ᐈ Що подарувати дитині: 10 ідей подарунків для розваг та розвитку скачати, читати онлайн

День народження, Різдво чи День захисту дітей – це лише деякі з нагод, коли можна подарувати щось малечі. Варто добре подумати над вибором подарунка для своєї дитини і підібрати його відповідно до віку малюка. Якщо ви хочете подарувати універсальний подарунок, зверніть увагу на розвиваючу іграшку. Ознайомтеся з підібраними пропозиціями, які не тільки гарантують чудову забаву, але й сприятимуть розвитку вашого малюка – Інтернет магазин іграшок MYplay пропонує досить обширний асортимент.

Подарунки для дітей – на що звернути увагу?

ᐈ Що подарувати дитині: 10 ідей подарунків для розваг та розвитку скачати, читати онлайн

Обираючи подарунки для дітей, важливо враховувати їхню безпеку. Багато немовлят і малюків беруть іграшки до рота, тому потрібно переконатися, що вони виготовлені з матеріалів, які не викличуть алергічної реакції, отруєння або удушення дрібними деталями. На іграшках, книжках, іграх або пазлах є наклейка із зазначенням віку, до якого дитина може безпечно гратися з іграшкою.

Подарунок для дитини також повинен відрізнятися своєю освітньою функцією, яка буде впливати на когнітивний, емоційний або моторний розвиток малюка. Залежно від того, чи хочете ви купити подарунок для новонародженого, розвиваючий подарунок для однорічної дитини або для дитини старшого віку, подумайте, чи буде іграшка точно служити для навчання або пізнання нового через гру. Якщо так, то придбана вами річ неодмінно стане хітом!

Подарунки для дітей різного віку – на що звернути увагу?

Існує багато ідей подарунків для дітей, але важливо знати, що не кожна іграшка підійде для всіх малюків. Блоки, від яких буде в захваті семирічна дитина, не підійдуть для однорічного малюка, оскільки він може проковтнути дрібний предмет. Крім того, рівень складності іграшки може бути занадто високим для однорічного малюка. Цей принцип працює і навпаки. П’ятирічна дитина точно не зрадіє подарунку, коли отримає на день народження дитячу контрастну книжку. Таким чином, вік відіграє важливу роль при виборі подарунків для дітей на різні випадки життя. Це пов’язано з тим, що він визначає безпеку, інтереси та пізнавальний досвід малюків.

Розвиваючі іграшки для дітей, або що таке навчання через гру?

ᐈ Що подарувати дитині: 10 ідей подарунків для розваг та розвитку скачати, читати онлайн

З раннього віку бажано використовувати природну схильність дитини до гри, щоб стимулювати абстрактне мислення малюка і створити для нього простір для самостійного вирішення проблем. Розвиваючі дитячі іграшки, які ви хочете подарувати, повинні бути безпечними і відповідати віку малюків.

Пам’ятайте, що навчання через гру ґрунтується на досвіді. Дитина спочатку отримує знання про світ через органи чуття і випробовує різні рішення на собі, а іграшки допомагають їй у цьому. У навчанні через гру також важливо стежити за тим, щоб забезпечити дитині потрібну кількість стимуляції. Купуючи розвиваючу іграшку на подарунок, варто поцікавитися у батьків дитини, що саме вибрати, щоб малюк мав доступ до різноманітних інструментів і не набрид новий об’єкт занадто швидко.

Ще не визначилися з подарунком? Для початку рекомендуємо Дитячі іграшки MYplay. – Магазин іграшок та дитячих товарів, який порадує не тільки малечу новими емоціями, а і батьків своїм вибором.

Подарунки для дітей – 10 ідей

ᐈ Що подарувати дитині: 10 ідей подарунків для розваг та розвитку скачати, читати онлайн

Подарунки для дітей повинні бути привабливими для них, заохочувати до гри, а також підтримувати їхній інтелектуальний, моторний та емоційний розвиток. Нижче ви знайдете список подарунків, призначених для малюків різного віку, які також мають освітню функцію.

