Чому потрібно їсти мандарини кожен день? 7 вагомих причин!

Сьогодні розповімо вам всю правду про цей фрукт. Прочитане змусить вас піти в магазин і запастися мандаринками. Потрібно користуватися моментом, поки мандариновий сезон в самому розпалі! Чудовий привід трохи допомогти своєму здоров’ю, адже мандарини відмінно допомагають при …

1) Анемії (недокрів’ї)

Зниження кількості еритроцитів – червоних кров’яних клітин, які переносять кисень, а також гемоглобіну – білка, який також переносить кисень по організму, може бути небезпечним для нашого здоров’я в цілому.

Лікарі радять у свій щоденний раціон включати вітамін С, як один з найбільш корисних і необхідних нашому організму вітамінів. Особливо він корисний при анемії, так як допомагає організму краще засвоювати залізо. Тому крім споживання таких корисних при недокрів’ї продуктів, як яловичина, печінка і морепродукти, не забувайте на десерт закушувати мандарином.

2) Запор

Цей фрукт на 88% складається з води, що дозволяє боротися не тільки з зневодненням організму, але і з такою делікатною проблемою, як запор.

3) Підвищеному кров’яному тиску

У мандаринах міститься безліч поживних речовин і мінералів, один з яких калій, що допомагає знижувати кров’яний тиск. Тому якщо вас чекає візит до кардіолога, то з’їжте одну мандаринку напередодні.

4) Профілактики раку

У мандаринах містяться корисні для організму людини кислоти. Оксид азоту, наприклад, може запобігти розвитку деяких видів раку.

Чому потрібно їсти мандарини кожен день? 7 вагомих причин!

5) Атеросклероз

В результаті цього захворювання в середніх і великих артеріях утворюються неоднорідні бляшки, які називаються атероми. У міру їх зростання зменшується або, що ще гірше, зовсім припиняється кровотік по артеріях. Щоб не допускати утворення цих бляшок, потрібно вживати в їжу мандарини, а точніше їх шкірку, в якій міститься нобілетін – флавоноїди, який бореться з діабетом 2 типу, атеросклерозу та ожиріння.

6) Схуднення

Мандарини багаті клітковиною, яка, заповнюючи шлунок, допомагає вам забути про почуття голоду. Мало калорій і хороше насичення – то що потрібно для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Сидячи на мандариновою дієта, ви зможете не тільки привести своє тіло в порядок, але і поліпшити самопочуття.

Є кілька варіантів мандариновою дієти:

  • Розвантажувальні дні (2-4 дні). Тільки цитрусові і вода протягом всього дня. Можливість скинути до 4 кг.
  • Сувора дієта (10 днів). Можливість скинути до 7 кг.

Приблизний план харчування:

  1. сніданок (1 мандарин і зелений чай);
  2. перекус (3 шт мандарина і 1 яйце);
  3. обід (150 гр вареної курки, 1 мандарин і 1 чашка чаю);
  4. вечеря (легкий овочевий суп, відварна риба і 1 мандарин).

7) Перші прояви старіння

Мандарин запобігає старінню шкіри, покращуючи її тонус. А ще цей цитрусовий фрукт сприяє кращому росту волосся, при цьому сповільнюючи появу сивини.

І наостанок кілька слів про вітамін С, який має антиоксидантну властивість, покращуючи тим самим зовнішній стан шкіри. Також аскорбінова кислота очищає організм, запобігаючи його інтоксикацію. І якщо ви відчули, що застуда підкрадається до вас непомітно, то замість жмені таблеток купіть кілограм мандарин.

А ви знали про такі корисні властивості мандарин?

  • Чому потрібно їсти мандарини кожен день? 7 вагомих причин!

    Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.

    View all posts