Чи є у вас харизма і як її розвинути

Природа тут ні при чому. Вся справа в певних навичках.

Що таке харизма

Спочатку харизму оприділяли як унікальний дар тіла і духу, доступний не кожній людині. Трохи пізніше думка про неї стала більш приземленою, і харизма перетворилася в набір конкретних якостей, які дозволяють людині впливати на оточуючих.

Це якість стане в нагоді людині в будь-якій сфері життя, ким би він не був за призванням, старшим менеджером або продавцем.

Харизматичні особистості майстерно налагоджують емоційний зв’язок з людьми, змінюють їх думки і поведінку на потребу своїм планам. За рахунок таких здібностей вони часто стають лідерами і ведуть за собою інших, притому з їх повної згоди.



У харизматичних лікарів, як правило, більше пацієнтів, лекції харизматичних вчителів користуються популярністю у студентів. Харизма визначає успіх в політиці і на акторському полі, піднімає рівень продажів.

І що найприємніше, цю корисну якість можна розвинути. В одному експерименті всього шість тижнів тренувань значно збільшили харизму учасників. Їх мова стала більш емоційною і виразною, так що і самі випробовувані, і сторонні спостерігачі визнали, що після експерименту їх виступи виглядали набагато привабливими.

З чого складається харизма

Харизма – це не якийсь унікальний дар, а цілком конкретний набір навичок, які в тій чи іншій мірі присутні у кожної людини.

Емоційний інтелект

У більшості випадків емоції людини переважають над розумом. Вони формують прихильність, керують поведінкою і лежать в основі будь-якої мотивації. Тому емоційний інтелект – здатність керувати своїми переживаннями і почуттями інших людей – одне з основних якостей харизми.



Харизматична людина розуміє, які емоції відчуває і чому, вміє щиро і вільно висловлювати їх в потрібний момент і пригнічувати, коли ситуація вимагає зворотного.

Чи є у вас харизма і як її розвинути

Більш того, він володіє розвиненою емпатією – здатністю розуміти переживання інших людей. Відповідаючи на почуття оточуючих, харизматичний лідер налаштовується за ними на одну хвилю і створює емоційний зв’язок, необхідну для прихильності.

  • Чи є у вас харизма і як її розвинути

    Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.

    View all posts