Site icon Express News

Породи Свиней Для Фермерства Та Присадибного Господарства – Q&A – “У вас питання? – У нас відповідь!”

Вибір типу свині іноді може бути складним процесом.

Це тому, що в усьому світі існують сотні порід свиней, що робить усе завдання ще складнішим і складнішим.

Крім того, щодня з’являються нові породи свиней, тому що сучасні селекціонери постійно розробляють нові типи свиней, щоб покращити такі бажані якості, як якість м’яса, швидкий ріст і стійкість до хвороб.

Вибір породи свиней багато в чому залежить від конкретних цілей і завдань:

А.Ви зацікавлені у створенні свиноферми як бізнесу?

Для фермера, який хоче відкрити свиноферму, на її успіх буде сильно впливати обрана порода свиней.

Б.Вас цікавить розведення свиней на невеликій фермі для особистого користування?

Для дрібного фермерства рішення в основному ґрунтується на особистих уподобаннях і бажаних результатах.

У цій статті ви знайдете різні популярні породи свиней, у тому числі добре відомі та менш відомі породи, а також породи, які вирощуються у великих і менших масштабах.

1.Беркшир

Витоки


Беркширські свині були виведені методом схрещування наприкінці 18 століття, коли поєднали два різних типи свиней. 

Оригінальна беркширська свиня мала червонуватий або піщано-коричневий колір і була схрещена з маленькими чорними свинями з Азії.

Риси

Через високу концентрацію жиру вони вважаються салоподібними свинями. Вони також є частиною великої породи свиней через свій розмір.

Інші особливості Беркширської свині:

  • Великий розмір
  • Висока концентрація жиру
  • Насичений темний колір шкіри
  • Легко підняти
  • Хороша якість туш завдяки їх міцності
  • Висока плодючість
  • Більша тривалість життя, ніж у інших порід
  • Від 8 до 10 поросят породи Беркшир двічі на рік

Відомий за:

Беркширських свиней в основному використовують і розводять заради високоякісного м’яса.

Їх м’ясо має насичений темний колір і славиться відмінною мармуровістю, ніжністю і насиченим смаком. У кулінарному світі беркширське м’ясо вважається надзвичайним кулінарним шедевром.

Беркширські свині є легкою для вирощування породою. Вони мають чудову якість туші завдяки своїй міцності, хорошому темпераменту та швидкому зростанню, а також відносно адаптовані до різних умов.

Крім того, підсвинки та свиноматки породи Беркшир можуть мати в середньому від 8 до 10 поросят і навіть можуть народжувати два виводки поросят щороку, що робить їх чудовим вибором для заводчиків.

Добре для:

Загалом беркширська свиня може бути життєздатним варіантом для тих, хто шукає породу, яка пропонує високоякісне м’ясо та легкість утримання.

2.Дюрок

Витоки


Свиня Дюрок — домашня свиня і одна з найдавніших порід свиней. 

Цей вид свиней з’явився в результаті схрещування рудих свиней з Нью-Йорка під назвою Red Duroc або Jersey Reds та інших промислових свиней змішаних порід.

Риси

Червоний дюрок або джерсійський червоний передав деякі риси, які високо цінує будь-який фермер. В цілому результат цього схрещування був успішним.

Серед визначальних рис цієї свині є:

  • Темно-червоний колір шкіри
  • Здатність до швидкого росту
  • Здатність перетворювати корм в м’язову масу навіть при мінімальних кількостях
  • Міцне мускулисте тіло і чудова тушка
  • Спокійна особистість
  • Великі розміри посліду
  • Довголіття свиноматок
  • 10-15 поросят Дюрок двічі на рік

Відомий за:

З першого розведення це було визнано однією з найкращих м’ясних свиней для невеликих господарств . Усі ці позитивні риси все ще роблять свиней Дюрок дуже привабливими, настільки, що фермери продовжують їх схрещувати для покращення різних типів свиней.

Основна причина вирощування свиней Дюрок? Окрім майже ідеальних властивостей, дюроки вирощуються через якість м’яса. Їх м’ясо відоме своїм червонуватим кольором, відмінною мармуровістю, соковитістю і смаком.

Найкраще те, що, як і беркширські свині, дюроки мають темнішу шкіру, тому фермерам легко вирощувати їх на відкритому повітрі, оскільки вони не страждають від опіків шкіри.

