Мезотерапія – Чи ефективна мезотерапія при випаданні волосся?

Ви шукаєте лікування, щоб зупинити випадання волосся? Що ж, якщо вас хвилює надмірне випадання волосся, тоді мезотерапія зараз викликає галас, оскільки вона обіцяє контролювати всі ваші проблеми з волоссям і сприяти здоровому росту волосся.

Однак мезотерапія – дороге професійне лікування. Тому важливо зрозуміти суть цієї процедури, перш ніж фактично її виконувати. У цій статті ми пропонуємо вам широку дискусію про мезотерапію та її ефективність проти випадіння волосся. Прокрутіть вниз, щоб прочитати більше!

Що таке мезотерапія?

Мезотерапія - Чи ефективна мезотерапія при випаданні волосся?

Мезотерапія – безопераційна, безболісна та швидка процедура відновлення волосся. Експерт введе в шкіру голови флакон препарату для відновлення та ревіталізації волосся. Ін’єкція містить вітаміни, рослинні екстракти та гормони для омолодження волосяних цибулин та зміцнення коренів волосся. Біотин, міноксидил, дексенол, фінастерид, органічний кремній і нанопептиди є одними з основних інгредієнтів, які використовуються в мезотерапії.

Ця процедура також відома як мезопластика або мезоволосся. Ін’єкція проштовхується в епідерміс на шкірі голови, і повільно ліки потрапляє в більш глибокі шари через сполучну тканину. Мезотерапія відновлює здоров’я вашого волосся, покращуючи мікроциркуляцію в шкірі голови. Поживна речовина, введена в шкіру голови, допомагає зменшити скорочення волосяних фолікулів і прискорити ріст волосся.

Цю процедуру вперше запровадив французький лікар Мішель Пістор у 1958 році. У 1976 році її назвали мезотерапією, щоб пояснити лікування мезодерми. У перші роки його використовували лише для зменшення болю. Пізніше його використовували для інших цілей, таких як зменшення жиру, видалення тонких зморшок, підтяжка шкіри, ріст волосся тощо.

Наскільки ефективна мезотерапія від випадіння волосся?

Мета цього лікування ґрунтується на тому факті, що більшість проблем випадіння волосся пов’язані з гормональним дисбалансом. Інші фактори, такі як брак поживних речовин, стрес, зниження кровообігу навколо волосяних фолікулів, сприяють випаданню волосся. У мезотерапії введена формула стимулює мезодермальний шар шкіри голови та ініціює омолодження волосся.

Відомо, що мезотерапія зменшує певні стани шкіри голови, які викликають втрату волосся, наприклад гніздову алопецію, телогенове облисіння, андрогенну алопецію та стресову алопецію. Вона покращує кровообіг і прискорює ріст волосяних фолікулів, що додає волоссю об’єму. Також мезотерапія зводить нанівець гормон ДГТ і контролює чоловіче облисіння.

Цю процедуру цінують у всьому світі та рекомендують відомі експерти з питань волосся. Більшість експертів з питань волосся вважають, що мезотерапія має від 90% до 92% успіху для відновлення волосся. Але дослідження мезотерапії для омолодження шкіри, проведене в 2012 році, не показало очікуваного результату. Проте недостатньо наукових досліджень, щоб прийняти або заперечити ефективність цієї терапії.


Що таке процедура мезотерапії?

Мезотерапія - Чи ефективна мезотерапія при випаданні волосся?

Для лікування випадіння волосся існує два види мезотерапії. Це хімічна мезотерапія і механічна мезотерапія. Але в обох випадках для отримання видимих ​​результатів потрібні кілька сеансів, щонайменше 10-30 хвилин кожен раз залежно від стану вашого волосся.

1. Хімічна мезотерапія

Формула хімічної мезотерапії складається з використання таких інгредієнтів, як фінастерид, буфломедил, міноксидил, біотин і органічний кремній. Коли ліки вводять, це впливає на кровообіг у волосяному фолікулі. Хімічна мезотерапія покращує вироблення колагену для стимуляції росту волосся.

