7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

Ці місця – загадки для вчених, магніти для туристів, а іноді і аргументи для уфологів і релігійних людей.

ТОП найбільш таємничих місць планети

Загублені під водою міста, селища, в яких час іде назад, і дивовижні будівлі, зведені тисячі років тому. Ми підібрали для вас список місць, оточених легендами і загадками.

Малюнки в пустелі Наска

Малюнки в пустелі Наска по праву очолюють ТОП найбільш загадкових місць в світі. Гігантські фігури, контури яких можна побачити лише з висоти пташиного польоту, розташовані на перуанському плато, донині залишаються загадкою для вчених. Звідки взялися тридцятиметрові зображення птахів, тварин і геометричних фігур, що виникли ще в далекій давнині (точний час появи зображень фахівці визначити поки не можуть)? Відомо, що малюнки були нанесені за допомогою виривання своєрідних траншей. При цьому, на плато немає ніяких слідів роботи людей, які могли займатися викопуванням цих траншей – ні слідів ніг, ні відбитків від будь-яких візків. Та й як люди сотні років назад могли створити малюнки таких колосальних розмірів в місці, де немає ніяких природних височин, з яких міг би відкриватися вид на плато?

7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

Питань, пов’язаних з цими об’єктами, багато. Хто їх створив, коли, навіщо, а головне, як? Адекватних відповідей, вчені дають небагато. Деякі вважають, що ієрогліфи на плато – зашифроване послання колосальних розмірів. Інші фахівці вважають, що ці малюнки – древній астрономічний календар, який люди створили, орієнтуючись на зірки.

Кургани Кахокіі

Кахокія – доісторичне селище індіанців, що існувало орієнтовно в 700-1400 році до нашої ери. Його руїни є найдавніші пам’ятниками Міссісіпської культури. Але головною особливістю покинутого тисячі років назад селища є кургани. Їх тут більше сотні, і вони вражають вчених не тільки своїм віком, але і розмірами. Як вдавалося індіанцям, які займаються полюванням і збиранням, які не мали найпростіших будівельних інструментів, зводити такі будинки – загадка.

Найбільший курган – глиняна насип, що отримала ім’я Монахів, має довжину близько тисячі футів. І, судячи з усього, тодішні мешканці Кахокіі побудували його, тягаючи глину просто в руках, про що свідчать знайдені неподалік глибокі кар’єри.

7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

Для туристів, які зрідка добираються до цього віддаленого куточка планети, цікавий інший об’єкт – курган, в якому поховано близько 200 жінок, очевидно, стали жертвами якогось давнього зловісного ритуалу.



Правитель місцевого племені, похований неподалік, був похован під десятками кілограмів морських черепашок, що дало вченим ґрунт для дослідження релігійних вірувань стародавніх людей.

Ньюгрейндж

Вважається одним з найдавніших культових споруд в світі. Величезний комплекс був побудований в Ірландії близько п’яти тисяч років тому, і протягом століть служив місцем проведення обрядів і всіляких церемоній. Археологів дивує те, що зведено круглу споруду з кварциту, з якого люди в ті часи будувати взагалі не вміли. Адже Ньюгрейндж на порядок старше всіх єгипетських пірамід і навіть знаменитого Стоунхенджа! До того ж, в регіоні, де розташована будівля, кварциту немає в принципі. Всередині Ньюгрейндж розташована стародавня гробниця, тут збереглися десятки ритуальних чаш і предметів, призначених для жертвоприношень.

Головною особливістю будови є те, що всередині нього знаходиться глибока шахта, в яку одного разу в рік, в день літнього сонцестояння, рівно о 12 годині дня проникають промені сонця. Яким чином будівельникам давнини вдалося розрахувати кут падіння сонця саме в цьому місці і саме в цей день – питання, на яке у вчених немає відповіді.