3.Гемпшир

Витоки


Гемпширська свиня — найстаріша порода свиней в Америці, що походить з Англії, зокрема Північної Англії та Шотландії. 

Незважаючи на те, що вона походить з Англії, гемпширська порода була виведена в Америці шляхом схрещування англійських порід з американськими свинями.

Риси

Незважаючи на своє англійське коріння, гемпширська свиня може похвалитися кількома відмінними рисами:

  • Швидкий ріст навіть швидше йоркширської свині
  • Середньо-велике мускулисте тіло
  • Відмінна якість тушки
  • Додаткова тривалість життя свиноматок
  • Хороший темперамент і легкість у зверненні
  • Плідне розведення
  • Гарні материнські навички
  • Тривалий термін служби до 12 років
  • Великі посліди до 12 поросят.

Відомий за:

Гемпширських свиней, як правило, вирощують і віддають перевагу за їх чудове м’ясо.

Але чому він відмінний?

У них одне з найпісніших м’ясних продуктів без зайвого жиру. Їх спина є найбільш популярною і бажаною, особливо серед кухарів для приготування делікатесів. Крім того, їх великий розмір забезпечує велику кількість м’яса. Крім того, гемпширське м’ясо також використовується для виробництва бекону і шинки.

Добре для:

Цих свиней можна успішно вирощувати як у присадибних, так і в невеликих фермерських господарствах і промислових свинарських підприємствах.

4.Честер Уайт

Витоки


Свині Chester White походять із Пенсільванії – це одомашнені свині, виведені шляхом схрещування великих місцевих білих свиней і білих кабанів, імпортованих з Англії.

Риси

Ці свині зазвичай мають середній або великий розмір і суцільну білу шкіру. Зазвичай їх розводять заради високоякісного м’яса, але їхні риси також роблять їх хорошими для селекції, зокрема:

  • Витривалість, оскільки це найвитриваліші свині серед білих порід
  • Поступливий і доброзичливий темперамент
  • Вишукане м’ясо з високим вмістом жиру
  • Обґрунтованість
  • Чудова материнська здатність
  • Прийнятна тривалість життя 6-8 років
  • Висока плодючість

Відомий за:

Незважаючи на те, що свині честерської білої породи ростуть відносно повільно порівняно з більш популярними породами, такими як дюрок і йоркшир, вони мають хороший коефіцієнт перетворення корму на м’ясо, вимагаючи менше корму для отримання більшої кількості м’яса.

Як згадувалося, Chester Whites в основному розводять для виробництва м’яса, їхнє м’ясо має високий вміст жиру та характерний смак, що робить його ідеальним для бекону.

Добре для:

Підводячи підсумок, можна сказати, що свині Chester White є універсальними і їх можна успішно вирощувати в різних системах і середовищах. Вони є популярним вибором як для малих, так і для великих свинарів.

5.Ландрас

Витоки


Ще одна біла домашня свиня в списку – свиня Ландрас. 

Свині ландрас були виведені шляхом схрещування місцевих свиней у Данії з іншими великими білими породами свиней. 

Багато років потому цю породу свиней все ще використовують для схрещування та покращення якості м’яса інших порід свиней.

Риси

Це дуже універсальні свині, яких можна вирощувати в різних системах утримання в приміщенні та на відкритому повітрі.

Серед їхніх рис:

  • Мускулисте тіло
  • Велика довжина тіла
  • Тривалий термін служби від 10 до 15 років
  • Чудові материнські навички
  • Виробництво великих приплодів від 10 до 15 поросят
  • Інтелект
  • Спокійний темперамент

Відомий за:

Чи придатні свині ландрас для м’яса? Так, свині породи ландрас придатні для виробництва м’яса, оскільки їх спеціально вирощують для цього. Що відрізняє їх від інших типів свиней, так це добре м’ясну тушу, яка зазвичай використовується для виробництва свіжої свинини, шинки та бекону.

Їх м’ясо має гарний мармуровий вигляд завдяки внутрішньом’язовому жиру, має ідеальну ніжність, соковитість і смак.

Добре для:

Чи чудово їх виховувати? Свині породи Ландрас є популярним вибором для промислового свинарства завдяки своїй легкій та швидкій адаптації та хорошому коефіцієнту перетворення корму на м’ясо.