Особистий або ощадний рахунок для дітей

Подарунок для дитини зовсім не обов’язково має бути іграшкою. Відкриття банківського або ощадного рахунку для дитини – це фінансова безпека на майбутнє. Роблячи такий подарунок дитині, слід встановити правила використання коштів на рахунку. Таким чином, діти також отримають урок управління фінансами, оскільки зможуть самостійно вирішувати, коли і з якою метою вони будуть використовувати свої гроші. Банківський рахунок – хороша ідея для подарунка на день народження. На жаль, це не той варіант, який підійде кожній дитині, оскільки закон дозволяє відкрити рахунок тим, кому виповнилося 13 років.

Електронна книга – подарунок для дітей на всі випадки життя

Переваг, які приносить читання книг, можна перерахувати безліч, і саме тому вони є ідеальною ідеєю для подарунка. Однак деякі діти не в захваті, коли отримують паперову книгу, і швидко відкладають її вбік. Тому варто подумати про придбання пристрою для читання електронних книг, який може стати привабливою альтернативою класичному читанню. Електронні гаджети, як правило, приваблюють дітей завдяки численним функціям або сенсорним дисплеям, а отже, можуть переконати їх зануритися в читацькі пригоди.

Сенсорна книга – подарунок для найменших

Подарунок для немовляти або однорічної дитини не повинен обмежуватися брязкальцем або прорізувачем. Сенсорні книжки – цікаве рішення для наймолодших дітей, адже вони апелюють до їхніх органів чуття. Контрастні книжки з чорно-білими формами є найпростішими і найбільш придатними для новонароджених. Вони підтримують здатність бачити і полегшують подальше розпізнавання фігур. Немовлятам, які вже вміють хапати, можна давати сенсорні книжки, виготовлені з матеріалів, що шарудять, брязкають, з елементами, які можна покласти або зловити.

Пазли або будівельні блоки

Пазли та конструктори – це подарунки для дітей різного віку і навіть для дорослих. Ви можете підібрати їх розмір і кількість деталей відповідно до навичок та інтересів вашої дитини. Складання пазлів або створення унікальних конструкцій вчить логічному мисленню, сприйняттю і швидкій реакції на проблеми, що виникають, а також самоконтролю і терпінню.

Ігри для тренування пам’яті

Гра на пам’ять вимагає від учасників сильної концентрації уваги. Такий подарунок для дітей об’єднає всю родину на кілька годин гри. Мемо – гра на пам’ять з простими правилами, тому підійде навіть для трирічної дитини. Вивчення плиток та їхнє співставлення допомагає виявити подібності та відмінності, а запам’ятовування положення конкретних картинок тренує зорово-моторну координацію. Мемо – чудова розвага для всієї родини, яка розвиває на багатьох рівнях.

Настільні ігри – розвиваючий подарунок для дітей

На ринку також є великий вибір настільних ігор для дітей, які можуть стати ідеальним подарунком для особливого випадку. Настільні ігри розвивають різні навички. Серед іншого, вони допомагають зрозуміти правила змагань, впливають на математику або вчать логічному та абстрактному мисленню.

Набір для творчості

Часто на подарунок дитині дорослі обирають набір з приладдям для малювання, який дозволяє розвивати творчі здібності та тренує моторику рук. Не забудьте перевірити перед покупкою, чи не містять фарби, фломастери або пластилін у своєму складі шкідливих речовин, які можуть викликати подразнення чутливої шкіри дитини.

Дитячий словник або енциклопедія з картинками

Ці книги ідеально підходять для подарунків дітям шкільного віку. Словники та енциклопедії допомагають розширити базові знання про світ і дати назви елементам навколишньої дійсності. Такий подарунок прослужить вашій дитині багато років.

Лялька не тільки для дівчаток

Незважаючи на зовнішній вигляд, навіть лялька може бути розвиваючим подарунком для дитини. Пластикове немовля має разючу схожість зі справжнім новонародженим немовлям і чудово підходить для формування емоційного інтелекту дитини. З такою лялькою можуть грати як дівчатка, так і хлопчики, а в процесі гри в будинок малюк вчиться турботі та піклуванню про інших, емпатії, а також відповідальності.

Машинки не тільки для хлопчиків

Як і лялька, машинка є універсальною іграшкою, тобто підходить як для хлопчиків, так і для дівчаток. Граючись з машинками, ви можете розповісти дитині про правила дорожнього руху та безпеку на дорозі, і навіть навчити її будувати транспортний засіб. Це також простір для розмови про самостійність.

ᐈ Що подарувати дитині: 10 ідей подарунків для розваг та розвитку скачати, читати онлайн