Мангове масло – Які переваги мангового масла для шкіри?

Манго довело свою ефективність у заспокоєнні роздратованої шкіри та зменшенні симптомів екземи та псоріазу. У зв’язку з тим, що індустрія краси постійно вдосконалюється, манго тепер використовується в маслах, кремах і бальзамах для губ.

Насіння манго є основним джерелом поживних речовин, необхідних для вашої шкіри. Коли вміст насіння екстрагується для утворення вершкового масла, його можна використовувати на шкірі та волоссі, щоб додати їм зволоження та блиску.

Чи знаєте ви, що манго традиційно використовували як частину ліків для прискорення процесу загоєння ран? Зрештою було виявлено, що манго також може значно підтримати здоров’я шкіри. Читайте далі, щоб дізнатися більше.

Що таке масло манго?

Мангове масло - Які переваги мангового масла для шкіри?

Мангове масло – це те, що вказує на його назву – це жир, отриманий з насіння манго. Його також називають маслом ядра манго. Зазвичай він напівтвердий у формі, коли зберігається при низькій температурі, але зазвичай плавиться, коли він контактує зі шкірою.

Володіє чудовими зволожуючими властивостями, які сприяють живленню вашої шкіри та збереженню її здорової.

Переваги вживання масла манго

Масло манго наповнене антиоксидантами та діє як пом’якшувальний засіб для пом’якшення шкіри. Це робить його чудовим інгредієнтом для шкіри.

1. Усуває свербіж і сухість шкіри

Масло манго ефективно запобігає запаленню та свербіжу, викликаним сухістю шкіри. Це чудове джерело тригліцеридів (форма гліцерину).

Це жирні кислоти, які діють як пом’якшувачі, пом’якшуючи шкіру та запобігаючи її сухості та свербінню. Він також містить вітамін С, який багато в чому корисний для вашої шкіри.

2. Захищає від УФ-променів

Масло манго вступає в контакт з киснем, виробляє саліцилову кислоту. Саліцилова кислота є чудовим ексфоліантом, який пом’якшує специфічний білок шкіри, який називається кератином. Це допомагає видалити верхній шар шкіри, який став лускатим, сверблячим і сухим.

Він також широко використовується для лікування симптомів екземи, псоріазу та інших захворювань сухої шкіри.

3. Запобігає розвитку зморшок

Згідно з деякими дослідженнями, масло манго містить антиоксиданти, такі як вітамін С, які борються з вільними радикалами у вашій шкірі.

Вільні радикали – це молекули, які створюють хаос в організмі. Вони пошкоджують тканини та ДНК, сприяючи появі зморшок та інших проблем зі шкірою. Це запобігає появі зморшок на шкірі. Це також сприяє виробленню колагену, білка, природно присутнього у вашій шкірі, який підтримує її пружністю та без зморшок.

Масло манго проти масла ши

Масло ши отримують з горіхів дерева ши. Використовується в різних продуктах для шкіри та волосся. Він містить вітаміни A, E і F, які сприяють здоров’ю шкіри та волосся. Застосовується для зволоження та омолодження шкіри.

Ось основні відмінності між маслом манго та маслом ши. Важко сказати, який з них кращий, і в основному це залежить від вашого типу шкіри та особистих уподобань.

1. Мангове масло має нижчу температуру плавлення

Масло манго і масло ши містять однакову кількість жирних кислот, але в різних пропорціях. Масло манго містить більшу кількість олеїнової кислоти, яка легко тане. Маслу ши потрібно більше часу, щоб розтанути у ваших руках.

2. Різниця в запаху

Люди зазвичай очікують, що мангове масло має солодкий запах. Однак його отримують із насіння і не мають запаху. Масло ши має димний запах, який може бути неприємним, але не залишається надовго.

3. Зовнішній вигляд

Масло манго має кремову текстуру і білий колір.

Масло ши має бежевий колір, якщо воно не оброблене.

