Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

З моменту виходу Grand Theft Auto 5 минуло майже дев’ять років. Чи означає це, що незабаром можна чекати на чергову гру серії Grand Theft Auto — GTA 6?

Якщо коротко, то цього ніхто не знає.

Незважаючи на найрізноманітніші чутки (про які ви можете прочитати нижче), жодної офіційної інформації про GTA 6 від Rockstar Games не надходило, окрім повідомлення про те, що гра знаходиться у розробці.

Але вона будь-якої миті може з’явитися. Чому ми взагалі думаємо, що Rockstar обов’язково зробить шосту частину? Grand Theft Auto 5 стала однією з найуспішніших ігор у світі, і навіть незважаючи на те, що нас усіх ще тішить GTA Online , вона вийшла вже дуже давно, а значить, до нової гри залишилося лише кілька років (або навіть менше). Однак, незважаючи на всі останні чутки, ми не думаємо, що GTA VI вийде у 2022 чи навіть 2023 році.

Якісь подробиці про гру, як то кажуть, писані вилами по воді, але хіба це утримає нас від збору найгарячіших пліток, чуток і фактів? Тому ми вирішили представити вам все, що ми зараз знаємо про GTA 6.

Коротко про головне:

  • Що це? З нетерпінням очікувана чергова частина серії Grand Theft Auto
  • Коли вона вийде? Це найбільша таємниця Інтернету (але ми цілком впевнені, що не 2022 року і, мабуть, 2023-го)
  • Чи вийде вона на ПК? GTA 4 і 5 на ПК вийшли (зрештою), так що сподіватимемося

ДАТА ВИХОДУ

Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

З моменту виходу Red Dead Redemption 2 минуло майже чотири роки, тому ми сподіваємося, що анонс GTA 6 вже не за горами – хоча саму гру після цього нам явно ще доведеться почекати.

За деякими даними, наступна частина Grand Theft Auto не вийде у 2022 році, що цілком правдоподібно. Rockstar підтримує регулярними оновленнями контенту GTA Online , мультиплеєрний компонент GTA 5 з моменту виходу гри у вересні 2013 року.

Студія зосередилася на розвитку GTA Online, включаючи випуск окремої версії для некстген-консолей PS5 і Xbox Series X , і, схоже, підтримка гри припиниться ще не скоро — принаймні доти, доки вона не перестане приносити величезний прибуток видавцеві.

Крім того, GTA VI, швидше за все, вийде лише на некстгені, минаючи PS4 та Xbox One. Враховуючи дефіцит консолей, видавець, напевно, візьме паузу, вичекає, коли ситуація прийде в норму, а Sony і Microsoft продадуть достатню кількість консолей PS5 і Xbox Series X, щоб сукупна аудиторія платформ досягла хоча б 40-50 мільйонів користувачів. Це забезпечить гіпотетичній GTA VI великі продажі.

Аналітики припускають, що нова GTA вийде в 2024 або 2025 фінансовому році, спираючись на фінансовий звіт видавництва Take-Two: згідно з ним, у зазначений період компанія очікує суттєвий приріст виручки, що і може вказувати на терміни релізу тієї самої гри, що може принести величезні гроші.

ТРЕЙЛЕР GTA 6

Rockstar Games славиться своєю скритністю. За межі цієї студії не потрапить жоден трейлер, якщо хтось там серйозно не накосячить .

Згадайте, як було з GTA V та Red Dead Redemption 2. Перший трейлер з’явився лише через кілька днів після офіційного анонсу. 

НОВИНИ ТА ЧУТКИ ПРО GTA 6

Нижче ми зібрали в одному місці всі витоки та чутки, які хоча б теоретично можуть натякати на вихід GTA 6 – і те , чого нам чекати від нової гри. Як у всіх подібних випадках, таку інформацію варто сприймати зі здоровою часткою скепсису: деякі дані застаріли, у деяких були видалені першоджерела, а якісь можуть бути просто пустощами фанатів.

ВЕЛИКИЙ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ

Влітку 2022 року в Мережі з’явився документ, що містить величезну кількість інформації про GTA VI. З нього стало відомо, що гру анонсують у третьому кварталі 2022 року, а вийде вона у четвертому кварталі 2024 року на консолях PlayStation 5 та Xbox Series X.

Дія гри знову розгорнеться в сучасності – в 2023 році, а список локацій включає такі як “Liberty State”, “Carcer City”, “Vice City”, “Cottonmouth”; пролог кампанії відправить геймерів до Південної Америки, а час проходження сюжету складе близько 75 годин.

Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

Очікується величезна карта – 140 квадратних миль. Головних героїв буде троє: чоловіки Рікардо та Кейсі, та жінка на ім’я Роза. Рікардо — колишній колумбійський спецагент, нелегальний іммігрант, який прагне багатого життя. Кейсі – щось на зразок Тревора з GTA V, колишній боксер, який легко виходить із себе і здатний завдати біль людям під час спалахів гніву. Роза ж справляє враження врівноважену людину і на перший погляд може здатися позитивним персонажем, хоча це далеко не так.

Згідно з витоком, у Grand Theft Auto 6 також з’являться знайомі по попередніх частинах серії персонажі, включаючи Ніко Белліка, а ігровий світ буде опрацьований з ретельною увагою до деталей, міститиме безліч міні-ігор і більший інтернет у порівнянні з минулими іграми.

Ви можете самостійно ознайомитися зі змістом документа з подробицями GTA 6, але врахуйте, що це не офіційна інформація і її не варто брати на віру. Хоча все це виглядає досить правдоподібно.

Витік доповнюється більш раннім зливом, в якому показали зображення головних героїв гри та частину карти світу. Ось вони.

Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

PROJECT AMERICAS

Це одна з витоків про Grand Theft Auto 6 (на GamesRadar ), хоча ми б порадили не дуже радіти, оскільки її джерело – вже віддалений пост на Reddit . Варто визнати, що частина інформації з цього передбачуваного витоку дійсно відповідає попереднім чуткам, але така узгодженість ніяк не підтверджує реальні особливості гри, і фактично ми нічого не дізнаємося про Grand Theft Auto 6, поки Rockstar самі не зроблять офіційного анонсу.

У будь-якому випадку, досить смішно дати волю уяві в плані того, яке майбутнє чекає на серію Grand Theft Auto . Відповідно до згаданого посту на Reddit , гра, відома під назвою Project Americas , розробляється з 2015 року, хоча на період роботи над Red Dead Redemption 2 вона була заморожена. GTA VI може стати масштабною, з дією, що охоплює кілька десятиліть (від 1970-х до 1980-х) та міст (одне з яких Вайс -Сіті, інше – Ліберті-Сіті, а третє – вигадане місто, засноване на Ріо-де- Жанейро).

З чуток, у грі буде один грабельний головний герой на ім’я Рікардо , а сюжет, сильно натхненний серіалом « Нарко » від Netflix , розповість нам його історію висхідного наркобарона . Гра буде розділена на розділи зі значною увагою до зображення епох, що змінюються, по ходу розвитку історії. Навіть приблизна дата виходу не повідомлялася, але в пості йшлося про плани випустити гру лише наступного покоління консолей.

Навряд чи все це правда (навіть сам автор поста говорить про те, що гра ще в стані пре-альфи, а отже, все ще може змінитися), але не можна сказати, що деякі елементи неможливі. Наприклад, вихід тільки на наступному поколінні цілком правдоподібний. Але не поспішайте радіти – цю посаду вже викрили Джейсон Шрайер з Kotaku .

ЩЕ ОДИН ВИТІК?

Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

Це безперечно варто сприймати з неабияким скепсисом, але за даними одного з витоків, Grand Theft Auto 6 поверне нас у багато улюблених фанатів місця з попередніх частин серії, буде натхненна Red Dead Redemption 2 і не вийде на консолях минулого покоління. Правда, це було сказано в анонімному пості на Pastebin , який вже був вилучений.

Відповідно до цього витоку, у GTA 6 гравець зможе подорожувати кількома великими містами, у тому числі Ліберті-Сіті та Вайс – Сіті. Також автор стверджує, що ви почнете дрібним наркокур’єром, а потім приєднаєтесь до скандально відомої банди і з нею почнете робити серйозні справи.

Крім того, в пості заявляється, що Rockstar спочатку хоче подивитися, як продаватимуться консолі нового покоління ( PS 5 і Xbox Series X ), тому що випустити гру на PlayStation 4 або Xbox One неможливо через обмеження обсягу пам’яті. А ще анонімний автор розповів, що у GTA 6 будуть обидва великі міста, а також довгі магістралі та схожа на округ Блейн сільська місцевість між ними.

Нарешті, у повідомленні було сказано, що попри заданий час дії між місіями будуть флешбеки та діалоги з незнайомцями в стилі Red Dead Redemption 2 з реалізацією формату вітання/сварки.

