Літературний герой – Який мій улюблений літературний герой?

Маленький принц – мій улюблений персонаж

Літературний герой - Який мій улюблений літературний герой?

«Маленький Принц «Це надзвичайно зворушлива історія, яка супроводжувала мене з ранніх шкільних років. Історія маленького хлопчика, який хоче змінити світ, захопила мене з першої сторінки.

Головний герой — маленький хлопчик зі світлим волоссям і зворушливим поглядом, у якому проглядається ще наївна дитяча особистість. Його одяг дуже охайний, а під боком у нього шабля. Маленький принц ставить прості запитання, але, як виявилося, відповіді на них часто дуже складні.

Історія починається досить просто. Маленький принц, який живе на крихітній планеті, вирішує покинути свій дім і троянду, про яку він так піклувався, тому що відчуває, що він занадто молодий, щоб по-справжньому любити її. Тому він вирішує вирушити на пошуки власного місця та сенсу існування. Він досліджує Всесвіт і знайомиться з його мешканцями. На його шляху постають різноманітні персонажі, які повинні дати хлопцеві відповіді на хвилюючі запитання про життя.

Літературний герой - Який мій улюблений літературний герой?

Навколо Маленького принца багато таємниць, він мало розповідає про себе. Лише пілот стає довіреною особою його турбот. Саме йому принц зізнається, що залишив троянду.

Досліджуючи сенс існування, маленький принц усвідомлює суть найвеличнішого аспекту життя, тобто любові та дружби. Багато персонажів стоять на його шляху, і всі вони мають бажання влади чи багатства. У світі, який відвідав Маленький принц, панує смуток і самотність. Кохання там немає, але хлопець дізнається про це лише коли досягає Землі. Там він знаходить свого друга, оповідача книги. Вони вчаться один у одного. Князь усвідомив льотчику найбільші цінності життя. Завдяки хлопчику він знову почав дивитися на світ очима дитини. Маленький принц, навпаки, зрозумів, що його єдине кохання — троянда. Незважаючи на те, що він зустрічає багато інших квітів, жодна з них не справляє на нього такого враження. Принц також відчуває відповідальність за неї і хоче повернутися до самотньої квітки.

Це дуже цінна книга, яка вчить, як знайти правильний шлях. На мій погляд, Маленький принц – це герой, який успішно долає нелегкі життєві шляхи, а його дуже зріле ставлення є прикладом правильної людини.

Мій улюблений літературний герой (Гаррі Поттер)

Літературний герой - Який мій улюблений літературний герой?

Я довго думала, хто ж найбільше подобається мені? Чий характер і поведінка мені більше до вподоби? Який це герой?

Це виявився Гаррі Поттер, скажу більше, саме з цього героя почалася моя любов до чаклунства, та й до магії загалом. До чого воно призводить, і що слідує низці неймовірних подій. Хіба вам не хотілося помріяти, забути про всі проблеми?

Тому бувають такі моменти, що, засинаючи, я мрію про те, щоб мені теж одного разу прийшло запрошення до школи Чарівництва та Чарівництва. Я знаю, що потрапити туди не можна, та й взагалі це все вигадка, але саме мрії та відчуття легкості зачепило мене в ньому.

Цей маленький хлопчисько, з зеленими очима, худорлявої статури, яка виглядає молодшою ​​за свої роки, з чорним вічно скуйовдженим волоссям, а його круглі окуляри, які він завжди так акуратно поправляє, його шрам.

Начебто звичайний хлопець, але щось у ньому є, щось незвичайне, те, що приваблює себе. Можливо, це простота, можливо його невпевнений голос, але я зупинюся на тому, що це його характер. Гаррі насправді дуже розумний, але інша річ, що він гарячий на голову. Якщо хтось у біді, він не роздумуватиме, а просто побіжить рятувати.

Це показує, що Гаррі явно не егоїст. Книга вчить дружбі, добру, допомоги та життя, звичайно ж. Читаючи Гаррі Поттера, я зрозуміла, що справжній друг буде з тобою навіть тоді, коли немає шансів перемогти.

Його друзі дуже боялися Воландеморта, але все одно не відступилися і зробили все для того, щоб їхній друг досяг своєї мети. Саме завдяки його друзям Гаррі став саме таким, адже якби вони не підтримували його, чи була тоді в ньому впевненість? Гаррі не пощастило за життя, його покинули батьки, тому йому довелося жити в сім’ї, в якій з нього завжди сміялися і не особливо любили. Йому було по-справжньому важко, але що він відчув, коли дізнався про свою здатність?

Він нічого, нікому не сказав. Так, звичайно, над ним посміялися б, я не здивуюся якби ще здали лікарям. Якого жити, коли ти не розумієш людей, особливо тих, з якими живеш…

Він їде до Гоґвортсу, одним словом – рай. Гаррі не звично опинитися в новому суспільстві, але він знаходить там друзів. Гаррі Поттер – “людина першого враження”.

Если кто-либо не понравился (или наоборот, понравился) ему с первого взгляда, он очень неохотно пересматривает свое к нему отношение. Правда, он всегда легко и даже с радостью прощает обидчика, если только он скажет: “Извини, Гарри, я был глубоко не прав”. Так произошло с Роном, так случилось год спустя с Симусом, это повторилось с Дадли… Гарри не может избавиться от собственных эмоций и опираться только на факты как Римус Люпин, он не умеет цепко замечать детали как Гермиона Грейнджер, он не умеет относиться ко всему с юмором, как близнецы Уизли.