6.Польща Китай

Витоки


Округ Воррен, штат Огайо, є місцем народження польсько-китайської свині, яка була створена шляхом схрещування маленьких китайських свиней з різними європейськими породами свиней, включаючи беркширську.

Ця порода свиней є однією з найстаріших, найбільших і важких порід свиней. Завдяки своїй давній історії та великим розмірам, цей тип свиней є чудовим вибором для фермерів, які хочуть вирощувати свиней.

Риси

Польська китайська свиня має такі ознаки:

  • Велике і міцне тіло і тушка
  • Здатність виробляти великі приплоди до 17 поросят
  • Спокійний темперамент
  • Тривалий термін служби.

Відомий за:

Вирощена в основному для виробництва м’яса, польсько-китайська свиня насправді є свинею на салі, яка також дає велику кількість нежирного м’яса.

Ця всеїдна свиня із задоволенням їсть як рослини, так і тварин і має відмінне співвідношення корму до м’яса, легко перетворюючи корм на якісне м’ясо.

Для фермерів це означає менші витрати на корми та більше м’яса. Однак, оскільки ці свині виростають до значних розмірів, фермери, які обирають цю породу, повинні забезпечити достатньо місця для їх вирощування.

Добре для:

М’ясо польсько-китайської свині високо цінується в промисловому виробництві свинини в Сполучених Штатах, і це насправді найкраща порода для цієї мети.

Звичайні продукти, виготовлені з цієї породи свиней, включають шинку, ковбаси, бекон і свинячі відбивні.

7.Йоркшир

Витоки


Породжена в Англії в 18 столітті, йоркширська свиня була виведена шляхом схрещування великих корінних білих свиней Північної Англії з меншими білими китайськими свинями.

Йоркширська свиня — порода середнього розміру з міцним і міцним тілом і чудовою довжиною.

Риси

Серед його основних рис:

  • Здатність виробляти великі приплоди до 12 йоркширських поросят
  • Виняткові материнські навички
  • Термін служби до 10 років
  • Вражаюча якість м’яса

Відомий за:

Незважаючи на свої дивовижні риси, йоркширська свиня відома тим, що має повільний темп росту.

Хоча йоркширська свиня, можливо, не найшвидше зростаюча порода, вона залишається однією з найпопулярніших порід промислового виробництва свинини в Сполучених Штатах.

Їх м’ясо дуже цінується, особливо для беконних виробів.

Добре для:

Ще одна важлива особливість цих середніх типів свиней полягає в тому, що вони дуже активні. Вони люблять бігати та досліджувати, що робить їх кращими для ферм із достатнім простором.

Без достатнього простору для витрати енергії з ними може стати важко керувати. Але коли їм достатньо місця для пересування, йоркширські свині, як правило, слухняні, ними легко керувати.

8.Великий Чорний

Витоки


Для дрібномасштабного або сталого фермерського господарства хорошою породою свиней є велика чорна свиня. 

Як випливає з назви, ця свиня велика і чорна і з’явилася в результаті розведення чорних порід свиней з Девона і Корнуолла з іншими породами свиней з Ессекса, Саффолка і Кента.

Риси

Особливості великої чорної свині включають:

  • Великі розміри тіла
  • Сильні материнські інстинкти
  • Тривалий період плодючості
  • Великий послід 8-10 поросят
  • Надзвичайно поступливий і спокійний темперамент
  • Термін служби до 10 років

Відомий за:

Великі чорні свині вирощуються в основному заради м’яса, яке є нежирним, ніжним і без надлишку жиру.

Їхнє м’ясо було популярним у виробництві м’яса, особливо для бекону, і зараз часто використовується в ресторанах для особливих страв для гурманів завдяки його чудовому смаку та текстурі.

Добре для:

Ця порода свиней добре почувається в будь-яких кліматичних умовах, є доброзичливою та соціальною, добре почувається в групах тварин.

Ідеальним середовищем для цих свиней є вулиця, і вони погано почуваються в системах інтенсивного свинарства.

9.Великий Білий

Витоки


Велика біла свиня є однією з найпопулярніших порід для інтенсивного свинарства в усьому світі. 

Вони походять від йоркширської породи свиней, але їх точне походження важко простежити.

Риси

Основні характеристики цієї свині:

  • Довгий і великий розмір тіла
  • Швидкий темп росту
  • Виняткові материнські здібності та висока продуктивність молока
  • Великі розміри посліду
  • Ніжний і доброзичливий темперамент
  • Висока адаптивність

Завдяки своїй витривалості та здатності до адаптації велика біла свиня широко використовується в сучасних програмах розведення. Це улюблена порода протягом десятиліть.

