (наприклад, вуглецевого волокна, алюмінієвого або магнієвого сплаву)
  • Мала вага – менше 1,5 кг для екрана до 14 дюймів і 2 кг для 15,6-дюймового екрана
  • Акумулятор – тривалий час роботи на одному заряді
  • Розєми – велика кількість портів USB (включаючи USB-C, можливо, Thunderbolt), HDMI або Display Port, пристрій для читання карт пам’яті
  • Підключення – швидкий Wi-Fi (стандарт 5 або 6) і, можливо, модем 4G або 5G
  • SSD – накопичувач і багато оперативної памяті – принаймні 8 ГБ оперативної пам’яті та швидкі SSD-накопичувачі
  • Екран – найкраще, якщо це буде матова матриця

Ноутбук для бізнесу – що він повинен мати?

Що означає, що ноутбук – це бізнес? Робочий ноутбук — це портативний комп’ютер, від якого ми очікуємо дещо інших властивостей, ніж від ігрового чи мультимедійного ноутбука. Такий пристрій, насамперед, має бути міцним, пропонувати максимально широку функціональність, забезпечувати високу продуктивність, необхідну для багатозадачності та використання спеціалізованого програмного забезпечення, а також бути ергономічним, що безпосередньо означає комфорт використання. Нижче ми розповімо про найважливіші аспекти, якими повинен володіти ноутбук для офісної роботи.

Довговічний корпус

Почнемо із зовнішнього шару. Корпус повинен бути виготовлений з якісного пластику або металу. Найбільш часто використовувані матеріали – це алюміній, вуглецеве волокно, магнієвий сплав. Цей міцний бізнес-ноутбук забезпечує надійність у різних умовах.

Практичним доповненням є клавіатура, захищена від води та бризок, яка захистить нас від випадкового пошкодження компонентів.

Ступінь довговічності ноутбуків може бути вказана в технічних характеристиках. Така інформація включає, серед іншого: підтвердження успішного проходження тесту MIL-STD-810G, який є військовим стандартом на міцність і стійкість до зовнішніх факторів (пил, пил, вода, температура, удари, удари і падіння).

Мала вага

Довговічність і довговічність повинні йти рука об руку з малою вагою пристрою. Легкий бізнес-ноутбук – це, перш за все, мобільність, тобто можливість комфортно переносити його з одного місця на інше і, як наслідок, безпроблемна віддалена робота.

Особливу увагу на цей елемент варто звернути підприємцям, яким доводиться працювати не тільки в офісі, але і поза ним, наприклад, в дорозі. Найлегші ноутбуки важать близько 1 кг, але зазвичай це і найдорожчі моделі. Найкраще, якщо вага корпусу не перевищує:

  • 1,5 кг – для ноутбуків до 14 дюймів
  • 2,0 кг – для 15,6-дюймового дисплея

Підсумовуючи, чим легший офісний ноутбук, тим він універсальніший і мобільніший , що може мати вирішальне значення для додаткової роботи в полі. Тонкі ультрабуки також мають дуже ергономічний дизайн, високоякісні клавіатури та трекпад.


Мобільність також означає тривалий час автономної роботи

Мобільний ноутбук для професіонала також повинен мати на борту ємний акумулятор, який забезпечить тривалу роботу на одному заряді.

Бізнес-ноутбук 2023 року повинен забезпечувати не менше 8 годин роботи на одному заряді.

Найкращі моделі пропонують до кількох годин роботи, тому ви можете вільно використовувати їх у ситуаціях без доступу до розетки, наприклад, під час подорожі.

Безліч роз’ємів і портів

Бізнес-ноутбук також повинен надавати користувачеві повний набір портів введення/виведення. Вони підвищують функціональність ноутбука і дозволяють повною мірою використовувати його можливості.

