Ковролін. Переваги та недоліки підлогового покриття з ковроліну.

Estimated read time 1 min read

На сьогоднішній день ковролін є особливо популярним покриттям підлоги в приміщеннях будь-якого типу. Але у багатьох ще присутні деякі сумніви з приводу такої обробки підлог. Давайте розберемося. переваги ковроліну:

  1. Вибір ковроліну дуже широкий і існують різні фактури і відтінки всіх кольорів на Ваш смак, підібрати під інтер’єр його дуже легко.
  2. Ковролін забезпечує звукоізоляцію, якщо раптом у Вас гучні сусіди, а також ковролін хороший для холодних підлог.
  3. Завдяки спеціальній обробці в ковроліні не заводиться всяка живність, яка буде заважати вам спокійно жити і ще зіпсує зовнішній вигляд.
  4. Якщо говорити про протипожежну безпеку, то ковроліну пожежа не страшний, він заздалегідь оброблений особливою рідиною.
  5. Ковролін легко прибрати і випрати, якщо в цьому є необхідність і транспортування дуже проста.
  6. Ковролін довго вам прослужить.

Мінуси ковроліну:

  1. Ковролін не любить води, тому акуратно періть його або залишаться некрасиві плями.
  2. Якщо ковролін буде постійно знаходиться під прямими променями сонця, то колір вигорить або стане бляклим.
  3. Якщо говорити про площу ковроліну, то він йде стандартний шириною чотири метри, але якщо у Вас кімната нестандартна, виникнуть невеликі труднощі при облицюванні, але це не так страшно.

Але навіть, не дивлячись на ці мінуси, ковролін все одно часто можна зустріти в приміщеннях, а на ринках він дуже навіть затребуваний.

Перед тим як придбати ковролін перевірте його на відсутність дефектів, вони Вам безумовно не потрібні, якісний ковролін повинен бути без розривів і залишатися цілісним. Може бути не всі знають, але ковролін можна укласти самостійно, але для початку слід уважно вивчити інструкцію. Адже від укладання ковроліну залежить термін його служби.

Ось деякі поради:

  1. Укладайте ковролін вільно.
  2. Пол Для укладання ковроліну повинен бути рівним і без дефектів.
  3. Якщо підлога все-таки не рівний, вирівняйте його фанерними листами.
  4. Важлива деталь: ворсинки повинні бути розташовані від вікна до дверей, щоб полегшити вам прибирання.
  5. Ковролін найкраще укладати цільним шматком, а не зміщувати його з іншими шматками.

Але якщо ви вибрали другий варіант, то простежте за нахилом ворсу, він повинен бути однаковим. Щоб ковролін вам прослужив набагато довше, то слід використовувати підкладку, вона може бути гумовою, з повсті або поліуретанової піни. Її товщина повинна становити півсантиметра. Перш ніж укладати ковролін простежте за підлогою, щоб він був сухим, знежиреним і, природно, чистим. Намагайтеся не переборщити з клеєм, інакше він зіпсує ворсинки.

Якщо ви використовуєте бесклеевой метод, то підкладка в такому випадку обов’язкова. Якщо ви придбали синтетичний ковролін, то при догляді за ним дотримуйтесь деяких правил. У разі забруднення такого килимового покриття плями з нього видаляйте негайно, інакше потім ніколи вже з ними не розлучитеся, навіть не дивлячись на те, що покриття оброблено спеціальною рідиною.