Site icon Express News

Універсальний пиріг — тісто дивовижне, а начинка може бути будь-якою











Фаворит серед пирогів.

Такий пиріг стане вашим фаворитом! Тісто універсальне: сюди можна додати як солону, так і солодку начинку. Щоразу змінюючи начинки, ви отримаєте новий смак пирога, хоча тісто залишиться тим самим!

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 200 гр.;
  • Вершкове масло — 100 гр.;
  • Сіль — 1/2 ч. л.;
  • Розпушувач — 1/2 ч. л.;
  • Сметана 20% — 4 ст. л.;

Інгредієнти для начинки:

  • Картопля — 300 гр.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Гриби — 200 гр.;
  • Твердий сир — 100 гр.;
  • Рослинна олія для смаження;
  • Сіль та чорний перець за смаком.

Приготування:

Натріть на тертці холодну вершкову олію, пальцями перетріть її з борошном у крихту. Додайте сіль та розпушувач. Потім додайте сметану, перемішайте, замісіть тісто. Покладіть у пакет у холодильник на 20 хвилин, поки готуєте начинку.

Гриби обсмажте із цибулею до золотистості, посоліть. Форму вистеліть половиною тіста.

Нижній шар — гриби з цибулею, далі — тонко нарізані скибочки картоплі, останній шар — натертий сир.

Закрийте пиріг другою половиною тіста, защипніть краї. Випікайте при 200 градусах протягом 35-40 хвилин.

Хрумка скоринка, ситна і соковита начинка — такий простий, але напрочуд смачний пиріг!



Exit mobile version