Відомий за:

Як і багато інших порід свиней, великих білих свиней в основному вирощують заради м’яса. Незважаючи на великі розміри і швидке зростання, ці свині не накопичують багато жиру. Беконна промисловість є основним споживачем нежирного м’яса, яке має ідеальний відсоток жиру.

Добре для:

Чи можуть дрібні фермери також вирощувати великих білих свиней? Однозначно так. Великі білі свині можуть процвітати на відкритому повітрі, у відкритих приміщеннях або в закритих приміщеннях. Їхня здатність швидко адаптуватися до умов ув’язнення робить їх улюбленою породою в комерційному свинарстві.

10.Старі Місця Глостершира

Витоки


Gloucestershire Old Spot (GOS) — одна з найстаріших племінних плямистих свиней у світі. 

Ці свині мають зовнішній вигляд, схожий на далматин, з білою шерстю та чорними плямами.

Ця порода була виведена в долині Берклі в графстві Глостершир, Англія, але точні породи, задіяні в спаровуванні, до кінця не відомі. Дехто вважає, що GOS — це щось середнє між оригінальною глостерширською свинею (велика брудно-біла свиня з висунутими вухами та плетенками) і непокращеною беркширською (свиня пісочного кольору з гострими вухами та чорними плямами). Однак обидві породи зараз вимерли, тому це неможливо знати напевно.

Добре для:

Незважаючи на невідоме походження, свині породи GOS чудово збирають їжу і можуть легко інтегруватися в невелику ферму. Вони самодостатні та є ідеальною породою свиней для фермерів, які хочуть вирощувати пасовищних свиней.

Риси

Свині GOS є слухняними, розумними та плідними, свиноматки можуть народжувати в середньому 10 поросят за послід, а деякі – до 12. Крім того, свиноматки мають чудові материнські навички та високу продуктивність молока.

Відомий за:

Що стосується м’яса, свині GOS мають дуже темний колір, відмінну мармуровість і соковиту консистенцію. ГОС свині можуть відрізнятися за вагою і відсотком жирності. Ті, хто віддає перевагу більш жирне м’ясо, можуть дозволити цим свиням набирати більше ваги, а інші можуть вибрати середню вагу.

На жаль, The Livestock Conservancy класифікує свиню GOS як породу, що знаходиться під загрозою зникнення, через її низьку чисельність. У Сполучених Штатах щорічно реєструється менше 200 осіб, а населення світу становить менше 2000 осіб.

11.Мангаліца(Мангалица)

Витоки

Хоча існує багато різних порід свиней, свиня Мангаліка є справді винятковою та виділяється з-поміж інших завдяки своїй характерній вовняній шерсті та неперевершеній якості м’яса.


Ця домашня свиня була створена шляхом схрещування різних порід румунської салонти, угорської бакони, європейського кабана та сербської шумадії. 

Свиня мангалиця відрізняється своєю унікальною світлою вовняною шерстю, і це єдина порода свиней, шкіра якої покрита вовною.

Риси

Незважаючи на густу шерсть, вони можуть процвітати в різних кліматичних умовах, від низьких температур до теплих середовищ, таких як Флорида чи Каліфорнія.

Свині породи мангаліка люблять проводити час на свіжому повітрі та не потребують догляду, оскільки є природними фуражниками. Вони із задоволенням шукають їжу в лісах, на пасовищах і луках. Їхній темперамент спокійний і невимушений, вони добре спілкуються, що робить їх ідеальними для групового виховання.

Відомий за:

Кухарі високо цінують м’ясо свиней Mangalica завдяки своїй дієті з фуражів, пшениці та ячменю, що забезпечує високу мармуровість, кремово-білий жир і високий рівень омега-3 жирних кислот і природних антиоксидантів.

У туші 65-70% жиру і 30-35% нежирного м’яса.

Сало свиней Mangalica відрізняється від іншого свинячого сала тим, що воно легше та плавиться при нижчій температурі.

Добре для:

Ці свині не вимагають настільки мало догляду, що підходять для невеликих ферм і присадибних господарств, які хочуть вирощувати свиней і насолоджуватися чудовим м’ясом.