  • USB – серед нових моделей на ринку ноутбуки з USB-C стають все більш популярними. Такий порт дозволяє, серед іншого, зручно підключити сучасний смартфон, реплікатор портів і навіть монітор. Деякі з цих ноутбуків також дозволяють заряджати акумулятор за допомогою цього порту.
  • Thunderbolt – сучасний роз’єм, який гарантує найшвидшу передачу даних і  можливість одночасно заряджати ноутбук при передачі зображення, що зменшує кількість кабелів – якщо вас цікавить найкращий ноутбук для роботи, обов’язково шукайте ті, що мають Thunderbolt
  • HDMI і Display Port – сучасний офісний ноутбук також пропонує відеовиходи для підключення зовнішнього монітора або проектора, що стане в нагоді на роботі та під час ділових зустрічей
  • Ethernet / RJ45 – забезпечує дротове підключення до Інтернету. Завдяки тонкому корпусу цей роз’єм іноді відсутній, тому при необхідності ви можете використовувати адаптер USB на RJ45 для підключення до мережі таким чином
  • Пристрій для читання карт пам’яті – корисне доповнення для швидкої передачі файлів, наприклад, з фотоапарата чи смартфона, хоча в сучасних ноутбуках вони зустрічаються дедалі рідше
  • Роз’єм для навушників – міні-роз’єм дозволяє підключати навушники та зовнішні колонки

Бездротове підключення

Його слід доповнити широкими можливостями бездротового підключення, включаючи швидкий Wi-Fi. На даний момент стандартом є Wi-Fi 5 (IEEE 802.11a/b/g/n/ac), який дозволяє працювати в двох діапазонах: 2,4 і 5 ГГц). Останні пристрої вже підтримують більш ефективний стандарт Wi-Fi 6 (Wi-Fi ax).

Якщо ми часто користуємося ноутбуком під час подорожей, варто подумати про придбання ноутбука з вбудованим модемом 4G LTE і слотом для SIM-карти. Це дозволить вам мати постійний доступ до мережі практично скрізь, де є покриття мобільної мережі. Останні моделі ноутбуків можуть мати вбудований модем 5G.

Ноутбук - Який ноутбук для офісної та віддаленої роботи?

Оперативна пам’ять і SSD диск

Ці два параметри багато в чому визначають швидкість і комфорт роботи ноутбука.

  • Оперативна пам’ять – у випадку з оперативною пам’яттю правило просте – чим її більше, тим краще. Це дозволяє повністю використовувати потенціал серця ноутбука, тобто процесора. Абсолютний мінімум наразі становить 8 ГБ оперативної пам’яті , але варто подумати про вибір моделі з більшою кількістю оперативної пам’яті. Це дозволить вам насолоджуватися безперебійною роботою навіть із запущеною великою кількістю програм. Не менш важливим, ніж обсяг пам’яті, є її тип. Сучасні ноутбуки використовують DDR4 з вищою пропускною здатністю та меншим енергоспоживанням.

Також добре, якщо RAM память для ноутбуків  є розширюваною, тобто є можливість установки додаткових карт пам’яті. Це здешевлює початкову покупку, і якщо продуктивність виявиться недостатньою, ніщо не завадить вам покращити її.

  • SSD-накопичувач – для роботи швидкого ноутбука також потрібен відповідний диск. В даний час, і недарма, SSD накопичувачі є лідером. Вони забезпечують швидшу передачу (завдяки, зокрема, системі та додаткам, що запускаються за коротший час) і більш надійні, а також менше нагріваються та працюють майже безшумно. Тож переваги незаперечні.

Як вибрати ноутбук для бізнесу? На що ще варто звернути увагу?

Тепер давайте перейдемо до того, які конкретні елементи специфікації забезпечують виконання вимог, про які ми писали раніше. У розділі нижче ви дізнаєтеся, який ноутбук купити, щоб він відмінно справлявся з офісною роботою.

Яка операційна система?

Серед ноутбуків з Windows 11 бізнес-моделі найчастіше вибирають Pro версію цієї системи. Він адаптований для професійного використання та має більший функціонал, ніж домашня версія Windows 11 Home. Також доступні ноутбуки з попередньою версією операційних систем Windows 10 Pro та Windows 10 Home .

Ноутбуки Apple MacBook дуже популярні . Вони працюють під управлінням фірмової системи Mac OS, яка цінується в першу чергу за стабільність, ефективність і комфорт роботи.

Який екран на бізнес-ноутбуці?

Існує три основних параметри екрану ноутбука: діагональ, роздільна здатність і покриття екрану.

