Молитва Миколі Чудотворцю про дарування дітей

Як багато святих на небесах, до яких ми звертаємося у важкі хвилини, але Микола Чудотворець один із найшанованіших і найсильніших. З проханням до нього звертаються в різних ситуаціях, він і захисник, і покровитель, і помічник. І все-таки найчастіше він згадується як покровитель дітей. Тому жінки та чоловіки звертаються до Миколи Чудотворця з молитвою про народження дітей, про їх захист та порятунок.

Сім’я створюється в першу чергу для того, щоб подарувати світові ще одну людину, тому нерідко шлюби розпадаються, якщо подружжя довго не може завести дитину. У такому разі не можна зневірятися, звинувачувати коханого чи долю. Дитина – це Божий дар, ставитись до неї потрібно відповідно.

Підготовка до молитви

Перед тим, як читати молитву Миколі Чудотворцю про зачаття дитини, слід відвідати храм, причаститися, покаятися в гріхах. Настійно рекомендується попросити благословення у храмі у священнослужителя. Просити святого Миколая Угодника молитвою про допомогу завагітніти треба з чистим серцем та відкритим розумом.

Звертаючись із молитвою про зачаття до Миколи Чудотворця, майбутнім батькам не можна злитися та відволікатися на подразники, якими можуть стати телевізор, галаслива компанія та інше. Потрібно зосередитися на кожному слові молитви, що вимовляється, думати про бажане, просити щиро і з вірою.

Молитва Миколі Чудотворцю про дарування здорової дитини

О, всесвятий Миколай, угодник пречудовий Господній, теплий наш заступник, і скрізь у скорботах швидкий помічник! Допоможи мені, грішному й похмурому, у цьому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моєму, ділом, словом, помислом і всіма моїми почуттями; і під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, благай Господа Бога, всієї творіння Творця, визволити мене повітряних поневірянь і вічної муки: нехай завжди прославляю Отця і Сина і Святого Духа, і твоє милостиве предстання, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Вагітність та пологи

Вагітність багато жінок називають одним із найкращих станів у житті. Майбутня мати готова зробити все, що завгодно для збереження свого малюка. Турбота про майбутню дитину починається зовсім не після її народження, а набагато раніше. Тому багато матері читають молитву на вагітність Миколі Чудотворцю, щоб він захистив та вберіг їхню дитину.

Вагітність та пологи не менш відповідальні, ніж зачаття. Виносити здорову дитину, уникнути ускладнень під час пологів також дуже важливо. Молитвою просять Миколи Чудотворця про збереження вагітності, адже нерідко буває, що жінці важко виносити дитину, а руки опускаються після першої спроби.

Читати молитву вагітній жінці слід щодня протягом усієї вагітності, тоді святий не залишить її і наглядатиме за нею та малюком 9 місяців.

Нерідко майбутні батьки просять родичів та близьких друзів також читати молитву Миколі Чудотворцю про народження здорової дитини. Близьким також варто відвідати храм, щоб сповідатися та причаститися. Читати молитву вони мають із добрими намірами, щиро просячи про здоров’я для матері та малюка.

Можливість мати дітей, на жаль, дана не кожному, комусь Бог відвів інше призначення, не менш важливе та значуще. І все ж кожна жінка мріє про те, щоб подарувати коханій дитині. Для цього читають молитву святому Миколаю Угоднику. Кохання матері з’являється і проявляється ще до народження малюка, вона огортає його турботою. До питання про дітей потрібно підходити з усвідомленням того, що це буде нова людина, їй буде потрібно все кохання і віддача, яку тільки можна дати. Якщо рішення є зваженим і обдуманим, то Господь і всі святі допоможуть.