Site icon Express News

Чи потрібно обрізати кінчики огірків при засолюванні











Помилку роблять багато господинь.

Багато господарок сперечаються про те, чи варто відрізати кінчик огірка при засолюванні. Кожна залишається при своєму. Однак у кулінарних книгах йдеться про те, що кінчики зрізати треба.

Попри порушення цілісності огірка, його смак стане лише кращим. Через зріз у плоди проникатимуть маринад і розсіл, що зробить їх більш хрусткими та смачними.

Крім того, такі огірки рідше бродять або каламутніють, тому що разом з кінчиками відрізається бруд, який не змився.

Інші господині залишають огірки цілими, вважаючи, що з них йде весь сік і вони стають м’якими.

Насправді огірками властиво вбирати у собі рідину, а не віддавати її.

Якщо банки стоятимуть довго, є сенс залишати огірки не обрізаними. Так вони вберуть сік, а їх смак стане насиченим.

Якщо огірки планується вживати найближчим часом, то для швидкого маринування варто їх обрізати.



Exit mobile version