Кава – Які переваги використання кави для росту волосся?

Чи знаєте ви, що улюблена кава також може принести користь вашому волоссю? Незалежно від того, прискорюєте ріст волосся чи фарбуєте волосся природним шляхом, кава робить усе. 

Ось чому багато людей миють волосся холодним відваром, щоб отримати користь. Сьогодні ми поділимося інформацією про те, як саме кава може принести користь волоссю та чи є у неї побічні ефекти. Давайте копати!



«Кава кисла за своєю природою. 


Таким чином, це допомагає відновити рН-рівень волосся та шкіри голови. 


Використання ніжних кавових скрабів на шкірі голови також може допомогти вам позбутися мертвої шкіри голови».

Що кава робить з вашим волоссям?

Кава - Які переваги використання кави для росту волосся?

Кава містить поживні речовини та вітаміни, які можуть багато в чому принести користь вашому волоссю.

  • Кава може покращити загальний стан вашого волосся.
  • Застосування кави асоціюється зі стимуляцією росту волосся. Антиоксиданти та інші хімічні речовини, присутні в каві, як відомо, є чудовими стимуляторами для шкіри голови, таким чином сприяючи росту волосся.
  • Кава надає вашому волоссю природний блиск, не пошкоджуючи його.
  • Це допомагає затемнити колір волосся та покращити текстуру.
  • Він діє як барвник, який додає кольору вашого волосся, а також добре доглядає за шкірою голови.
  • Ви можете додавати каву практично в будь-який продукт, щоб підвищити його ефективність.

Корисно чи погано пити каву?

Вживання кави не шкідливе для здоров’я, якщо ви споживаєте її в певних межах. Кава має багато переваг, таких як підвищення рівня енергії, постачання організму цінними поживними речовинами, а також зниження ризику багатьох смертельних захворювань.

Однак регулярне споживання великої кількості кофеїну може призвести до багатьох проблем зі здоров’ям. Фактично, надмірне споживання кави вважається другою основною причиною раку. За даними Федерального управління з лікарських засобів, споживання кофеїну безпечне до 400 мг на день. Перевищення безпечної величини може бути шкідливим.

Які переваги використання кави для волосся?

1. Прискорює ріст волосся

Матричні кератиноцити проліферують під час формування та росту волосяного стрижня. Кава стимулює клітини матриксу для прискорення росту волосся.

Крім того, антиоксиданти в каві допомагають утримувати вологу у вашому волоссі та запобігають втраті вологи в епідермісі. Це призводить до виробництва здорових клітин волосся.

Будучи стимулятором, кава покращує кровообіг у волосяних цибулинах, завдяки чому волосся росте швидше. Дослідження показали, що вживання кави збільшує кількість волосяних фолікулів на шкірі голови.

2. Зменшує випадання волосся

Надмірне випадання волосся та облисіння є сильним показником слабкості волосяних фолікулів. З віком волосяні фолікули слабшають, і незалежно від статі волосся починає випадати. Доведено, що місцеве нанесення кофеїну на волосся зменшує випадання, а також стимулює ріст волосся.

Поширеною причиною облисіння серед чоловіків є статевий гормон дигідротестостерон, широко відомий як ДГТ. Він пошкоджує волосяні фолікули і викликає випадання волосся. Жінки з ДГТ також можуть відчувати сильну втрату волосся. Дослідження показує, що кава може повернути стан, зменшивши випадання волосся.

3. Сприяє м’якшому волоссю

Кава збагачена флавоноїдами. Це антиоксиданти, відомі своєю роллю в регенерації волосся. Тьмяне і сухе волосся є результатом втрати вологи. Кава допомагає зберегти вологу у волоссі та стимулює його регенерацію. Якщо у вас кучеряве волосся, просте миття кавою допоможе вам зробити його м’якшим і гладким.

4. Відлущує шкіру голови

Кавовий порошок також чудово працює як ексфоліант. Якщо ваше волосся здається жирним і потребує пілінгу, кавова маска може стати вашим рішенням. Використання домашньої маски з кави відлущить шкіру голови та видалить мертві клітини шкіри. Ваша шкіра голови та волосся також матимуть ідеальний жирний баланс.

Прута Навале, старший керівник досліджень і розробок SkinKraft, каже: «Кавова гуща корисна для волосся. Кава кисла за своєю природою. Таким чином, це допомагає відновити рН-рівень волосся та шкіри голови. Використання ніжних кавових скрабів на шкірі голови також може допомогти вам позбутися мертвої шкіри голови».

5. Потемніє текстуру волосся

Кава може затьмарити сиве волосся. Він працює як натуральна фарба для волосся. Якщо ви нанесете каву на волосся, пляма від кави забарвить ваше волосся і затемнить відтінок пасм. Технічно це природний спосіб легко приховати сиве волосся.

Кава - Які переваги використання кави для росту волосся?



Кажуть, що кавові продукти для волосся, зроблені своїми руками, найкраще підтримають природні особливості вашого волосся.

