Сільвія Браун: біографія, передбачення, книги

Estimated read time 1 min read

Езотерика

robertss 27.09.2023 Article

Кожен американець знає Сільвію Браун як екстрасенса і провидицю. Після того як вона передбачила коронавірус задовго до його появи, нею став цікавитися весь світ. Яким був життєвий шлях Сільвії і чим вона заслужила таку популярність, розповість її біографія.

Факти біографії та особисте життя Сільвії Браун

Сільвія Браун називала себе екстрасенсом і цілителем, була публічною персоною, проте про її особисте життя відомо мало. Усі факти, доступні громадськості, взяті з інтерв’ю та біографії Сільвії, представлених на сайті її організації.

Дитинство і початок кар’єри

Сільвія Браун (у дівоцтві — Шумейкер) з’явилася на світ 19 жовтня 1936 року в Канзас-Сіті, великому місті штату Міссурі. Дівчинка росла в релігійній католицькій родині:

  • Мати і бабуся були глибоко віруючими людьми, такою виховували і Сільвію.
  • Батько працював у ювелірній компанії.

Біографія Браун свідчить, що в три роки вона помітила в собі надприродний дар. Дівчинка відчувала, коли хтось із родичів помирав. Незабаром з’явилися видіння. Їх тлумачила бабуся Ада, яка мала здібності медіума.

У юнацтві Сільвія відвідувала церковно-приходську школу, а також допомагала людям, які зверталися до неї по допомогу. Браун отримала вчений ступінь з англійської мови. Довгий час викладала в католицькій школі, паралельно навчаючись гіпнозу.

Вона приймала клієнтів особисто, але незабаром вирішила, що хоче допомогти більшій кількості людей. Тому на початку 1960-х Сільвія переїхала до Каліфорнії і незабаром стала знаменитою.

Сім’я та особисте життя

Сільвія була заміжня чотири рази:

  • Вперше зв’язала себе узами шлюбу 1959 року. Стосунки з чоловіком Гарі тривали до 1972 року.
  • У другому шлюбі Сільвія народила двох дітей — Крістофера і Пола Дюфрейн.
  • Від третього чоловіка отримала прізвище Браун, під яким здобула популярність у США.
  • З 2009 року перебувала у шлюбі з власником ювелірного магазину Майклом Улері. Сільвія називала його своїм архангелом.

Екстрасенс стверджувала, що старший син Крістофер успадкував її надприродні здібності. Довгий час він працював у парі з матір’ю, а після її смерті продовжив самостійну кар’єру екстрасенса. Кріс, як і його зіркова мама, пише книги. У них він розповідає про своє життя та особливий дар.

Захоплення релігією та останні роки життя

У 1986 році Сільвія Браун заснувала власну церкву. Релігійна спільнота стала відома як «Novus Spiritus». Сільвія присвячувала цій справі багато часу, вела сайт організації, де публікувала свої роздуми і поради.

Навесні 2011 року екстрасенс перенесла обширний інфаркт. Тоді її сайт закликав шанувальників внести пожертву для церкви «Novus Spiritus». Незабаром Браун пішла на поправку. Пізніше вона заявила, що бачила власну смерть. За словами провісниці, вона помре у віці 88 років.

Однак Сільвія помилилася: про її смерть стало відомо в листопаді 2013 року. Екстрасенсу було 77 років.

Екстрасенсорна діяльність і передбачення Сільвії Браун

Сільвія Браун — одна з найзнаменитіших екстрасенсів у світі. Її регулярно запрошували на телевізійні шоу, де вона розмірковувала про паранормальні явища, давала поради та передбачення. Нею захоплювалися мільйони людей, проте було й багато скептиків.

Екстрасенсорика

До переїзду в Каліфорнію 1964 року Сільвія Браун приватно допомагала нужденним. Змінивши місце проживання, вирішила робити це публічно:

  1. 1974 року екстрасенс заснувала фонд психічних досліджень «Nirvana».
  2. Того ж року почала проводити екстрасенсорні «лекції», так звані читання.
  3. Пізніше поширювала своє вчення через духовну організацію «Novus Spiritus».
  4. Вела блог, у якому публікувала авторські статті, нотатки та відео.
  5. Проводила сеанси регресивного гіпнозу як з окремими клієнтами, так і з цілими групами. Браун створила центр гіпнозу, щоб навчати своїх методів інших.

Сільвія проголосила себе ясновидицею і цілителькою. Вона стверджувала, що може заглядати в минуле і майбутнє, спілкуватися з мертвими.

Передбачення

Діяльність Сільвії Браун викликала чимало критики. Одна з причин нападок скептиків — безліч передбачень екстрасенса, які не збулися. Назвемо деякі з них:

  • Браун часто давала прогноз результату президентських виборів у США. Так, 1992 року провидиця стверджувала, що Джордж Буш-старший обійде Білла Клінтона, але результати виявилися протилежними. У 2000-му Сільвія зробила ставку на Білла Бредлі. Однак він програв вибори Джорджу Бушу-молодшому.
  • Коли весь світ обговорював стосунки Бреда Пітта і Дженніфер Еністон, екстрасенс заявила, що незабаром у пари з’являться діти. Трохи згодом подружжя розлучилося, дітей у них не було.
  • Сільвія передбачила смерть папи Іоанна Павла II в 1999 році, що теж не здійснилося.

Науковий скептик Джеймс Ренді вважав, що прогнози Браун не були точними й ґрунтувалися виключно на інтуїтивних передчуттях.

Однак у березні 2020 року, через роки після смерті Браун, про її можливий талант заговорили знову: екстрасенс передбачила пандемію коронавірусу. У книжці «Кінець днів: передбачення і пророцтва про кінець світу» (2008) Сільвія писала, що у 2020-му з’явиться важка форма вірусного захворювання, схожого на пневмонію.

Ось що провидиця сказала про цей вірус:

  1. Він швидко пошириться світом.
  2. Вражатиме бронхи та легені.
  3. Не піддаватиметься відомим методам лікування.
  4. Зникне так само швидко, як і з’явився.
  5. Ненадовго повернеться через десять років.

Науковий дослідник паранормальних явищ Бенджамін Редфорд вважає, що і це пророцтво має доволі розмитий характер і не повністю відповідає дійсності. Він зазначає, що висловлювання Браун про швидке зникнення вірусу виявилося невірним. Крім того, некоректно вважати, що COVID-19 не піддається наявним методам лікування.

Видані книги

За своє життя Сільвія Браун видала понад 40 книг з езотерики, релігії та зцілення. Багато з них увійшли до списку бестселерів New York Times. Найпопулярнішими роботами екстрасенса стали:

  • «Секрети і таємниці світу» (2005).
  • «Якби ви могли бачити, що бачу я: принципи Novus Spiritus» (2006).
  • «Інсайт: справи світу екстрасенсів» (2006).
  • «Кінець днів: передбачення і пророцтва про кінець світу» (2008).

У біографії та кар’єрі Сільвії Браун є білі плями, тому багато хто воліє не вірити в її здібності. Однак не можна заперечувати, що ця жінка була справжнім феноменом.

Дізнавайтеся про все першими

Підпишіться і дізнавайтеся про свіжі новини Казахстану, фото, відео та інші ексклюзиви.

You may also like

Ярослав: значення імен, характер і доля його володаря

Бурштин: магічні властивості, цікаві факти про камінь

Січень: знак зодіаку на початку та наприкінці місяця

Ера Водолія: що на нас чекає і скільки триватиме нова епоха

Енергетичний вампір: як розпізнати і захиститися від його впливу

Емілія: значення імені, характер і доля