Як тепер виглядатиме відпочинок на пляжі в Туреччині

Estimated read time 1 min read

Напередодні стало відомо, що Казахстан із 20 червня відновлює міжнародні рейси до низки країн — це Туреччина, Китай, Південна Корея, Таїланд, Грузія і Японія. Про те, як планується організувати відпочинок на пляжах популярних у наших співвітчизників турецьких курортів, розповідає NUR.KZ.

У Туреччині зараз впроваджують «антивірусні» правила відпочинку. Стосуються вони готелів і громадських пляжів. Одним із перших відновив свою роботу в нових умовах пляж Коньяалти в Антальї, пише АТОР.

Тепер відпочивальники не зможуть «приземлитися» там, де їм захочеться. Узбережжя поділили на ділянки площею 9 квадратів кожна, відгороджені між собою мотузками. Розраховується, що таких зон відпочинку на цьому пляжі буде близько 200.

У кожній із них зможуть перебувати не більше трьох осіб. Якщо компанія або сім’я перевищує це число, то доведеться розділитися.

Після кожної групи людей місце, включно з парасольками, столиками і шезлонгами, дезінфікуватимуть. Нову партію відпочивальників пускатимуть тільки через 20 хвилин.

На цьому пляжі відвідувачам доведеться засмагати в масці. Сюди без цього індивідуального засобу захисту навіть не пустять.

За дотриманням дистанції стежитимуть рятувальники.

У душових і роздягальнях нанесуть спеціальні розмежувальні смуги для людей. До того ж тут заборонили палити, проте спорудили окреме місце подалі від решти відпочивальників.

Щоб не допустити скупчення людей, вхід і вихід стали окремими.

Загалом турецька влада розробила нові правила, яких мають дотримуватися всі громадські пляжі країни.

У них ідеться про те, що шезлонги оброблятимуть після кожного відвідувача, а відстань між ними має бути не меншою за 1,5 метра. Вигідні квитки на літак до Туреччини можна купити на сайті або в додатку Aviata.kz.

Вхід і вихід на пляжі скрізь облаштують так, щоб між людьми дотримувалася необхідна відстань. Душові мають бути поодинокими. Туалети обладнають сенсорними дверима і посиленою вентиляцією. Дозатори скрізь будуть безконтактними.

Туристам дозволили перебувати на самому пляжі без рукавичок і масок, однак дорогою до води їхнє носіння обов’язкове. Під час купання необхідно дотримуватися дистанції.

Збираєтеся до Туреччини, пам’ятайте, недорогі квитки на літак ви завжди зможете купити на сайті або в додатку Aviata.kz. Пошук займе всього 2 хвилини. Купуючи квитки в додатку, ви збираєте бонуси.

Унікальна добірка новин від нашої редакції

You may also like

Как правильно использовать пушер

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей

20 направлений с самыми красивыми пляжами (которые можно себе позволить)

10 пляжей Японии, ради которых стоит пропустить Токио

Китайський Новий рік 2023: точний час, дата, особливості святкування

Добавить комментарий

Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.