  • Діагональ екрану – легкий бізнес-ноутбук найчастіше має 13,3 або 14-дюймовий екран, але зустрічаються і більші моделі, наприклад, з 15,6-дюймовим дисплеєм, що забезпечує більш високий рівень комфорту при роботі на місці (наприклад, в офісі), але в той же час обмежує його мобільність (менш зручна, важчий корпус).
  • Роздільна здатність – найчастіше використовується 1920×1080 пікселів, тобто Full HD. Це гарантує хорошу деталізацію зображення та велику робочу зону, що дозволяє працювати над кількома вікнами. Звичайно, чим вище дозвіл, тим більше поміститься на екрані. Тому моделі вищого класу можуть мати дисплей з роздільною здатністю 2560×1440 або навіть 4K Ultra HD, тобто 3840×2160 пікселів.
  • Матова матриця – запобігає відблискам на поверхні екрану, тим самим підвищуючи читабельність виведеного зображення. Завдяки цьому вона набагато краще працює при роботі в полі, поза офісом, ніж глянцева матриця.

Ноутбук - Який ноутбук для офісної та віддаленої роботи?

Який процесор у бізнес-ноутбуці?

Швидкий бізнес-ноутбук повинен мати ефективний та енергозберігаючий процесор, який забезпечить ефективну роботу багатьох програм і додатків, а також забезпечить тривалий час автономної роботи.

Належну продуктивність гарантують процесори, які мають принаймні чотири ядра.

Хорошим вибором тут будуть системи Intel Core i5 і Core i7 десятого, одинадцятого і дванадцятого поколінь.

Їх легко розпізнати та ідентифікувати, оскільки їхні назви починаються з числа, яке вказує на конкретне покоління, наприклад, Intel Core i5-1135G7 або Intel Core i7-12700H. Альтернативою їм є ефективні системи AMD Ryzen 5 або AMD Ryzen 7 серії 4000 і 5000.

Яка відеокарта?

Якщо ноутбук буде використовуватися тільки для офісних додатків і невибагливих програм, достатньо буде інтегрованих з процесором графічних чіпів – Intel UHD Graphics, Iris Xe або AMD Radeon Vega.

Однак, якщо ноутбук буде використовуватися, наприклад, для редагування графіки або відео, необхідно буде інвестувати в виділену графічну систему Nvidia Geforce (GTX і RTX) або AMD Radeon.

Додаткові можливості бізнес-ноутбуків

Сканер відбитків пальців

Ноутбук для офісної роботи повинен бути не тільки ефективним, легким, функціональним, ергономічним і міцним. Він також повинен подбати про безпеку важливих файлів, які ми зберігаємо на його жорсткому диску. Тому добре, якщо він має додаткові функції безпеки, такі як зчитувач відбитків пальців або Windows Hello face login.

Зчитувач смарт-карт

Забезпечує додатковий захист вашого комп’ютера. Ноутбук із пристроєм для зчитування смарт-карт дозволяє заблокувати доступ до даних людям, які не мають спеціальної смарт-карти (зовні схожої на платіжну).

TPM

Бізнес-ноутбуки повинні бути оснащені модулем TPM (Trusted Platform Module), який дозволяє шифрувати доступ до даних, що зберігаються на диску комп’ютера, і таким чином запобігати доступу до них сторонніх осіб. TPM 2.0 також необхідний для підтримки Windows 11, тому якщо вас цікавить хороший ноутбук для роботи з новітньою системою Microsoft, однозначно вибирайте таку модель.

Роз’єм замка Kensington

Це дозволяє прикріпити ноутбук до столу за допомогою спеціального кабелю, що запобігає крадіжці обладнання. Замок може бути оснащений кодовим або навісним замком.

Сенсорна панель із підтримкою жестів і TrackPoint

Також варто відзначити рішення, які підвищують комфорт роботи. Це завдяки, зокрема, сенсорній панелі з підтримкою жестів і тому, що вирізняє кожен бізнес-ноутбук Lenovo Think Pad, наприклад TrackPoint – джойстику, розташованому між клавішами G, H і B, що дозволяє вам комфортніше працювати без миші. У свою чергу, невеликий офісний ноутбук, такий як Surface Pro, відрізняється спеціальним трекпадом підвищеної точності (так званий Precision Trackpad).