12.Пасовище Айдахо

Витоки


Свині Айдахо— відносно нова порода у світі свинарства, виведена в США в 2006 році. Для створення породи селекціонери схрестили три породи свиней: дюрок, олд-беркшир і кунекуне.

Риси

Отримані свині середнього розміру, кнури важать близько 600-700 фунтів і свиноматки важать близько 400-500 фунтів. Незважаючи на те, що пасовищні свині Айдахо менші за традиційні породи свиней, вони мають міцне тіло з довгою спиною та добре розвиненими плечима.

Інші риси, успадковані від трьох порід, включають:

  • Лагідний і поступливий темперамент
  • Висока плодючість зі здатністю давати великі посліди до 10 поросят
  • Сильні материнські навички.

Одна унікальна риса пасовиських свиней Айдахо полягає в тому, що вони пасуть траву, а не вкорінюються, як інші свині. У той час як пасовищні свині штату Айдахо пасуться на траві, вони потребують додаткового корму для задоволення своїх харчових потреб. Незважаючи на їх пасовище, вони не харчуються виключно травою і потребують додаткового корму.

Відомий за:

Як і інших свиней, пасовищних свиней штату Айдахо вирощують заради м’яса, яке є делікатесом, оскільки їх годують травою. М’ясо містить більше омега-3 жирних кислот і має більш мармуровий колір, ніж інші види м’яса.

Добре для:

Завдяки невеликому розміру, пасовищній поведінці та слухняному темпераменту пасовищні свині Айдахо підходять як для дрібних фермерів, так і для великих комерційних операцій.

13.Американська Морська Свиня

Витоки


Американська морська свиня – це невелика порода домашніх свиней, яка існує вже багато століть. 

Точне розведення, яке призвело до створення цієї породи, невідоме, але деякі підозрюють, що серед можливих предків є червона морська свинка, яка зникла в 19 столітті.

Риси

Деякі ключові риси американського гвінейського свиня включають:

  • Маленький розмір
  • Пристосований характер
  • Поступливий темперамент і простий у зверненні
  • Хороші кормозбирачі
  • Тривалий термін служби від 10 до 15 років

Відомий за:

Невеликі розміри та доброзичлива поведінка американських морських свиней роблять їх не лише чудовими для виробництва м’яса, але й як домашніх тварин.

Вони відомі тим, що чудово ладнають з дітьми та можуть стати турботливими та розважальними товаришами у дворі.

Добре для:

Ця порода є стійким варіантом для власників присадибних ділянок і дрібних фермерів через низькі потреби в обслуговуванні та низький вплив на навколишнє середовище.

Їхнє м’ясо високо цінується за темний і ароматний смак, його часто порівнюють з м’ясом дикого кабана. Однак, хоча американські гвінейські свині можуть бути чудовими фуражирами, вони, як правило, швидко набирають вагу.

Селекціонери та фермери повинні стежити за своїм раціоном і обмежити споживання зерна, щоб підтримувати здорову вагу.

14.П’єтрен

Витоки

Свині п’єтрен названі на честь села, звідки вони походять.


Хоча їхнє точне походження невідоме, вважається, що місцеві жителі вибірково розводили їх, щоб створити дуже м’язисту породу свиней.

Вважається, що це пов’язано з генетичною мутацією, відомою як галотановий ген синдрому свинячого стресу, яка викликає гіпертрофію. Цей ген робить їх більш м’язистими.

Риси

Незважаючи на свою громіздкість, свині п’єтрен класифікуються як порода свиней середнього розміру та мають біло-сірувату рябу шерсть з деякими темними плямами.

Свиноматки цієї породи є плідними, але, як відомо, їм бракує материнських навичок і не виробляє молока.

Відомий за:

Завдяки своїй гіпертрофічній природі свині породи П’єтрен мають високий відсоток нежирного м’яса, що робить їх популярним вибором для виробництва свіжого м’яса. У Європі вони активно виробляються в таких країнах, як Німеччина та Іспанія.

Однак деякі заводчики вважають за краще не розводити їх з іншими чистими п’єтренськими свинями через їхній ген галотану. У таких країнах, як Англія, заводчики вирішують змішувати п’єтренських свиней з іншими породами свиней і утримувати лише невелику кількість чистокровних п’єтренських свиней.

