Доктор Мангеттен: найсильніший персонаж, біографія, здібності

Estimated read time 1 min read

Досуг

robertss 02.09.2023 Article

Відчути атмосферу альтернативної реальності, в якій мешкає легендарний «хранитель» Доктор Мангеттен, а також ознайомиться з його біографією та унікальними надздібностями допоможе матеріал, заснований на оригінальній версії популярного американського коміксу.

Хто він — таємничий містер Мангеттен?

Як і будь-який персонаж саги про «Хранителів», Доктор Мангеттен має яскраву, а часом неординарну і драматичну біографію. Справжнє ім’я героя — Джонатан Остерман. Народився Джон у родині звичайного американського годинникаря. Не бажаючи, щоб малюк провів найкращі роки свого життя в задушливій майстерні, батько закликає сина присвятити кар’єру вивченню ядерної фізики.

Переломною подією в долі майбутнього Доктора Мангеттена стає вступ і навчання в Прінстонському університеті, який він успішно закінчує 1958 року. Рік по тому молодий учений стає співробітником дослідницької лабораторії, у стінах якої він проводить низку успішних експериментів у сфері атомної енергії. Водночас Джонатан знайомиться з чарівною асистенткою Джені Слейтер, з якою у нього зав’язуються романтичні стосунки.

Одного разу, повернувшись до лабораторії по годинник коханої, Доктор Мангеттен виявляється замкненим у приміщенні для проведення експериментів. До свого жаху він виявляє, що автоматичні двері камери замкнені, а скасувати старт досліду вже неможливо. Врятуватися вченому не вдається, він трагічно гине на очах у колег.

Після смерті Остермана в лабораторії спостерігається синє світіння і поява загадкових істот. У результаті розслідування з’ясовується, що насправді Джонатан не помер, а всього лише позбувся фізичної оболонки. З плином часу вчений починає «знаходити» нове тіло. Його шкіра набуває синього відтінку, а в очей зникають зіниці. Трансформуючись, тіло вченого стає сильнішим і витривалішим, а спектр почуттів, включно зі сприйняттям часу і простору — досконалішим.

Поступово Доктор Мангеттен (Doctor Manhattan) віддаляється від загальнолюдських «проблем» і перестає брати участь у їх вирішенні. Наприклад, знаючи про те, що на життя Джона Кеннеді буде скоєно замах, супергерой не вживає жодних заходів для порятунку президента. Однак, незважаючи на специфіку сприйняття світу і подій, що в ньому відбуваються, Доктор Мангеттен не відмовляється від допомоги людству. У період війни у В’єтнамі він приєднується до команди «охоронців» і, згодом, запобігає ядерному конфлікту між США та Радянським Союзом.

Надлюдські здібності Доктора Мангеттена

Після «нещасного випадку» в лабораторії, герой набуває безліч неймовірних навичок. Наприклад, він отримує можливість керувати кодом ДНК. Ця здатність дозволяє йому відновлювати тіло на молекулярному рівні, а також змінювати фізичні властивості живих і неживих об’єктів. Доктор Манхеттен на Марсі збирає механічні та скляні конструкції з піску, застосовуючи для цієї мети «енергію створення матерії». Крім перерахованих здібностей, Доктор Манхеттен володіє техніками:

  • телепортації;
  • телекінезу;
  • біологічного поділу клітин;
  • невловимості;
  • левітації.

У коміксі та фільмі «Хранителі» Доктор Мангеттен жодного разу не проявляє ознак фізичної втоми або старіння. За його власними словами, він залишається точно таким самим, яким був у день свого «перевтілення» в образ надлюдини. Беручи до уваги ці фактори, можна припустити ймовірність того, що нова «природа» Доктора Мангеттена безсмертна.

Доктор Мангеттен: фільм «Хранителі» і образ у ньому

На противагу іншим учасникам команди «хранителів» (Нічної Сови, Комедіанта, Роршаха, Шовкового Примари і Озімандії), єдиний, хто має здібності надлюдини — Доктор Мангеттен. Фільм розкриває всі грані його героїчної особистості. Незважаючи на неординарність образу (включно із зовнішніми даними), персонаж Джонатана Остермана є позитивним. Саме на ньому (Докторі Мангеттені) лежить місія захисту американської нації від зовнішньої загрози та порятунку людської цивілізації від ядерного Армагедону.

Доктор Мангеттен: мем

Завдяки приголомшливій популярності фільму Зака Снайдера «Синій хлопець із сяючими очима» Доктор Мангеттен перетворився на ідеальний об’єкт для створення інтернет-мемів. Їхній головний посил полягає в іронічному «кепкуванні» над людиною, яка зуміла впоратися з елементарним побутовим завданням. Хорошими прикладами слугують меми Доктора Мангеттена з розплутуванням кабелю навушників, складанням простих арифметичних чисел і проходженням чергового рівня комп’ютерної гри.

Доктор Мангеттен — культовий персонаж коміксів, що стоїть в одному ряду з Бетменом і Суперменом. Біографія, образ, що запам’ятовується, і дивовижні надздібності роблять Доктора Мангеттена одним із найяскравіших екранних героїв сучасності.

Дізнавайтеся про все першими

Підпишіться і дізнавайтеся про свіжі новини Казахстану, фото, відео та інші ексклюзиви.

You may also like

Как правильно использовать пушер

Фільми, від яких не можна відірватися: кіноподорож

Лучшие топ 20 турецких сериалов — по мнению зрителей

Найсильніший знак зодіаку: рейтинг астролога

Книги для підняття настрою: добірка найкращих

Кігтеточка своїми руками: 3 простих і доступних варіанти