Сенсорний екран

Сенсорний екран – це чудове поєднання класичного ноутбука та планшета. Це полегшує швидкий перегляд документів за допомогою інтуїтивно зрозумілих рухів руки, а мишка виявиться непотрібним аксесуаром. Багато моделей, як-от ASUS Zen Book Flip 13, оснащені стилусом, який полегшує створення нотаток.

Гарантія

Вибираючи бізнес-ноутбук, також варто звернути увагу на гарантійні умови, які пропонує даний виробник. Чим вищий стандарт обслуговування, тим спокійніше ми зможемо користуватися ноутбуком, а в разі виникнення проблем несправність буде швидко усунена. Важливий не тільки термін дії гарантії, але і спосіб її виконання. Зручним сервісом є гарантія «від дверей до дверей», тобто пошкоджений ноутбук забирається за вказаною адресою та повертається після ремонту.

Дешевий ноутбук для роботи: Lenovo V15 G3

Вас цікавить ноутбук для бізнесу за низькою ціною? Lenovo v 15 G3 може бути хорошим вибором на цій полиці . Це ноутбук з 15,6-дюймовим дисплеєм FHD, який також характеризується низьким випромінюванням синього світла, тому ви можете працювати на ньому тривалий час, не напружуючи зір . Він працює на базі процесора Intel Core i5 і має 8 ГБ оперативної пам’яті та накопичувач SSD на 512 ГБ. Він має на борту Windows 11 Pro. Крім того, є вбудована відеокарта Intel UHD. Важливо, що обладнання має цифрову клавіатуру , модуль Bluetooth 5.1, багато портів і модуль TPM для шифрування даних. З додаткових опцій у нас є затвор камери, а вся комплектація важить близько 1,8 кг.

Якщо ви не можете дозволити собі великі витрати на придбання комп’ютера, варто пошукати бізнес-ноутбуки вартістю до 3000 злотих. Хорошим ноутбуком для офісної роботи в цій категорії є Lenovo Ideapad 3-17ITL, оснащений процесором Intel Core i5 хорошого класу, 8 ГБ оперативної пам’яті і диском на 256 ГБ. Графічний процесор — Intel Iris Xe Graphics. Виробник застосував у ноутбуці Stealth Mode, який приглушує шум вентилятора та диска, дозволяючи краще зосередитися на своїх завданнях.

Великий 17-дюймовий дисплей забезпечує чіткий контент і робить роботу комфортною. Сертифіковані колонки Dolby Audio гарантують хорошу якість звуку під час перегляду фільмів і серіалів. Крім того, цей офісний ноутбук має вбудовану фізичну кришку для веб-камери, тож коли ви нею не користуєтеся, накрийте її та почувайтеся спокійно.

Бізнес-ноутбук: DELL Vostro 3510

Якщо у вас трохи більший бюджет, ви можете подивитися на DELL Vostro 3510. Це перевірений ноутбук для віддаленої роботи, який дебютував на ринку кілька років тому. Він має 15,6-дюймовий екран Full HD з антибліковим покриттям. За ціною до 3500 злотих ви легко знайдете модель із процесором Intel Core i5 одинадцятого покоління та SSD-накопичувачем, який забезпечує плавну та швидку роботу комп’ютера.

Він пропонує бездротове підключення Bluetooth і Wi-Fi 6, а також має два швидкі роз’єми USB 3.2. Клавіатура захищена від вологи. Перевагою є те, що всім керує Windows 11 Pro.

Ноутбук для бізнесу з Windows 11 Pro: HP EliteBook 850

Вам потрібен потужний ноутбук для роботи в офісі? HP Elite Book 850 G8 — це чудове поєднання високої продуктивності та акуратного дизайну з відносно легкою вагою 1,77 кг . Цей ноутбук має 15,6-дюймову FHD-матрицю з функцією зменшення відблисків, що стане в нагоді при роботі в польових умовах (що також підтверджується сертифікатом пиловологостійкості IP53). Завдяки процесору Intel Core i7 і вбудованій графічній карті Intel Iris Xe у нас завжди достатньо обчислювальної потужності для складних офісних завдань . Завдяки 16 ГБ оперативної пам’яті ви можете вільно виконувати кілька завдань одночасно без уповільнень. Обладнання має інфрачервону камеру з Windows Hello для входу обличчям і сканер відбитків пальців. Крім того, ми можемо розраховувати на підключення Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC і USB-C і HDMI. Ноутбук живиться від акумулятора ємністю 53 Вт·год зі швидкісним зарядним пристроєм потужністю 65 Вт.

