Хлоя Грейс Морец: фільми з її участю

Estimated read time 1 min read

Однією з найперспективніших і найпопулярніших актрис сучасності є Хлоя Морец (Сhloe Moretz). Ще з раннього дитинства актриса почала з’являтися на екранах телебачення у відомих проєктах. Пропонуємо до уваги топ робіт, у яких знялася Хлоя Грейс Морец. Фільми з цього списку різних жанрів, тому ідеально підійдуть до перегляду під будь-який настрій.

Ось обрана фільмографія актриси:

«Жах Амітівілля» (2005)

Джерело фото: kinopoisk.ru

Одна з перших робіт, у яких знялася Хлоя Грейс Морец. Фільм приніс величезну популярність усім акторам і увійшов до списку найкращих жахів сучасності. За цей проєкт юна актриса була номінована на премію «Молодий актор» за найкращу роль у художньому фільмі.

Кінострічка знята на основі реальних подій, чим підкорила серця глядачів. В основі сюжету лежать відомості, задокументовані в однойменному романі Джея Ексона. Автор розповідає історію сім’ї Латс, яка постраждала від паранормальних явищ, проживаючи на Оушен-Авеню 112. За словами екстрасенсів, такі події були спричинені трагедією, яка трапилася 1974 року.

Режисер Ендрю Дуглас показав глядачам усі жахи родини Латс, які вона пережила у власному будинку. Хлоя зіграла роль молодшої дочки Челсі Латс. Кінострічка вийшла лякаючою і вражаючою.

Крім Морец у картині знімалися Раян Рейнольдс («Мільйон способів втратити голову»), Мелісса Джордж («Зачаровані») і Рейчел Ніколс («Титани»).

«500 днів літа» (2009)

Джерело фото: KinoFilms.ua

Романтична комедія, знята відомим автором фільмів про Людину-Павука Марком Веббом, приємно вразила глядачів. Робота отримала нагороди трьох престижних премій: Національної ради кінокритиків США, Незалежного духу та Satellite Award.

Такий успіх досягнуто не тільки завдяки цікавому сценарію, а й чудовій грі таких акторів: Джозефа Гордон-Левітта («Сімейні узи»), Зоуї Дешанель («Майже знаменитий»), Меттью Грея Габлера («Мислити як злочинець»), Джеффрі Аренда («Світ через замкову щілину»).

Сюжет фільму заснований на історії кохання Тома і Саммер. Вони познайомилися на роботі, яку Том ненавидів, тому зустріти там Саммер стало для нього порятунком. Через деякий час між ними зароджується симпатія, але дівчина не хоче обтяжувати себе серйозними стосунками, і вони з Томом розлучаються.

Це тільки невеликий вступ перед історією, яка вражає драматичністю. Наприкінці фільму Саммер виходить заміж за іншого, а Том втрачає віру в справжнє кохання

«Пипець» (2010)

Джерело фото: kino-teatr.ua

Відмінна комедія, яка вражає жартами, грою акторів і кумедним сценарієм. У цій роботі Хлоя Грейс знялася вже в головній ролі.

Мінді (Хлоя Морец) та її батько Деймон Макріді (Ніколас Кейдж) — супергерої. Вдень вони тренуються і займаються бойовими мистецтвами, а ввечері сідають на мотоцикли і патрулюють місто. Метою їхньої діяльності є безпека жителів і покарання злочинців.

До них у команду хоче потрапити Дейв Лізевскі (Аарон Тейлор-Джонсон), який є одним із найбільших невдах школи. Новоспечена команда веде війну з безкарністю та криміналом, і постійно потрапляє в небезпечні сутички.

Більшу частину стрічки глядач сміятиметься і дивуватиметься комічності головних героїв, але варто бути готовими і до деяких драматичних вставок, що змусять поплакати.

Фільм приніс величезну популярність Хлої та іншим акторам, адже окрім глядацької симпатії він отримав кілька цікавих нагород. Імперія, IGN Awards та MTV Movie Awards нагородили його учасників за найкращі ролі.

Касові збори по всьому світу склали понад 96 млн доларів. Робота отримала продовження, і 2013 року вийшов «Пипець 2» з тими ж головними героями.

Читайте також: Девід Фінчер: найкращі фільми

«Впусти мене. Сага» (2010)

Джерело фото: ovideo.ru

Хороші фільми з Хлоєю Морец не обов’язково мають бути смішними або драматичними. Перед вами картина у ще одному близькому актрисі жанрі — жахи. Режисером роботи є відомий Метт Рівз («Монстро»). Стівен Кінг назвав цей проєкт найкращим фільмом жахів десятиліття.

В основі сюжету лежить історія дружби та кохання двох підлітків: Еббі (Хлоя Морец) та Оуена (Коді Сміт-Макфі). Хлопці живуть по сусідству і потрапляють у незручні та драматичні ситуації. Дедалі частіше навколо них відбуваються дивні вбивства та незрозумілі речі.

За роль у цій кінострічці Хлоя отримала нагороду премії «Сатурн» 2011 року в номінації «Найкращий молодий актор або актриса».

Яскравими обличчями фільму також є Річард Дженкінс («Їж, молись, кохай»), Еліас Котеас («Ілюзія обману»), Ділан Міннетт («Анатомія пристрасті»).