2. Механічна мезотерапія

У цьому процесі експерт з волосся створює мікроперфорації на залисинах шкіри голови. Це стимулює вироблення колагену та еластину, які допомагають формувати нові здорові клітини волосся.

Поради щодо мезотерапії

1. До мезотерапії

1. Попередньо проконсультуйтеся з лікарем, щоб дізнатися, як підготуватися до процедури.

2. Уникайте прийому аспірину або будь-яких нестероїдних протизапальних препаратів протягом одного тижня до процедури.

Після мезотерапії

1. Оскільки цей метод підвищує кількість поживних речовин, яких не вистачає волосяним фолікулам, важливо дотримуватися здорового харчування після процедури.

2. Уникайте шкідливої ​​їжі, наскільки це можливо.

3. Збільште споживання води.

4. Займайтеся фізичними вправами, такими як вправи та йога для фітнесу.

Які побічні ефекти мезотерапії?

Не так багато людей скаржилися на серйозні побічні ефекти після мезотерапії. Особливо якщо ви звернетеся до перевіреної клініки, вірогідність побічних ефектів дуже мала. Але легкі побічні ефекти, такі як нудота, шишки навколо місця ін’єкції, набряк і свербіж є поширеними.

У дуже рідкісних випадках мезотерапія супроводжується серйозними побічними ефектами. Дослідники провели дослідження мезотерапії алопеції. Дослідження показало, що втрата волосся відбулася у трьох пацієнтів після сеансів мезотерапії протягом року. Інше дослідження показало, що у небагатьох пацієнтів розвинулась плямиста алопеція після мезотерапії.

Як довго зберігаються результати мезотерапії?

Тривалість результату здебільшого залежить від стану волосся та здоров’я людини. Щоб отримати помітний результат, який зберігається на деякий час, необхідно проходити терапію раз на тиждень протягом принаймні чотирьох місяців. Зазвичай для мезотерапії проводять вісім сеансів, а вже після 5 сеансу можна помітити помітні зміни.

Кому не варто йти на мезотерапію?

1. Людям з цукровим діабетом, проблемами печінки чи нирок не варто звертатися до мезотерапії.

2. Якщо у вас в анамнезі були проблеми з серцем або зараз ви страждаєте від них.

3. Вагітним жінкам або годуючим матерям.

4. Якщо ви приймаєте антикоагулянти.

5. Люди, які страждають від інфекції або ураження шкіри голови.


Мезотерапія проти PRP для волосся



Мезотерапія


PRP (збагачена тромбоцитами плазма)


Мезотерапія – це нехірургічний процес, під час якого експерт з волосся вводить у шкіру голови формулу, збагачену вітамінами, гормонами та іншими поживними речовинами. 


Стимулює мезодермальний шар і сприяє росту волосся.


У PRP зразок крові збирається з вашого тіла, а потім обробляється, щоб викликати ріст волосся. 


Пізніше за допомогою мікроголок збагачена плазмою кров знову вводиться в шкіру голови.


Мезотерапія – безпечний, простий і безболісний метод. 


Кожна сесія займає близько 30 хвилин.


PRP також є безпечною, легкою та малоболісною процедурою. 


На виконання процедури йде максимум одна година.


Мезотерапія не потребує багато часу на підготовку та анестезію. 


Ін’єкція наноситься безпосередньо на шкіру голови.


PRP вимагає місцевої анестезії, щоб зменшити біль, викликаний мікроголками.


Мезотерапія порівняно дешевше.


PRP дорогий, але ефективний.

Висновок

Будучи безопераційною та безболісною процедурою, мезотерапія протягом багатьох років завоювала пристойну популярність для прискорення росту волосся. Відсутність наукових доказів ефективності не зіпсувала репутацію процедури. Але ми настійно рекомендуємо отримати експертну думку перед тим, як піти на мезотерапію для лікування випадіння волосся. Також пам’ятайте про легкі побічні ефекти, пов’язані з процедурою.