Хороший недорогий ноутбук для офісу – серія MSI Modern

Коли справа доходить до недорогих ноутбуків для роботи, остання лінійка MSI Modern пропонує дійсно хороше співвідношення ціни та якості нижче 3000 злотих. Портативні комп’ютери цієї серії легкі, міцні та стильні . Використовувані тут компоненти також забезпечують високу продуктивність, адже ми також можемо знайти моделі з процесорами Intel Core i7, 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ SSD.

Ноутбук для роботи: Lenovo ThinkBook 15

Чудовий ноутбук для роботи в офісі або віддалено. Серія ноутбуків Lenovo ThinkBook поєднує в собі функції класичних ноутбуків для універсального використання з властивостями, які протягом тривалого часу були зарезервовані для типових бізнес-моделей сімейства ThinkPad. Тут зручна клавіатура, якісний корпус, велика кількість портів і якісний екран. Приємним доповненням є кришка веб-камери, особливо корисна під час частих відеоконференцій, що дозволяє швидко та ефективно забезпечити конфіденційність. Також важливі ефективні компоненти, які забезпечують ефективну роботу всіх додатків і програм.

Професійний ноутбук для роботи з графікою – DELL Precision 7680

Вам потрібен просунутий ноутбук для роботи з 3D-графікою та зображеннями? Найкращим у своєму класі буде Dell Precision 7680. Ця передова робоча станція має 16-дюймовий екран 1920×1200. Використовує процесори Intel Core i5, i7 або i9 із відеокартою Intel UHD. Має від 16 до 32 ГБ оперативної пам’яті та ємний SSD-накопичувач на 1 ТБ з підтримкою RAID 5. Серцем комп’ютера є спеціалізована відеокарта NVIDIA Geforce RTX A2000 з 8 ГБ оперативної пам’яті GDDR6, яка може створювати графічні ефекти з трасуванням променів . Тут ми можемо розраховувати на велику кількість роз’ємів, включаючи 1 USB-C, 2 Thunderbolt 4 і 2 USB 3.2. Крім того, що стосується підключення, обладнання пропонує Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, порти NFC і USB-C, а також по одному порту HDMI 2.0a і HDMI 2.1.

Ноутбук для роботи та ігор: Lenovo Ideapad 3-15

Lenovo Ideapad – 3-15 — це ноутбук, створений для геймерів. Він використовує 6-ядерний процесор AMD Ryzen, який працює на частоті 4,3 ГГц у режимі Turbo. Завдяки цьому він також ідеально підходить для дуже складних бізнес-завдань. Процесор підтримується 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4. Користувача чекає SSD-накопичувач на 512 ГБ і відеокарта AMD Radeon Graphics.

Lenovo Ideapad 3-15 оснащений 2 вбудованими мікрофонами, які точно записують голос користувача під час ігор і телеконференцій. У вашому розпорядженні також HD-камера, за допомогою якої ви можете здійснювати відеодзвінки. Камера має фізичну кришку для захисту вашої конфіденційності, коли ви не хочете ділитися своїм зображенням під час зустрічей.

Легкий бізнес-ноутбук: LG GRAM 16

Для тих, хто віддає перевагу легким бізнес-ноутбукам, які набагато легше носити, ми рекомендуємо серію LG GRAM. У нашій пропозиції багато неважких ноутбуків, а їх перевагами є мобільність і широкий вибір розмірів матриці. При цьому такий офісний ноутбук зберігає всі функції та можливості більших моделей. Тому він ідеально підходить для динамічних людей, які ведуть активний спосіб життя.

Однією з кращих моделей буде LG GRAM 16″ 2021 (16Z90P-G.AA66Y). На перший погляд, цей дизайн від південнокорейського виробника нічим не виділяється серед конкурентів, але він сертифікований Intel EVO. Це гарантує високу продуктивність, яка прослужить багато років. Крім того, ноутбук має великий екран зі співвідношенням сторін 16:10 і роздільною здатністю WQXGA (2560 x 1600), що вдвічі перевищує Full HD.