Альтернативні способи використання кави для росту волосся

Продукти, що продаються без рецепта

Засоби по догляду за волоссям на основі кофеїну легко придбати у вільному продажу. Ви знайдете шампунь на основі кофеїну, кондиціонер і навіть сироватку для волосся. Ці продукти складаються з кавових зерен, щоб забезпечити вам переваги, які пропонує кава. Вони можуть покращити зовнішній вигляд вашого волосся та зробити його об’ємним. Більшість шампунів на основі кофеїну містять гіалуронову кислоту та біотин, які прискорюють ріст волосся.

Методи своїми руками

Якщо вам незручно користуватися безрецептурними продуктами, і ви вважаєте, що методи DIY є більш надійними, тоді у нас є кілька корисних методів DIY для вас.

1. Миття волосся кавою

Інгредієнти

1. Кава холодного приготування (від 2 до 4 чашок)

2. Пластикова шапочка для душу

3. Пляшка з пульверизатором

Кроки для виконання

1. Налийте холодну каву в пульверизатор.

2. Розпиліть каву на волосся. (Бажано мокре волосся )

3. Помасажуйте шкіру голови пальцями.

4. Зав’яжіть волосся та одягніть шапочку для душу.

5. Дайте каві постояти принаймні 20 хвилин.

6. Вимийте волосся теплою водою.

2. Кавова маска для волосся

Інгредієнти

1. 2 чайні ложки кавового порошку

2. 1 столова ложка олії-носія (оливкова/кокосова/мигдальна)

3. 1 столова ложка меду

4. Шапочка для душу

Кроки для виконання

1. Змішайте інгредієнти в мисці.

2. Нанесіть його на волосся та шкіру голови за допомогою пензлика.

3. Одягніть шапочку для душу та дайте масці залишитися на 20 хвилин.

4. Змийте кавову маску водою.

3. Кавовий скраб

Інгредієнти

1. Мелені кавові зерна

2. Цукрова пудра

Кроки для виконання

1. Добре перемішайте кавову гущу і цукровий пісок.

2. Нанесіть це на вологу шкіру голови для відлущування.

3. Обережно помасажуйте шкіру голови приблизно 15 хвилин.

4. Залишити на півгодини.

5. Пізніше змийте його, використовуючи м’який шампунь і холодну воду.

4. Кондиціонер для кави

Інгредієнти

1. Кава холодного приготування

2. Контейнер

Кроки для виконання

1. Перелийте холодно зварену каву в ємність.

2. Вимийте волосся натуральним шампунем.

3. Нанесіть каву на волосся та помасажуйте.

4. Залиште на 5-10 хвилин.

5. Змийте водою.

5. Кавова олія

Інгредієнти

1. 2 склянки олії-основи (оливкової/кокосової/мигдальної)

2. 1/4 чашки смажених кавових зерен

3. Ефірна олія (розмарин/м’ята)

Кроки для виконання

1. Розігрійте олію-носій у каструлі.

2. Додати обсмажені кавові зерна і варити зерна на слабкому вогні.

3. Масло вийде приблизно через 7-8 годин.

4. Дайте маслу охолонути, а потім перелийте його в скляну ємність.

5. Зберігайте в прохолодному місці і нанесіть на шкіру голови перед сном.

Яких запобіжних заходів потрібно вжити перед застосуванням кави?

  • Кава повинна повністю охолонути, перш ніж наносити її на волосся.
  • Ваше волосся може трохи забруднитися кавою, особливо якщо у вас світле волосся. Якщо ви хочете уникнути цього, ви можете замість цього використовувати шампунь і кондиціонер, які містять кофеїн.
  • Спробуйте використовувати каву без аромату для волосся. Якщо кава має інші додані речовини, вона може бути не дуже ефективною.

Чи є побічні ефекти від використання кави для волосся?

Все вимагає балансу, і це також стосується вживання кави. Незважаючи на всі переваги кави для вашого волосся, надмірне вживання може мати негативні наслідки. Це стосується не лише місцевого вживання кави, але й надмірного споживання, яке може негативно вплинути на ріст волосся.

Також віддавайте перевагу свіжомеленим кавовим зернам замість розчинної кави. Розчинна кава може не дати кращих результатів порівняно зі свіжою кавовою гущею. Це тому, що розчинна кава оброблена і містить консерванти, непридатні для вашого волосся. Надмірне вживання кави для волосся у вигляді скрабування або нанесення масок може навіть призвести до випадання волосся. У деяких випадках надмірне використання може спричинити негативну реакцію волосся на інші продукти.

Висновок

Хто подумав, що кава може бути природним засобом для багатьох проблем з волоссям? Це може зменшити випадання волосся, сприяти росту волосся, позбутися сивого волосся та надати багато інших переваг. Незалежно від того, погоджуєтеся ви на продукти на основі кофеїну, що продаються без рецепта, чи надаєте собі задоволення саморобними методами, для досягнення бажаного результату знадобиться деякий час. Не забувайте пам’ятати про свій тип волосся, перш ніж вибрати будь-який продукт або лікування.