Інші відмінності включають:



Походить з


Насіння манго


Дерево ши


Зволоження


Інтенсивне зволоження із захистом від ультрафіолету


Інтенсивне зволоження


Змішується з іншими маслами


Добре поєднується з оліями


Добре поєднується з оліями


Термін придатності


4-6 місяців


11-12 місяців


Догляд за шкірою


Зволожує шкіру


Допомагає від шрамів від прищів, зморшок, розтяжок


Допомагає при симптомах екземи та псоріазу


Очищає шкіру


Зволожує шкіру


Допомагає від шрамів від прищів і розтяжок


Захищає клітини від пошкоджень навколишнього середовища


Зменшує пошкодження шкіри, викликане УФ-випромінюванням


Використовується в


Масла, бальзами для губ і креми


Масла, бальзами для губ і креми


Поживні речовини


Жири і вітаміни А, С і Е


Жири і вітаміни А, Е і F

Кому варто використовувати мангове масло?

Масло манго вважається ефективним засобом від захворювань сухої шкіри, таких як екзема та псоріаз. Він також забезпечує захист шкіри завдяки своїй здатності надавати пом’якшувальний ефект

Якщо ви відчуваєте будь-які подібні умови, ви можете використовувати масло манго, щоб заспокоїти шкіру, оскільки воно ефективно допомагає полегшити свербіж і лущення.

Якщо ваша шкіра жирна, вона може бути дуже жирною. Ви можете використовувати його в менших кількостях, якщо ваша шкіра жирна.

Масло манго також не є комедогенним, а це означає, що воно не блокує пори. Якщо у вас шкіра, схильна до вугрів, ви також можете використовувати це масло, щоб збеоерегти шкіру зволоженою.

Коли слід використовувати мангове масло?

Мангове масло - Які переваги мангового масла для шкіри?

Масло манго не є комедогенним і може використовуватися для будь-якого типу шкіри. Завдяки його чудовим зволожуючим і живильним властивостям ви можете використовувати його щоразу, коли ваша шкіра потребує зволоження, щоб зберегти її м’якою та здоровою.

Що можна змішати з маслом манго?

Ви можете змішати мангове масло з олією-носієм на ваш вибір. Додавання кількох крапель ефірної олії, яка підходить вашій шкірі, також може ефективно вирішити кілька проблем шкіри.

DIY Мангове масло для вашої шкіри

Що тобі потрібно:

  • Несолоне масло (1 склянка)
  • Манго (1 чашка)
  • Поліетиленова плівка
  • блендер
  • Масло-носій (необов’язково)
  • Ефірна олія (за бажанням)

Розріжте манго та видаліть їстівну частину. Ви можете використовувати блендер, щоб змішати масло з манго. Перекладіть масло в ємність. Зберігайте його в холодильнику не більше двох тижнів.

Мангове масло має тенденцію злипатися. Щоб уникнути цього, ви можете використовувати його з іншими видами вершкового масла або олій для кремової та більш гладкої текстури.

Ви також можете додати до свого масла олію-носій на ваш вибір. Це зробить вашу шкіру м’якшою, оскільки олії діють на вашу шкіру як пом’якшувач. Це зробить ваше масло більш ефективним для заспокоєння подразнення шкіри та інших проблем.

Крім того, ви можете додати кілька крапель свого ефірного масла в суміш. Якщо ваша шкіра суха або чутлива, не додавайте масло, яке може викликати алергічну реакцію. Щоб уникнути цього, вам слід провести патч-тест, перш ніж додавати щось інше до свого масла.

Як часто слід використовувати мангове масло?

Масло манго можна наносити на шкіру двічі на день, щоб зволожити її. Якщо у вас жирна шкіра, ви можете використовувати його в менших кількостях, щоб уникнути відчуття жирності шкіри.

Для досягнення найкращих результатів нанесіть мангове масло, коли ваша шкіра буде злегка вологою після душу, щоб воно добре просочилося крізь шкіру.

Висновок

Масло манго отримують із насіння фруктів і, по суті, зволожує шкіру. Вважається безпечним і ефективним засобом від захворювань сухої шкіри, таких як екзема та псоріаз.

Ви також можете створити власне мангове масло вдома, використовуючи несолоне масло. Пам’ятайте, що додавання ефірної олії або олії-носія покращить текстуру та ефективність масла.