15.Червоний Плетінь

Червона плетена свиня є однією з порід, які перебувають під загрозою зникнення Американської організації з охорони порід худоби. Проте Асоціація свиней Red Wattle Hog активно заохочує фермерів допомагати цій породі рости та розширюватися.

Ця порода вважається спадщиною, тобто її зберегли фермери та заводчики, які цінують її унікальні характеристики.

Риси

Свині породи Red Wattle мають міцне, масивне тіло та червону шерсть із м’ясистими, схожими на плетені виступами на шиї.


Хоча деяка історія свідчить про те, що ця свиня є результатом схрещування двох плетених червоних свиноматок з дюроком, її справжнє походження оповите таємницею.

Ці свині відомі своїм м’яким характером, стійкістю до хвороб і швидким ростом. Вони є чудовими фуражниками і добре підходять для тих, хто хоче отримати пасовищне м’ясо.

Добре для:

Вони також добре почуваються в обмеженому просторі та є чудовим вибором для дрібних фермерів, оскільки їх не складно вирощувати та вони можуть забезпечити значну кількість м’яса. Доросла свиня породи червоний плет може важити від 800 до 1200 фунтів.

Відомий за:

М’ясо свині Red Wattle має дуже темно-червоний колір, який іноді помилково приймають за яловичину. Він мармуровий і має чудовий смак.

16.В’єтнамська Буржуйка

Витоки

Якщо вас цікавлять маленькі свині, в’єтнамська пузата свиня – це традиційна порода домашніх свиней, яка походить із В’єтнаму. Ці свині відносно менші за інші типи свиней, і деякі навіть вважають їх мініатюрними або міні-свинями, що робить їх популярними в якості домашніх тварин.


Точне походження в’єтнамської пузатої свині не зовсім ясно, але вважається, що порода з’явилася в результаті схрещування різних дрібних порід свиней з Південно-Східної Азії та Китаю.

Риси

Незалежно від того, як вони були розведені, ці маленькі свинки відомі своєю винятковою дружелюбністю, спокійним темпераментом і розумом. Їх навіть можна навчити трюкам, проявивши трохи терпіння, і вони чудово спілкуються з іншими свинями чи навіть іншими видами тварин.

Добре для:

В’єтнамські пузаті свині всеїдні і люблять бути на свіжому повітрі. Вони добре підходять для багнистої місцевості або місцевості біля води.

Відомий за:

В’єтнамські пузаті свині зазвичай не вирощуються для виробництва м’яса. Більшість заводчиків вважають за краще тримати їх як домашніх тварин через їх доброзичливий характер. Перевагою цих свиней є те, що вони стійкі до хвороб і паразитів.

17.Мулоногий

Витоки

Мулолапі свині є рідкісними й унікальними породами, які вважаються культурною спадщиною через їхнє історичне значення та риси.


Хоча їх походження невідоме, історичні документи свідчать, що ці типи свиней вперше були знайдені в Індіані та деяких частинах Мексики.

Відомий за:

Порода була майже вимерла в 20 столітті, але зараз є невеликі групи заводчиків, які вирощують їх заради м’яса. Більшість свиней породи Мулфут можна знайти в штатах Міссурі та Джорджія.

Риси

Мулолапі свині невеликого розміру, чорного забарвлення, іноді мають білі відмітини. Їх назвали за зовнішнім виглядом, оскільки вони мають лапу, схожу на мула, з нероздвоєним копитом.

Добре для:

Вони ніжні та спокійні та можуть процвітати в різних типах клімату та середовища. Ці свині є природними фуражирами, вони цінують свою свободу та люблять місцевість, наприклад пасовища та пасовища.

Свиноматки мають хороші материнські навички, народжуючи в середньому п’ять поросят за один приплід. Тим не менш, розмір посліду породи мулолапий менший у порівнянні з іншими типами свиней.

18.Тамворт

Витоки


Свиня Темворт — це домашня порода свиней, яка походить із Сполученого Королівства та є одним із найрідкісніших видів свиней у світі.

Риси

Ці свині мають виразний рудий колір і середнього розміру з вузькими мордами. Свині породи Темворт відомі тим, що вони надзвичайно доброзичливі, спокійні та активні, процвітають на відкритому повітрі, де вони можуть шукати їжу цілий день.

Вони відмінно справляються з укоріненням і є чудовим вибором для систем управління пасовищами.

Ці коричневі свині є витривалою породою з природною стійкістю до хвороб і паразитів. Однак вони, як правило, мають повільний темп росту та невеликі розміри посліду.