7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

Ньюгрейндж щороку приваблює тисячі туристів. У минулому році більше 25 тисяч чоловік хотіли потрапити в таємничу шахту в день літнього сонцестояння, щоб побачити унікальне світлове шоу. Однак, допущено до споглядання містичного явища було лише 50 осіб.

Підводні піраміди Йонагуні

Поки вчені гадають про те, як зводилися єгипетські піраміди, ми розповімо вам про щось цікавіше – про підводні пірамідах у японського острова Йонагуні. Навіть після того, як сотні дайверів досліджували ці споруди уздовж і поперек, фахівці не можуть відповісти на питання: чи є вони творінням рук людських, яким природним об’єктом. Кам’яні блоки, з яких складаються піраміди, ідеально рівні, але слідів людських рук або інструментів на них немає.

7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

Проте, вчені вважають, що дві тисячі років тому в цьому місці жила стародавня цивілізація, селище якого згодом було затоплено водою. До речі, точний вік пірамід археологи теж назвати не можуть. Одні вважають, що їм близько двох тисяч років, інші називають цифру в десять тисяч. Цікаво, що неподалік від пірамід, під водою, були виявлені залишки стародавньої скульптури, на якій збереглися сліди ієрогліфів. Навряд чи щось подібне могли створити морські хвилі …

Малебскій трикутник

Він же Малебская аномальна зона. Він же – головна загадка Пермської області, та й усієї Росії. На території, розташованої між Пермської і Свердловської областю, постійно відбуваються аномальні явища. Місцеві помічають в небі над Малебскім трикутником непізнані літаючі об’єкти, світлові і звукові міражі. У людей, що потрапляють в ці місця, час на годиннику починає йти у зворотний бік, а будь-які електронні девайси розряджаються за лічені хвилини.

Намагаючись обґрунтувати паранормальні явища, що відбуваються в цих місцях, вчені шукали тут варіації магнітного поля, брали проби ґрунту, досліджували радіаційний фон, але нічого незвичайного не знайшли.

Пам’ятники на острові Пасхи

Двадцятиметрові статуї моаї в формі людських голів,що розташувалися на узбережжі острова Пасхи є великою загадкою для вчених. Археологам вдалося з’ясувати, що виготовлялися ці статуї в середині острова, з цільних порід вулканічного попелу. А ось яким чином статуї, вага яких варіюється від 20 до 270 (!) тонн, перемістилися до прибережної зони – велике питання. Особливо, якщо врахувати, що орієнтовно створені були моаї в 13 столітті, коли технологій переміщення настільки великих вантажів не існувало. За легендами, кам’яні голови «прийшли» подивитися на океан самі. І скільки не б’ються вчені над загадкою моаї – знайти більш раціонального пояснення цієї «гіпотезі» їм поки не вдалося.

7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

Чавінда

Невелике містечко в Мексиці, яке навряд чи б прославився чимось незвичайним, якби не містичні події, що відбуваються тут із завидною регулярністю. Місцеві вважають Чавінду «місцем перетину світів» через спотворення сприйняття часу і простору, яке тут спостерігається. Вперше дивацтва в поселенні були помічені в 90-их. Місцеві шукачі скарбів помічали вершника, який долав багатокілометрова простір за 5 хвилин, рухаючись, при цьому, візуально, досить повільно. Потім новісінькі автомобілі місцевих стали за лічені дні перетворюватися в купи гнилого металу. Що цікаво, Чавінда була заснована як містечко золотошукачів. І варто було їм покинути ці місця, чортівня припинилася. Правда, і саме містечко за пару років стало безлюдним, але привертає туристів, які цікавляться містикою.

7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

Містичні і таємничі місця завжди приваблюють натовпи туристів. І якщо ви з тих екстремалів, яким нудно в Туреччині і Єгипті, а душа жадає більш яскравих вражень – задумайтеся про подорожі у віддалені країни.

  • 7 містичних точок планети, що залишаються загадкою для вчених

    Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.

    View all posts