Арганова олія – як вирішити проблеми зі шкірою за допомогою арганової олії

Арганова олія широко відома тим, що вирішує проблеми з волоссям і сприяє їх росту. Але чи знаєте ви, що це також може вирішити ваші проблеми зі шкірою? Ця поживна олія надзвичайно ніжна та легка, її також можна використовувати для догляду за шкірою. Ось чому арганова олія корисна для вашої шкіри та як включити її у свій щоденний догляд за шкірою!



«По-перше, арганова олія має нульовий комедогенний індекс, що означає, що вона ніколи не може закупорити ваші пори. 


По-друге, він збагачений антиоксидантами і вітамінами. 


Він сприяє регенерації клітин і регулює вироблення шкірного сала, що допомагає контролювати висипання вугрів. 


Арганова олія також глибоко зволожує шкіру».

Що робить арганова олія для вашого обличчя?

Арганова олія - як вирішити проблеми зі шкірою за допомогою арганової олії

Арганова олія одержується з ядер арганових дерев, які походять з Марокко. Воно має вражаючі зволожуючі властивості та потужні антиоксидантні властивості, які роблять його дуже ефективним для лікування проблем як волосся, так і шкіри. Арганова олія широко продається як чиста олія та використовується в багатьох косметичних продуктах для місцевого використання. Ви також можете споживати арганову олію у вигляді капсул.

Арганова олія є легкою для шкіри та підходить для всіх типів шкіри. Він наповнений омега-жирними кислотами, лінолевою кислотою та вітаміном Е, які глибоко зволожують шкіру. Він працює як захисний бар’єр для вашої шкіри від сухих плям і ознак старіння.

Як використовувати арганову олію для обличчя?

1. Як зволожувач шкіри

Купуйте чисту арганову олію на ринку. Використовуйте дві-три краплі олії та масажуйте обличчя протягом 2-3 хвилин. Ви можете зробити це вранці перед початком дня або нанести ввечері. Вимийте обличчя через 15 хвилин після нанесення.

2. Як тонер

Арганова олія також можна використовувати зі звичайним тоніком. Змішайте тонік і 2 краплі арганової олії. За допомогою ватного диска протріть нею все обличчя. Залиште його на 10-15 хвилин, перш ніж наносити щось інше.

3. Як пілінг

Арганова олія є чудовим зволожувачем. Ви можете змішати 2-3 краплі олії з невеликою кількістю цукру та акуратно відлущити обличчя. Після завершення пілінгу вимийте обличчя теплою водою.

4. Як сироватка

Додайте кілька крапель арганової олії в сироватку і дайте шкірі трохи просочитися сироваткою. Потім продовжуйте доглядати за шкірою.

Які переваги арганової олії для обличчя?

1. Зволожує шкіру

Як це не дивно, але арганова олія широко використовується як зволожувач. Більшість зволожуючих мила, лосьйонів і кремів містять арганову олію. Ви можете наносити олію безпосередньо на шкіру для зволоження або навіть споживати її. Арганова олія в основному продається як додаткові капсули для перорального споживання. Крім того, він легко вбирається в шкіру. Таким чином, ви можете використовувати його як на ніч, так і вранці.



Якщо ви використовуєте арганову олію протягом дня, дайте шкірі повністю просочитися олією, перш ніж наносити макіяж або інші продукти.

Арганова олія - як вирішити проблеми зі шкірою за допомогою арганової олії

2. Зменшує появу прищів

Основною причиною появи прищів є надмірне виділення шкірного сала. Відомо, що арганова олія має регулюючі властивості шкірного сала, які можуть контролювати появу прищів. Ось чому основним інгредієнтом більшості кремів для боротьби з акне є арганова олія.

За словами Праджкти Сапре, керівника з розробки продуктів, «по-перше, арганова олія має нульовий комедогенний індекс, що означає, що вона ніколи не може закупорити ваші пори. По-друге, він збагачений антиоксидантами і вітамінами. Він сприяє регенерації клітин і регулює вироблення шкірного сала, що допомагає контролювати висипання вугрів. Арганова олія також глибоко зволожує шкіру».

Арганова олія не тільки зменшує появу прищів, але й вирівнює текстуру шкіри. Використовуйте її принаймні двічі на тиждень, щоб отримати найкращі результати.

3. Бореться з атопічним дерматитом

Атопічний дерматит – це тривожний стан шкіри, який викликає свербіж і лущення шкіри. Дослідження показали, що арганова олія здатна лікувати симптоми атопічного дерматиту. Оскільки арганова олія має вітамін Е та протизапальні властивості, вона допомагає зняти свербіж, почервоніння та подразнення шкіри. Дослідження вітаміну Е в дерматології показує , що вітамін Е використовується для лікування пацієнтів з дерматитом.