Темвортська свиня — одна з найстаріших порід свиней у світі, походження якої сягає початку 19 століття. Незважаючи на їх історичне значення, свині породи Темворт не такі популярні серед заводчиків і фермерів і в даний час класифікуються як порода, що знаходиться під загрозою зникнення.

Відомий за:

Незважаючи на те, що свині породи Темворт не є поширеною породою, вони мають великий потенціал. Їхнє м’ясо має високу якість, неповторний смак і ніжність, а також необхідну кількість жиру, що робить його ідеальним для бекону.

19.Герефорд

Герефордська свиня — це рідкісна порода, внесена до списку пріоритетів Управлінням охорони худоби, яке має на меті заохотити заводчиків і фермерів допомогти зберегти цю зникаючу породу.

Риси

Ці свині можуть похвалитися інтенсивним рудим забарвленням, тілом середнього розміру та доброзичливим і слухняним темпераментом. Вони добре адаптуються до нових умов і можуть вирощуватися як у закритих, так і відкритих системах і в різних кліматичних умовах.

Відомий за:

Мало того, вони є витривалою породою з хорошою швидкістю росту та співвідношенням м’яса до жиру. Їхнє м’ясо ароматне та ніжне, з ідеальною кількістю жиру та нежирних шматків.

Добре для:

Завдяки своєму легкому характеру свині герефордської породи є чудовим вибором для дрібних фермерів або початківців, які хочуть почати розводити свиней.

20.Кунекуне

Витоки


Свині кунекуне – це різновид мініатюрних свиней, які ідеально підходять для невеликих ферм. 

Вони походять з Нової Зеландії і можуть вважатися символом місцевості.

Вони дуже доброзичливі і невимушені, а на думку деяких вчених, у них чудова пам’ять.

Відомий за:

Їх милий зовнішній вигляд робить їх популярними в якості домашніх тварин. В даний час свині Кунекуне є тваринами-компаньйонами в таких країнах, як Австрія, Канада, Данія, Німеччина, Португалія, Швейцарія та Сполучені Штати.

Єдине місце, куди їх заборонено, це Австралія через міркування біозахисту.

Риси

Ці свині бувають різних кольорів, включаючи чорні, білі, червоні, кремові, золоті, чорно-білі і навіть триколірні.

Вони можуть жити від 8 до 16 років, народжувати від 6 до 12 поросят за послід і важити до 220 фунтів.

6 Речей, На Які Слід Звернути Увагу При Виборі Типу Свині

Немає правильного чи неправильного типу свині, існує лише тип, який підходить для ваших потреб і обставин.

Як я вже зазначав раніше, перше, що потрібно враховувати при виборі конкретного типу, — це ціль, яку ви хочете досягти.

Однак є й інші фактори, які також слід враховувати. Ось кілька порад щодо того, на що слід звернути увагу при виборі породи свиней:

1.Клімат

Свиня, яку ви виберете, має бути такою, яка може процвітати в кліматі вашої місцевості. Деякі свині пристосовані до теплої погоди, а інші добре живуть у холодному кліматі. Деякі свині дуже пристосовані і можуть витримувати різні типи кліматичних умов.

2.Місце проживання

Ви вже підготували місце для своїх свиней? Якщо ні, скільки вільного місця у вас є? Деякі види свиней більші і вимагають більше місця. З іншого боку, є свині середнього розміру, які люблять бути активними і потребують більше місця для споживання енергії. Отже, спробуйте отримати уявлення про те, скільки місця ви готові виділити для вирощування свиней.

3.Годувати

Деякі свині є хорошими фуражирами, а інші ні. Деякі свині потребують лише невеликої кількості корму на додаток до того, що вони пасуть, тоді як інші більше залежать від корму, який ви надаєте. Ви повинні враховувати, що деякі породи свиней мають вищі потреби в кормах, ніж інші, і ці вимоги також повинні відповідати вашому бюджету.

4.Стійкість до хвороб

Хочете свиню більш стійку до хвороб чи цей аспект вас зовсім не стосується? Деякі свині не страждають від звичайних свинячих захворювань або паразитів, тоді як іншим може знадобитися більше антибіотиків і відвідування ветеринара.

5.Ринковий попит

Цей фактор застосовується лише тоді, коли ви плануєте розпочати бізнес як свинарство.