І хоча чутки про місце дії витікають постійно, цей конкретний пост був підтриманий оглядом QA – тестувальника Rockstar Games на Glassdoor , який теж був вилучений. Крім критики Rockstar за встановлені як норму понаднормові, він залишив зашифроване повідомлення: якщо зібрати перші літери кожної пропозиції, вийде « GTA 6 LSVCLC ». Воно може вказувати на потенційні місця дії Grand Theft Auto 6: Лос – Сантос , Вайс -Сіті та Ліберті-Сіті.

Цікаво, як ці місця виглядатимуть разом на справжній карті? Графічний дизайнер RealityDesign виклав на форумах GTA концепт-арт, який демонструє, як могла б виглядати така карта. Погляньте на неї:

Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

GTA 6 ТОЧНО БУДЕ, ІДЕЇ ВЖЕ Є

Що ми знаємо про GTA 6 точно – були запропоновані ідеї з розробки, навіть якщо вона ще на ранніх етапах. Президент Rockstar Леслі Бензіс натякнув на гру ще у 2013 році у своєму інтерв’ю журналу Develop .

«Ми не знаємо, якою буде GTA 6, але ми маємо ідеї,» — сказав Бензіс у цьому інтерв’ю.

Звичайно, це не так багато, але принаймні це частка достовірної інформації з перших рук. Бензіс продовжив говорити про творчий політ ідей у ​​Rockstar

“Наших ідей вистачить на 45 років”, – додав він. “Ми виберемо кращі з них”.

«Все починається з ідеї. Перше питання – де все це відбуватиметься. Це, у свою чергу, визначає місії, у Лос-Анджелесі ви не робитимете те саме, що в Нью-Йорку чи Майамі.»

«Карта та сюжет розробляються разом, і сюжет – це базовий процес, до якого ви можете вносити місії».

Ми раді, що у Rockstar так багато ідей з приводу GTA 6, але просто сподіваємося, що студія сформує з них більш менш організовану систему і представить нам відточену гру.

МІСЦЕ ДІЇ ТА КАРТА GTA 6

Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

Хоча щодо цього ще не було інформації з надійних джерел, найменші розмови та найгарячіші чутки в мережі вказують на те, що карта в GTA 6 буде величезною.

І ми говоримо навіть не про величезне місто, а про всю величезну територію США. Є деякі чутки про те, що GTA 6 охоплюватиме всю територію Штатів, а для скорочення часу переміщення між містами буде реалізована система телепортації.

Також є ряд неймовірно захоплюючих чуток про те, що Rockstar Games готує нам сеттинг 1970-х, так що згадуйте старі штани-кльош та диско-кулі. Є й інший слух, що набирає чинності – дія GTA 6 підбереться ближче до британської батьківщини Rockstar Games і відбуватиметься у Лондоні. Насправді вони почалися з коментаря співзасновника студії Дена Хаузера : «В даний час усім здається, що ДНК GTA – сучасна, американська, англомовна, тому що так було завжди… Але вона не обов’язково має бути цим обмежена – це просто показує, що ми вже зробили. Джерела у Rockstar Gamesдають підстави припускати, що Лондон – єдине місто поза США, яке вважають потенційним місцем дії GTA . Тим більше що в історії серії така гра вже була.

Дія трилогії GTA 3 відбувалася у трьох локаціях: Ліберті-Сіті, Вайс – Сіті та Сан-Андреас. Це повторює найпершу Grand Theft Auto , яку деякі сучасні геймери навіть не застали. Її дія відбувалася у тих самих місцях. А ще до першої GTA було автономне доповнення GTA : London ’69, дія якої, як можна здогадатися, відбувається у Лондоні. До речі, 1969 року – так близько до згадуваних сімдесятих. Чи все нове – добре забуте старе?

У двох останніх іграх серії Grand Theft Auto , GTA 4 і GTA 5, ми вирушали в Ліберті-Сіті та штат Сан-Андреас відповідно, так що залишилося лише два міста зі старих ігор, які нам не показали у нових – Вайс – Сіті та Лондон . Питання лише в тому, чи Rockstar Games завершать цей набір?

ІІ НОВОГО ПОКОЛІННЯ

Ще одна чутка від анонімного джерела на Reddit свідчить, що GTA VI вийде в жовтні 2023 року, зосередиться на Майамі епохи 1970-х, а сюжет гри буде розділений на розділи, як у Red Dead Redemption 2. Крім того, реддитор стверджує, що Rockstar реалізує у грі штучний інтелект нового покоління, хоч би що це означало. Чи варто довіряти цьому слуху? На наш погляд, скоріше ні, ніж так.