«Провінціалка» (2011)

Джерело фото: ovideo.ru

Перед глядачем класичний приклад комедії з елементами драми. Історія починається з подій, які відбуваються в родині МакМаллен. Батьки 13-річної Лулі (Хлоя Морец) ведуть розгульний спосіб життя і часто заглядають у склянку. Дівчинка, не витримуючи такого ставлення, пускається в перегони. Вона вирішує випробувати удачу і почати нове життя в Лас-Вегасі.

На шляху вона зустрічає дивного хлопця, який її переслідує. Через деякий час Лулі знайомиться з Глендою (Блейк Лайвлі), яка займається шахрайством. Дівчата об’єднуються і разом заробляють гроші, провертаючи афери. Ідилію порушує той самий переслідувач Едді (Едді Редмейн), який закохується в Лулі і вбиває Гленду. Подальші події сповнені драматизму і смутку.

«Телекінез» (2013)

Джерело фото: ФільмПро

Ця робота поєднала одразу три жанри: трилер, драму і фантастику. Фільм є продовженням екранізації роману Стівена Кінга «Керрі» 1976 і 2002 років. Гра незрівнянної Хлої Мор’єц вразила глядачів. Образ дівчини-відлюдниці з телепатичними схильностями, був ідеально втілений, і робота отримала низку нагород і номінацій.

Сюжет вражає драматичністю. Юна Керрі (Хлоя Морец) живе разом із мамою (Джуліанна Мур), дотримуючись усіх божих законів. Дівчина не має друзів, наражається на глузування та знущання однокласників, нікуди не виходить, а лише робить домашнє завдання та молиться. Але в 16 років Керрі почала змінюватися, а мати засуджувала бажання доньки мати подруг, фарбуватися і ходити на вечірки.

Разом із припливами гніву в дівчинки з’явилася незвичайна здатність пересувати предмети. Це обернулося катастрофою для оточення.

«Якщо я залишуся» (2014)

Джерело фото: infoids.ru

Драматична стрічка знята за мотивами однойменного роману Гейл Форман. Книга отримала позитивні відгуки читачів, і режисер Ар Джей Катлер («Нешвілл») купив права на її екранізацію. До акторського складу були запрошені Хлоя Морец на роль Мії Голл, Мірей Інос на роль Кет. Джеймі Блеклі зіграв Адама.

Сюжет розповідає історію життя сімнадцятирічної Мії, яка грає на віолончелі. Дівчина закохана в Адама і мріє мати з ним серйозні стосунки. Одного дня машина її сім’ї потрапляє в страшну аварію і забирає життя батьків, а сама Мія перебуває в комі. Перед дівчиною стоїть вибір: хоче вона жити далі чи їй уже нема для кого залишатися на землі.

Навколо життя та роздумів героїні над цим питанням і розвиваються подальші події стрічки.

«П’ята хвиля» (2016)

Джерело фото: kinoafisha.ua

Ще одна робота, знята за однойменним романом. Цього разу автором ідеї виступив Рік Янсі та надав книгу основою для створення постапокаліптичного фільму з елементами наукової фантастики.

Сюжет роботи заснований на 5 етапах вторгнення прибульців на Землю. Режисер Джей Блейксон («Спуск») максимально наближено відтворив картину захоплення планети. На кожному з п’яти етапів інопланетяни завдавали удару ще сильніше. Уряд намагався створити армію для протистояння непроханим гостям і силоміць змушував молодих хлопців вступати до її лав.

У центрі подій опиняється Кессі Салліван (Хлоя Морец) та її коханий Бен Періш (Нік Робінсон). Батьки дівчини гинуть, а її брат і хлопець перебувають у дитячому таборі, де їх навчають вести війну з прибульцями. Кессі нічого не лишається, як іти за ними і витягнути їх на свободу.

Любителям жанру фантастики і Хлої Морец цей фільм буде вельми цікавий. Світові касові збори стрічки склали 109 млн доларів.

«Листопадові злочинці» (2017)

Джерело фото: kinoafisha.ua

Фільм, що закриває топ найкращих робіт за участю Хлої Грейс Морец, знятий у жанрі кримінальної драми. В основі сюжету лежить роман Сема Мансона «Листопадові злочинці».

Головний герой Еддісон Шахт (Енсел Ельгорт) зустрічається з чарівною Фібі Зелені (Хлоя Морец). Хлопець пережив жахливу втрату матері та за підтримки найкращого друга Кевіна (Корі Гардрікт) і Фібі намагається жити далі.

Але одного ранку в кафе, де працював Кевін, лунає постріл. Еддісон переживає ще одну втрату. Хлопець намагається самостійно розібратися в тому, хто і навіщо скоїв цей злочин. Через самодіяльність у Еддісона з’являються проблеми в школі. Фібі всіляко підтримує хлопця і намагається знайти нові докази та докази.

Хлоя Морец, фільми за участю якої завжди цікаво дивитися, справжня зірка на екранах Голлівуду. Її акторська майстерність перебуває на найвищому рівні, що робить дівчину такою популярною і обожнюваною. Фільмографія актриси складається з проектів різних жанрів і припаде до смаку будь-якому глядачеві.

Унікальна добірка новин від нашої редакції