Коли ви вирощуєте свиней для особистого споживання, вас цікавить не ринковий попит на тип свиней, який ви вирощуєте, а скоріше тип свиней, який ви надаєте перевагу особисто.

З точки зору бізнесу, вам слід дослідити, який тип свиней має більший попит на ринку. Одні свині користуються більшим попитом, але дешевші, а інші менш потрібні на ринку і ціна на м’ясо дорожча.

6.Темперамент і поведінка

Це вирішальні фактори, які слід враховувати при виборі породи свині. Хоча більшість свиней відомі своїм спокійним і легким у зверненні характером, є деякі породи, з якими досить важко поводитися.

Контролювати свиней або змінювати їх поведінку неможливо. У наш час існує багато методів та інструментів управління, як, наприклад, ЕЛЕКТРИЧНИЙ СТРИЖЕНЬ ДЛЯ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ, який можна використовувати, щоб утримувати їх на місці.

З мого особистого досвіду, у мене було кілька свиней породи Дюрок, які активно шукали їжу на моїй землі. Деякий час вони мене мучили. Але я засвоїв свій урок.

Тому завжди враховуйте темперамент і поведінку породи свиней.

Концепція Розведення Свиней

У світі існує багато різних порід свиней, кожна з яких з часом виробляється людьми для різних цілей.

Процес створення нових видів свиней відомий як свинарство. Свинарство дуже схоже на будь-яке інше тваринництво.

Розведення свиней передбачає відбір і спаровування свиней зі специфічними ознаками для отримання нових порід свиней з такими ж бажаними ознаками. Завдяки цьому процесу створюються нові типи поросят, які успадковують бажані характеристики.

Загалом, найпоширенішими бажаними ознаками, які свинарі шукають у свиней, є якість м’яса та туші, стійкість до хвороб, плодючість, темперамент, ефективність корму та розмір.

Окрім якості м’яса та ефективності виробництва, сучасне свинарство також наголошує на покращенні добробуту тварин та мінімізації екологічного впливу свинарства.

Тепер ви можете задатися питанням про особливості хорошої племінної свині та про процес відбору.

Селекціонери використовують низку методів, від простих спостережень до молекулярних маркерів і генетичного аналізу щоб створити ідеальну комбінацію ознак у своїх тварин і забезпечити найкращі можливі результати в своїх програмах розведення.

Деякі заводчики вирішують використовувати передові інструменти, такі як молекулярні маркери, геномна селекція або геномне редагування, щоб ідентифікувати свиней з найбільшим генетичним потенціалом щодо певних ознак на основі їх ДНК. Цей метод більш точний і безпечний, ніж той, що передбачає спостереження.


При розведенні на якість м’яса свині повинні мати такі риси, як швидкий темп росту, високий вміст м’язової маси та ефективну конверсію корму. 

Для розведення більш здорових і стійких до хвороб свиней важливий вибір на стійкість до поширених хвороб, таких як свинячий грип і ящур.

У програмах розведення часто віддають перевагу слухняним і спокійним свиням, тому що поводження з ними вимагає менше зусиль. Що стосується ефективності годівлі, тваринники віддають перевагу свиням, які можуть ефективно перетворювати корм на м’ясо, оскільки це знижує собівартість продукції для свиноферми.

Зрештою, все залежить від окремого фермера та конкретних потреб і цілей його господарства. Загалом, виробництво та якість м’яса є основними причинами для розведення свиней.


З такою кількістю різних 

порід свиней , як якість їхнього м’яса може так сильно відрізнятися? 

Вірте чи ні, але якість їхнього м’яса може значно відрізнятися.

Деякі свині мають насичене м’ясо темного кольору, яке є дуже ніжним і ароматним, а інші мають м’ясо червонуватого кольору, яке є соковитим. Деякі породи мають більш пісне м’ясо з легким горіховим смаком, тоді як інші мають м’який смак, який ідеально підходить для продуктів переробки, таких як ковбаси чи шинка.

Про породи свиней та їхні риси можна обговорити ще багато , але найкраще розглянути кожну породу окремо та детально розповісти про їхні особливості та риси.

Щоб отримати детальну інформацію, не соромтеся прочитати докладні статті на нашому веб-сайті про кожен тип і породу свиней. Прочитавши ці статті, ви знайдете важливу інформацію, яка допоможе вам у виборі породи.

Exit mobile version