LG GRAM 16″ 2021 важить лише 1,19 кг, має надзвичайно тонкі рамки та мінімалістичну форму. Петлі заховані всередині корпусу, тому вони більш стійкі до пошкоджень. Модель має повнорозмірну клавіатуру, що знижує ймовірність помилитися, а хід клавіш більш помітний.

MacBook для віддаленої роботи – Apple MacBook Air

Нові ноутбуки Apple MacBook Air заслуговують особливої ​​уваги завдяки використовуваним процесорам Apple M1. Ці абсолютно нові, оригінальні системи вражають своєю ефективністю, безперебійною роботою та низьким енергоспоживанням. Вони є реальною альтернативою процесорам Intel і AMD. На одному заряді пристрій може працювати до кількох днів.

Завдяки т. зв Touch ID, сканер відбитків пальців, дозволяє швидко розблокувати пристрій і авторизувати онлайн-платежі. Клавіатура-метелик Magic Keyboard ергономічна та зручна, що робить її ідеальною для тривалої роботи. Крім того, MacBook Air має компактні розміри. 13,3-дюймовий IPS-екран забезпечує мобільність, а роздільна здатність 2560 x 1600 гарантує відмінну якість.

Asus ZenBook – передовий ноутбук для роботи

Вас цікавить легкий ноутбук для роботи з багатьма розумними функціями? Лінія Asus ZenBook може бути тим, що вам потрібно. Він характеризується гарним дизайном і унікальним функціоналом, включаючи додаткові сенсорні екрани або режим намету . Деякі моделі з цієї лінійки додатково характеризуються OLED-дисплеями, завдяки яким вони отримують надзвичайну різкість і чіткість зображення. Asus ZenBook — це хороший вибір, якщо ви шукаєте стильне обладнання, яке настільки ж ергономічне, як і інноваційне.

Маленький ноутбук для роботи: Asus ExpertBook B5402CEA-KI0163X Core i5-1155G7 | 14”-FHD | 16 ГБ | 512 ГБ | W11P | флот

Хороший невеликий офісний ноутбук – під цей опис безсумнівно підходить Asus Expert Book B5402. Цей 14-дюймовий ультрабук важить лише 1,25 кг, але забезпечує чудову продуктивність завдяки процесору Intel Core i5, 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ SSD-накопичувача. Обладнання оснащене сучасними роз’ємами, включаючи два Thunderbolt 4, а також новітніми стандартами підключення WiFi 6 і Bluetooth 5.2. Крім того, цей ноутбук оснащено камерою для входу в Windows Hello обличчям і сканером відбитків пальців.

Кращий бізнес-ноутбук: Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9

Ноутбуки Lenovo ThinkPad є одними з найбільш цінованих серед користувачів бізнес-ноутбуків. Серед них найбажанішою серією безперечно є Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Його остання версія вже восьмого покоління, і виробник все ближче до ідеалу бізнес-ноутбука .

ThinkPad X1 Carbon 9 має все, що можна очікувати від цього типу обладнання. Він легкий (важить трохи більше 1 кг), міцний ( корпус виготовлено з вуглецевого волокна та магнієвого сплаву, стійкий до механічних пошкоджень і затоплення ) і має потужну батарею, що забезпечує дуже тривалий термін служби. Інші переваги включають одну з найкращих і найзручніших клавіатур, які використовуються в ноутбуках, вбудований модем 4G LTE (або навіть 5G) і потужні компоненти.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9 доступний у багатьох версіях, зокрема: процесор, екран (доступні варіанти FHD і Ultra HD) і обсяг оперативної пам’яті.

Серія бізнес-ноутбуків Lenovo ThinkPad

Також варто звернути увагу на інші ноутбуки бізнес-серії Lenovo ThinkPad. Вони характеризуються чудовою якістю виготовлення, однією з найзручніших клавіатур на ринку та універсальним дизайном, який не підлягає часу. Міцний корпус впорається з роботою в будь-яких умовах, як в офісі, так і в гібридному або повністю віддаленому режимі роботи. Ми особливо рекомендуємо серію ThinkPad E15.