4. Антивіковий засіб

Арганова олія має антивікові властивості. При постійному використанні він може зменшити зморшки, тонкі лінії та пігментні плями. Прискорює регенерацію шкіри і підвищує її еластичність. Крім того, його надзвичайно зволожуюча природа робить вашу шкіру м’якшою та пухкішою. Експерти вважають, що поєднання перорального та місцевого застосування арганової олії є корисним для зменшення ознак старіння.

5. Контролює нафтовий баланс

Для більшості з вас жирна шкіра не нова. Багато людей страждають від надмірної жирності шкіри, що призводить до багатьох проблем зі шкірою. На щастя, арганова олія має здатність зменшувати виділення шкірного сала, що тримає його під контролем. Чотири тижні його застосування можуть підтримувати жировий баланс вашої шкіри.

Арганова олія - як вирішити проблеми зі шкірою за допомогою арганової олії

6. Запобігає появі розтяжок

Хоча розтяжки є поширеним явищем під час вагітності та після неї, кожна людина може зіткнутися з ними в будь-який момент свого життя. Втрачаючи або набираючи вагу, люди отримують розтяжки на багатьох частинах тіла. Зазвичай уражаються стегна, низ живота та груди. Попереднє дослідження показує, що крем проти розтяжок на основі води в маслі, що містить арганову олію, покращує еластичність шкіри та зменшує розтяжки.

7. Загоює рани

Арганова олія є потужним джерелом антиоксидантів і вітаміну Е. Це чудове поєднання, коли мова йде про лікування ран і порізів. Регулярне пероральне вживання добавок арганової олії може допомогти вам швидше загоїти рани.

8. Лікує шкірні інфекції

Ця олія має антибактеріальну та фунгіцидну дію, яка допомагає боротися з різними шкірними інфекціями. Природно, його використання для шкіри може захистити її від багатьох антибактеріальних і грибкових інфекцій.

9. Захищає від сонячних променів

Дослідження 2013 року показує, що арганова олія використовується для лікування сонячних ушкоджень після тривалого перебування на сонці. Оскільки ця олія родом з Марокко, вона користується попитом серед марокканських жінок. Анекдотичні дані свідчать про те, що марокканські жінки використовують арганову олію для захисту шкіри від сонячних променів.

10. Лікує певні захворювання шкіри

Широкі цілющі властивості роблять арганову олію чудовим інгредієнтом для багатьох захворювань шкіри. Крім того, він має антибактеріальні та протизапальні властивості. Він ефективний у лікуванні симптомів шкірних захворювань, таких як псоріаз і розацеа.

Яка найкраща арганова олія для обличчя?

У догляді за шкірою вибирайте чисту арганову олію холодного віджиму. Органічна та натуральна олія – найкращий варіант для вашої шкіри. Уникайте покупки продуктів, які містять консерванти, ароматизатори та хімічні речовини. Крім того, майте на увазі, що масло коштує дорого, оскільки спосіб його видобутку трудомісткий. Якщо ви купуєте олію за дуже низькою ціною, вам може знадобитися перевірити справжність продукту.

Побічні ефекти арганової олії

Арганова олія зазвичай сприймається більшістю людей. Однак у дуже рідкісних випадках деякі люди скаржилися на легкі побічні ефекти, такі як подразнення шкіри та висип.

Люди, які мають алергію на горіхи, можуть відчувати алергічну реакцію на арганову олію. Арганова олія походить із кісточкових плодів, але вона може посилити алергічні реакції у людей, які мають алергію на горіхи. Проведіть невеликий патч-тест, щоб уникнути таких побічних ефектів.

Пероральне вживання добавок арганової олії може викликати легкі проблеми з травленням і нудоту. Ви також можете відчувати здуття живота, втрату апетиту, висипання на шкірі та появу прищів.

Висновок

Арганова олія вже давно використовується для догляду за волоссям і шкірою. Він має надзвичайні цілющі властивості, які можуть захистити вашу шкіру від багатьох шкірних неприємностей. Ви можете наносити його безпосередньо на шкіру або вживати перорально у вигляді додаткових капсул.

Але не покладайтеся лише на арганову олію для лікування таких серйозних захворювань шкіри, як псоріаз або розацеа. Поговоріть зі своїм дерматологом, щоб отримати належне лікування. Ви можете використовувати арганову олію разом із ліками, якщо ваш лікар схвалить.