ІНШІ ЧУТКИ ПРО GTA 6

ЖІНКА У ГОЛОВНІЙ РОЛІ

Grand Theft Auto 6: все, що відомо про гру

У своєму інтерв’ю The Guardian у 2013 році на запитання про жінку у головній ролі GTA 5 замість трьох героїв (або антигероїв) чоловічої статі, співзасновник та головний сценарист Rockstar Ден Хаузер відповів, що жіночий персонаж на перших ролях не розглядався, але не спеціально.

«Тоді ми насправді про це не думали, — сказав Хаузер . — Не те, щоб не могли чи не хотіли. Ці персонажі прийшли нам на думку самі, це не було схоже на щось на кшталт ‘є X і Y , значить потрібно Z ‘. Ми не намагалися робити щось для галочки – я не думаю, що таким чином можна створити щось цікаве та правдоподібне».

«Чи можемо ми зробити гру з жінкою у головній ролі? Звісно. Ми ще не знайшли відповідну для цього гру, але це один із моментів, про які ми постійно думаємо».

«Це не цілком природно для цієї конкретної гри, але обов’язково буде таким для відповідної гри в майбутньому – з відповідними темами вона може стати фантастичною. Але у GTA 5 ці персонажі народилися дуже органічно та дозволили розкрити теми, які ми хотіли дослідити».

Імовірність: Висока. Фанати вже давно бажають побачити героєм Grand Theft Auto жінку, і це буде відмінний контраст після всіх убитих повій.

ЄВА МЕНДЕС І РАЙАН ГОСЛІНГ

Чутки про жінку у головній ролі дуже радують, але це не все.

За деякими даними, першою кандидатурою Rockstar на роль згаданої героїні стала Єва Мендес . Але це ще не все. У списку є і чоловічий персонаж, і це не хто інший, як всесвітньо улюблений Райан Гослінг , за дивним збігом – її чоловік у реальному житті.

Імовірність: Сумнівна. GTA – серйозна і особливо відома за межами ігрової індустрії ігрова серія, так що залучення зірок першої величини цілком можливе, але ми не впевнені.

ПОВНА ПІДТРИМКА ВІРТУАЛЬНОЇ РЕАЛЬНОСТІ

Ще одна чутка про GTA 6 стосується віртуальної реальності, і судячи з розмов у мережі, ви зможете у всій повноті грати в GTA 6 у VR . Конкретні пристрої не згадувалися, але оскільки швидше за все це просто слух, ми не дуже засмучені.

Імовірність: Сумнівна. У GTA VI можуть з’явитися VR -елементи, але повністю грати в неї у віртуальній реальності було б безумством. Якщо за час, що залишився до виходу GTA 6, ми не побачимо якогось прориву у віртуальній реальності, гра в GTA з повним зануренням у VR стане серйозним випробуванням для практично будь-якого вестибулярного апарату.

Динамічна, насичена і потребує довгого часу гри GTA у віртуальній реальності (принаймні, у її нинішньому форматі) не працюватиме.

ПОДОРОЖІ У ЧАСІ АБО ІНШІ ФУТУРИСТИЧНІ ФІШКИ

Крім розмов про справді величезний світ GTA 6 є ряд чуток про те, що важливою частиною гри будуть подорожі в часі.

Так серйозно!

Звичайно, це не Saints Row , але кажуть, в GTA 6 можуть виникнути футуристичні риси.

За повідомленням ChristianToday – правда – гравці зможуть «відчути смак подорожей у часі», де «телепортація можлива за частки секунди».

Імовірність: Повне безумство. В іграх серії GTA є безліч кумедних побічних місій, але використання подорожей у часі як основна механіка геймплея просто не в’яжеться з цінностями Rockstar .

До того ж ChristianToday не надали скріншотів, джерел та взагалі будь-яких доказів, тому віриться насилу.

ГРА ЗА ПОЛІЦЕЙСЬКОГО ЧИ ЗЛОЧИНЦЯ

Ще одна потенційна фішка історії GTA 6 – вибір гри за поліцейського чи бандита. Або принаймні наявність кількох головних героїв аналогічна GTA 5, один з яких може бути офіцером поліції.

Імовірність: Висока. Ми могли переконатися, що це працює, особливо з огляду на потенційний бардак, який можна влаштувати, граючи одну половину часу персонажем типу Тревора , а другу – поліцейським.