Зате він здатний глибоко і сильно любити людей, і передчувати те, що неможливо пояснити словами. “Наслідуй своєї інтуїції,— каже йому одного разу Люпин,— вона тебе майже ніколи не обманює”. Знайдіть мені людину, яка хоч раз не чула його ім’я? Хто не дивився цей один із найкращих дитячих фільмів: добрий, чарівний, вчить любові та дружбі.

Чи щирість цього хлопчика, ви пам’ятаєте її? Той подарунок на Різдво, яке йому подарували. Він не отримував багато кохання, він радий будь-якому знаку уваги.

Я говорю велике спасибі Джоан, за ті емоції, які я переживала, коли читала цю книгу. За час, коли я відчувала себе вільною, коли була там, з Гаррі. Світ Гаррі Поттера вигадка, але він багато чого вчить нас. Головні герої книги мали такі риси як сміливість і вірність.

Вони боролися зі злом і ніколи йому не поступалися. Завдяки її “Гаррі Поттеру” багато людей, які не любили читати, полюбили читання. Якби таких книг було більше, всі люди планети стали б шанувальниками літератури.

ТВІР НА ТЕМУ «МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ ГЕРОЙ»: ПРИКЛАДИ

При написанні творів у багатьох школярів виникає багато питань, особливо коли тема написання досить складна. Якщо вчитель сказав тему «Улюблені герої літературних творів», від вас вимагається тільки ваша думка, але труднощі все ж можуть бути в підготовці до письма.

Підготовка до композиції

Для того, щоб написати гарну і якісну роботу, потрібно дотримуватися плану:

  1. Ретельно продумайте тему композиції. Запишіть основні думки, які ви хотіли б висловити в есе.
  2. Почавши писати, не відходьте від основної думки. У цьому випадку твір «Мій улюблений літературний герой» не вимагає від вас розповідати про найгіршого героя.
  3. Напишіть план свого есе. План повинен складатися із запису, головної (основної) частини та висновку. Пам’ятайте, що кожне речення має бути продовженням попереднього.
  4. Підсумуйте на закінчення: «Я люблю цього персонажа тому, що…»

Приклади есе

Деякі приклади, які допоможуть вам самостійно написати есе, можна знайти нижче.

«Твір на тему «Мій улюблений літературний герой» нагадав мені мою улюблену героїню з книги «Часодей» Наталію Щербу. Василиса Огнєва – дуже весела, розумна, енергійна, а також доброзичлива дівчина з нелегкою долею.

Протягом усієї історії Василиса дуже впевнена в собі і не боїться труднощів. Допомагає друзям і знайомим – їй. І я вважаю, що дуже важливо бути добрим.

На мій погляд, Василина – дивовижна дівчина, тому що вона змогла навчитися багатьом різним речам, з якими спочатку зіткнулася, і не боячись, що все зміниться, змінила своє життя на краще. “

Такий твір на тему «Мій улюблений літературний герой» добре показує характер героя і те, чим я захоплююся і за що ви його любите.

Крім того, до складу можна додати деяку інформацію про пригоди улюбленого героя: «Я хочу розповісти вам про хлопчика, якого звуть Віктор Перестукін, з книги« Уроки в країні невихованих ». Цей хлопчик на початку книги був ледарем, простаком і невдахою. Опинившись на заміських невчених уроках, Віктор спочатку насолоджувався новим місцем, а потім, коли тварини і люди стали шукати його, щоб помститися за помилки, які зробили його переможцем у класі, він жахнувся. Перестукін став правильно працювати, мислити і вирішувати задачі. Так наш Перестикін з ледаря став старанним учнем. ”

Приклад міні-композиції

У тому випадку, якщо вчитель пропонує вам написати міні-твір «Мій улюблений літературний герой», можна зробити кілька пропозицій такого типу: «Мій улюблений герой — Сімба. У мультфільмі «Король Лев» розповідається про левеня, чиє ім’я Сімба. Коли з його батьком сталося нещастя “Сімба страждав від горя. Але він виріс сміливим, сміливим і могутнім левом, який разом зі своїми друзями мстився тим, хто зрадив його батька. Його батько б пишався такого сина!»

Поради, які допоможуть уникнути помилок

Якщо ви хочете, щоб твір на тему «Мій улюблений літературний герой» був красиво написаний і прочитаний, вам достатньо дотримуватися кількох простих правил:

  • Напишіть план есе. Намагайтеся бути максимально детальними. Описати всі пункти.
  • Пишучи, пам’ятайте про структуру. Цікавий початок, спонукання до слухання, основна частина та кінцівка.
  • Розкрийте найважливіші питання. Все, що вам потрібно знати про свого героя.
  • Використовуйте чернетку. Адже на ньому можна викреслити, намалювати, якщо раптом прийшло натхнення і багато іншого.
  • Не покидай тему.

Ці прості і прості правила допомагають написати твір на п’ятірку. Але головне, перш ніж сісти писати, подумайте про свого улюбленого героя, за що ви його любите чи поважаєте. Ваше есе повинно переконати інших прочитати цю книгу, щоб дізнатися якомога більше про цього героя.